Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİR İNSANIN, DOST KİŞİNİN HAYALLERİ NASIL YIKILIR?

BİR İNSANIN, DOST KİŞİNİN HAYALLERİ NASIL YIKILIR?

Biliyorum şehri yöneten büyüklerimiz, siyasilerimiz bürokratlarımız kısaca üst kesim bu hafta bana çok kızdı.

Dahası biz onları kızdırdık.

Olmadık konulara değindik, girilmeyecek mevzulara parmak basmaya çalıştık. Yazdıklarımız ile toz kaldırdık.

Özünde kimseyi kırmadan, hakaret etmeden yalan iftira atmadan sadece ve sadece siz değerli okurlarımızdan, vatandaşlardan gelenleri gündeme taşıyarak yerel gazetecilik görevimizi yerine getirmeye gayret ettik.

Çok şükür ki pek çoğunda da maksat hasıl oldu.

Ne adına?

Tabii ki şehir ve insanımız adına.

O zaman bugün yine klasik, etliye sütlüye dokunmayan klasik bir pazar yazısı yazalım.

Doğal olarak bu yazıyı pek çok samimi okurumuz beğenmeyecek. Yazımızın yarısında bizi okumadan vazgeçecekler. Onlara sadece “Bari sonunu okuyun. Okuyun ki Uğur Özteke’nin halini görün” diyebilirim.

YEĞİN AİLESİNİN ACISI

Bu haftanın üzen haberlerinden biri sanayici iş adamı bir dönem Konyaspor yöneticisi iken o dönemin parası ile on binlerce markı Konyaspor için tek kalemle çizip almaktan vazgeçen Ali Yeğin abimizin sabah saatlerinde babası Hikmet amcanın vefat haberini mesaj yolu ile bildirmesiydi.

Hikmet amca 92 yaşında imiş.

Bir kere daha Allah rahmet eylesin. Çok şükür son ana kadar kimseye muhtaç olmadan kendi işini görüyordu. Hatta vefatından bir hafta önce o gün kendisini iyi hissetmediği için cuma namazına gidememiş. Ve “Bugün cumaya gidemedim” diye cuma vaktinde oturup hüngür hüngür ağlamış.

Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın.

Bu vesile ile Ali, Bekir ve Ömer Yeğin kardeşlere, Hikmet amcanın çocuklarına torunlarına bir kez daha baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Konya’mızın en güzel adetlerinden biriside cenazelerin ardından yapılan ziyaretlerdir. Birkaç defa Hikmet amcanın evine taziye ziyaretine gittim. Ne zaman gittim ise dolu dolu idi. Ve her seferinde şahit oluyordum ki Konya orada idi. Ve bu ziyaretlerde bile her kesimden insanımız ekonomiden spora şehri konuşuyordu.

ÖMER DEMİRHAN’IN GEÇ DE OLSA ACISINI PAYLAŞIYORUM

Ölüm acı demişken, Ali abilerin cenaze töreninde bir ölüm haberini daha öğreniyordum. Uzun süre Konyaspor’da futbol ve basketbol branşlarında mütevazi bir şekilde görev yapmış olan sanayici Ömer Demirhan’ın da iki hafta önce babasını kaybettiğini öğrendim.

İstanbul’da yaşayan baba Yasin Demirhan burada vefat etmiş ve vasiyeti üzerine memleketi Elazığ’da defnedilmiş.

Demirhan ailesinin acısını geçte olsa paylaşıyoruz ve merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

SALİM EKER ABİMİN HAYALLERİNİ YIKMIŞIM

Bir kere burada söz etmiştim herhalde.

Bizim grupla, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı ile Bosna’ya gittik. Ve eşimle gittim. Açıkça ifade etmekte bir mahsur görmüyorum. Ben çok gezen bir insan olarak yıllarca da eşimden çocuklarımdan ayrı Ankara’da İstanbul’da çalışmış birisi olarak son yıllarda eşimin hakkını helal etmesi için dahası onun gönlünü alabilmek için fırsatını buldum mu yurt dışına çıkıyoruz.

Eşim Bosna’yı çok merak ettiği için ısrarla görmek istediği için buraya da birlikte gittik.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin güler yüzlü başarılı ismi Salim Eker abimiz de bu tura bekar olarak katılanlardan idi.

Birinci gün geçti, ikinci gün geçti, üçüncü gün bizim yanımıza geldi, bizim hatunun karşısında paaaat diye bir asker selamı verdikten sonra “Uğur abi seni yıllardır tanırım. Her gün yazılarını okurum. O yazılarınla bizi titreten abinin eşinin yanında böyle olmasını görüyorum ya. Yengeye bu kadar yumuşak davranıp ona peki diyorsun ya, abi hayallerimi yıktın, dünyamı karartın” diyordu.

O anda hatunla ikimiz önce ne olduğunu anlamaya çalıştık, sonra da başımızdan tek kelime ile kaynar sular döküldü.

Ve o andan sonra Salim abi birkaç defa yanımıza geldi her seferinde bizim hatuna asker selamı verip “Komutanım bir emriniz var mı?” diye latife yaptı.

Pazar pazar söyleyeyim. Ne olur bizim yazılarımıza ya da kızgınlıklarımıza filan bakmayın.

Biz öyle kötü gaddar zor bir insan filan asla değiliz.

Şurada ağlayan bir çocuk görsek onunla ağlarız, çoğu yerde de mantıklı doğru olan neyse “peki” deriz.

Bilmeyenler bilsin biz bunda da hiçbir mahsur görmüyoruz.

En güzel tatil günleri sizlerin olsun inşallah…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herkese karşı kibar oI, fakat pek az kişi ile samimi oI.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ağır vasıtalar, eski model araçlar, toplu taşıma araçları ısrarla yolun en sol şeridini işgal edip trafiğin akışına engel olmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR