Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

BEN DE BURNUMU SOKACAĞIM

BEN DE BURNUMU SOKACAĞIM

Herkesin her konuda ahkam kestiği dünyada, ben de alışık olmadığınız bir konuda ahkam kessem, fetva versem ayıp olur mu?

Aslına bakarsanız aklıma takılan bir konu var da, onu tartışmaya açmak istiyorum.

Futbol maçlarını hemen hiç kaçırmam. İyi bir seyirciyimdir. Takımımı severim ama, yanlışını da hiç acımadan dile getiririm. Yani fanatik değilimdir. Her konuda fanatiklikten nefret ederim. Her ne kadar fanatik olmadığımı bazı arkadaşlarıma kabul ettiremesem de vallahi fanatik değilim. Sadece karşımda fanatik birini bulursam, bazen onlardan bulaştığını itiraf ediyorum.

Bu girizgahtan sonra konumuza girelim isterseniz.

Efendim, futbol hakemlerinin cebinde bildiğiniz gibi iki tane kart bulunur. Bu kartlardan birisi sarı, diğeri de kırmızıdır. Önceden belirlenmiş kurallar manzumesi içinde faulün durumuna göre, hakem cebinden kartını çıkartır ve futbolcuya gösterir. Bir futbolcu faulün şiddetine göre direkt kırmızı kart görebildiği gibi, iki tane sarı kart gören oyuncu da bir kırmızı ile cezalandırılır. Buraya kadar bir problem yok.

Bir oyuncu rakibine biraz sert girdiği vakit, rakip oyuncu da canı yandığı için etkiye tepki gösterebilmektedir. Böyle durumlarda hakem adaleti sağlamak için (!) her ikisine de sarı kart göstermektedir. İşte ben buraya takılıyorum ve diyorum ki; Futbol maçlarında sarı ve kırmızı kartlar adaleti sağlamıyor. Yani adalet için iki kart yeterli değil. Ne olmalı? Üçüncü bir karta ihtiyaç var. Mesela üçüncü kart da mavi olsun. Aslında hangi renk olduğu çok önemli değil. Nasıl ki iki sarı bir kırmızı ediyorsa, mesela iki mavi de bir sarı etmeli. Sert girene sarı gösteriliyorsa, etkiye tepki verene de (illaki gösterilecekse) mavi kart gösterilmeli.

Şimdi kendinizden pay biçin. Dünyanın en sabırlı insanı bile kendisine şiddet uygulandığı zaman, az ya da çok tepki verir. Bu da o insanın en tabi hakkıdır. Ensenize birisi bir tokat atsa, sesinizi çıkarmaz mısınız? Hakemler sesinizi çıkarmayın diyor. Tepkisiz kalın diyor. Bu mümkün mü sizce?

Bence mümkün değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR