Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu görüntüye İnsanlıkta mı yoksa İslamiyet’te mi yer var?

Bu görüntüye İnsanlıkta mı yoksa İslamiyet’te mi yer var?

Bugün yine çok günaha gireceğiz. Allah cümlemize affetsin, ıslah etsin, akıl fikir feraset izan versin. Kendi öz be insanımızı bire bir gördükten sonra şu Doğu’da yaşanılanlara, artık vatan hainleri bile değil, insanlık dışı mahlukatlara ne demeliyim, diye düşünüyorum.

“Biz mi bu şehre yabancıyız?” diye başımı taşlara vuruyorum. Allah rızası için yapmayın etmeyin. Biz bu şehirde doğan, büyüyen, okuyan, çalışan üstelik şehrin her kesimi ile iyisi ile kötüsü ile oturup kalkan birisi olarak vallahi de billahi de Konyalıyı tanıyamıyorum

Önce maksadımız hasıl olsun

Bu görüntüye İnsanlıkta mı yoksa İslamiyet’te mi yer var?

Bu foto bir Belediye otobüsün içinde çekildi.

Hacı amcayı refüze etmeme adına yüzünün fotosunu çekmeye utandık. Biz utandık ama hacı amcam da öyle bir yüz vardı ki(!)

Fotoğrafa lütfen dikkatlice bakar mısınız?

Akşam olmuş. Hava kararmış. Herkes evine bir an önce gidebilmek için itiş kakış ayakta sırt sırta birbirinin üzerinde. Ön kapı tarafında da kadınlar aynı biçimde.

Hacı amcam da Allah selamet versin (Versin mi?), Hacı teyzemin gönlünü yapmak için iki poşetlik ekmek almış. Boş bir koltuk bulmuş, ya da biri yaşına hürmeten yerini vermiş oturmuş. Oturmuş ama karşısındaki koltuğa da hiçbir Allah’ın kulu oturmasın, kafamda dikilip gitsin bol bol bana da sövsün diye o koltuğa da ekmeklerini oturtmuş (!)

Biz dahil hiç kimsenin yüzü Hacı amcayı ikaz etmeye laf söylemeye tutmadı. Haaa sırt sırta giden bizler birbirimizi o poşetleri gösterdik. Mırıldandık da. Ama Hacı amca duymadı. Ya da duymak istemedi. Hani insan çok iyi duyar da bazen duymak istemez ya.

Konya merkezde hangi hatta hangi semtte olursanız olun bu tür görüntülere her zamsan rastlarsınız. Haa ekmeklere verilen yeri ilk defa gördük amma hele hele o teyzeler o bayanlar yanlarına ya da karşılarına bir başkası oturmasın diye o çantalarını poşetlerini oturtup kurulup gitmezler mi?

Ya da ininceye kadar o son derece modelli cep telefonları ile ilgileniyormuş gibi rol yapıp tepelerinde bekleşen insanları görmemezlikten gelme rolünü oynamazlar mı?

O babaanneler yaşı küçük diye el kartlarını okutmadıkları torunlarını mutlaka yanlarına oturtup koca koca adamların ayaktaki sefilliğini de gözlerinin içine baka baka seyretmezler mi?

Bakın artık toplu taşıma araçlarındaki saygısızlık, görgüsüzlük, gülüşmeler, bağrışmalar gibi durumlardan söz etmez olduk. Gencecik öğrencilerin birbirlerine yaptıkları eşek şakalarına bile alıştık.

Çünkü onlar genç!!!

Ama olmadı Hacı amca gerçekten olmadı.

Sizin nesil bizim nesil gençlere örnek olmalıydık.

Bu iş hiç mi hiç yakışık almadı…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan nedir? Ağaçları kesip kağıt yapan, sonra o kağıda, ağaçları koruyun, yazandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alaaddin Bulvarı’nda yasak olmasına rağmen çift sıra otopark yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR