Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bereket mi? Afat mı?

Bereket mi? Afat mı?

Kar yağdı, eksileri gördük ya yine feleğimiz şaştı. Bu arada çaktırmadan bu acı gerçek karşısında yine 7’den 77’ye artistlere taş çıkartırcasına artistlik yapıyoruz.

Hiç kimse yaşadığı her olay sonunda kendisine pay çıkartmıyor. Kartopu gibi herkes birbirine sallıyor. En sorumsuzumuz bile “Ben nerede hata yaptım?” demiyor.

İki üç gündür bize ulaşan fotoğraflara, görüntülere ve feryatlara bir baksanız yandık bittik kül olduk.

Allah aşkına bu yaşadıklarımızdan korkumuzdan kendimize küçük bir ders çıkartmaya çalışıyor muyuz?

Yazımıza şöyle küçük küçük detaylar ile başlayalım,

Organizeler, sanayiler kapandı. Niye ana yollar bitti. Elektrikler kesildi. İşveren de işçi de Konya’ya dönemedi. Dahası ekmek derdine bile düşenler vardı. Dönemeyenlerden bizi arayanlar ise artık belediyelerin telefonunu değil AFAD’ın telefonunu istiyordu.

Sonra…

Sonrası…

Olaylara mümkün olduğu kadar iki cepheden de bakmaya çalışırım. Mesela saat 21.30’a kadar en çok kızdığımız kurumlardan birisi MEDAŞ idi. Ama gece bu saatte öğrendim ki MEDAŞ’ın iki numarasının evinde de elektrikler kesikmiş. Çünkü, “Bizim de yapabileceğimiz bir şey yoktu. Ekipler kırmızı alarmda çalışıyor” diyorlardı.

Ve gecenin bir yarısında sosyal medyada Murat isimli arkadaşın şu fotoğrafını ve yazısını okudum;

1-046.jpg

 

Sizler evinizde oturup elektrikler kesilince hemen telefona sarılıp bu nasıl iş yahu? 2015 te elektrik mi kesilirmiş?” diyerek ahkam kesiyorsunuz ya işte biz de sizin için karda, yağmurda, çamurda, tipide donumuza kadar ıslanıp donma noktasına geldiğimiz zaman. Bizi de ailelerimizin beklediğini unutmayın. Elektriğiniz kesildiği zaman kızmak yerine bizlere dua edin beddua değil.

BURASIDA ADALHAN KAVŞAĞI

2-040.jpgBu resim önceki gün Adalhan Kavşağı’ndaki trafik ışıkları tarafından Osman … Bey tarafından çekilmiş. Şimdi burada ikinci bir pencere yani Belediyecilik tarafı göremiyorum. Ve sadece susuyorum

KONYA-İSTANBUL HIZLI

TRENİNİN İÇLER ACISI HALİ

Çilekeş meslektaşım Kemal Soylu’ya çok teşekkür ederim. İşte Konyalının hayali Konya-İstanbul hızlı treninin kış şartlarından değil teknik arızadan nasıl kitlenip 10 saat süren yolculuğun sadece bir karesi.

 

3-029.jpg

 

Hani dün yazmıştık ya vatandaş Adapazarı Arifiye’de hızlı trenden kara treni böyle nakledilmiş.

BU KEZ DOLMUŞCULARA TEŞEKKÜR

4-019.jpg

Bu fotoğraf karesi de Sayın Muharrem Karabacak’tan. Evet doğru bir kare. Kar ve tipinin en yoğun olduğu o ilk gün şehirde tek ve düzenli çalışan toplu ulaşımı dolmuşçularımız yapmışlardı. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiçbir şey yozlaşan insandan daha çirkin değildir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Önce kendi içimizde samimiyeti öğrenebildiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR