İ. Hakkı Biçer

İ. Hakkı Biçer

“Bu nası liste len, anasını satıyım?”

“Bu nası liste len, anasını satıyım?”

İki gündür, listeler konuşuluyor. Listelerde bir ahbabını ya da hemşerisini görenlerin keyiflerine diyecek yok. AK Parti’nin kimi kurucu ağabeyleri, eski vekilleri, küskünleri, kimi STK temsilcileri ve “kanaat önderleri”, oflaya puflaya kanaatlerini ilk saatlerde ortaya koydular. Yaşanan şok ise çoktan atlatılmış görünüyor.

Başlıkta yer alan, tırnak içindeki ifade “iyi saatte olsunlar” çevrelerinin siyasete âmiyane müdâhale tarzını özetliyor. Cümle bize ait olamaz, ancak memnuniyetsiz muhterislerin ağzına yakışır… Ne de olsa bir dönemin “kudretli” adamlarıydılar, “indirin” dediklerinde il müdürleri “azledilir” tenzil-i rütbe ile soluğu memleketin öte yakasında verirlerdi. Hâlâ kendilerini “bir bilen” zanneden bu eski tüfek İslamcı ya da sağcı, “sonradan görme” muhafazakar siyasetçiler, Başbakan’dan ve listelere karar veren komisyonlardan “siyaseti” daha iyi biliyorlar(!)…

Kusura bakmasın ama, kimse o “iyi saatte olsunlar”, artık Konya da değişti, o karar vericilerin tarz-ı siyaseti de... İşte, Konya ölçeğindeki büyük şehirlerde eski vekillerden 3 ya da 4 isim o il listesinde yeniden yer bulurken, Konya’da önemli bir devrim yaşandı. Bu sayı sadece 1 oldu,  revizyonsa revizyonun âlâsı yapıldı.

Şu birkaç ayda gördük ki; seçime giden süreçler daha dürüst, daha ilkeli ve daha demokratik bir görünüm kazandı… “Seçme” işinin kalitesi git gide artıyor… Tepeden inmeci siyasete artık prim verilmiyor. Aday tespitinde en demokratik seçimi, antidemokratik müdahalelere adı karışan CHP yapıyor. MHP, tabanın sesini bu kez “dinleme” kararı alıyor. AK Parti ise aday belirlemede STK’ları dahi sürece “dahil” ederek oy vermeyen kesimi de kucaklıyor, tabanı olabildiğince genişletiyor. Aday tespit ölçeğinin daha hassas bir nitelik alması, yerel/genel siyaset kalitesini artıracak.

AK Parti’nin Konya listesinde üzerinde durulacak isimler var… İşte onlardan bir kaçı… 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle yarıda bıraktığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni Viyana’da tamamlamak zorunda bırakılan Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı olan hemşerimiz Dr. Leyla Şahin Usta… Cerrahpaşa önünde O’na ve arkadaşlarına yaşatılanlar, O’nun ve arkadaşlarının bugün, elbette liyakat esası gözetilerek en iyi yerlerde olmalarını haklı kılıyor. İBB’deki kurum doktorluğundan ayrılarak İstanbul’dan aday adayı olan ancak Başbakan’ın takdiri ile Konya’ya atanan ve vekâletini Konya halkından alacak vekilimize hem Konya-Ankara yolunda hem de hizmet yürüyüşünde “hayırlı yolculuklar” diyelim… 

Konya listesinde Dr. Mustafa Baloğlu, tevazusu ve çalışkanlığı ile yeniden seçilmeye namzet 132 isimden birisi. Şimdi de deyim yerindeyse Başbakan’ın Konya’daki sağ kolu, tecrübesiyle yeni vekillerin ağabeyi olacak.

Bir de öğretmen… Sendikacılık tecrübesi olan eğitimci Halil Etyemez, 1 milyon kişilik camianın takibinde olacak. Yeni Türkiye’nin eğitim vizyonunda, daha önce birlikte çalıştığı Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile kendisine çok iş düşecek. Milli Eğitim Bakanı’na ve Eğitim Komisyonu’na sunulan eğitimde çözüm bekleyen meseleleri ihtiva eden dosyaları takip etse, camia mutlu olacak.    

Şimdi tabloya bakıp da “Bu nası liste len, anasını satıyım?” demenin yeri ve zamanı değil. Hiçbir partili için değil…

Merkeziyle muhalefetiyle el ele vermenin, yürek yüreğe olmanın zamanı… Konya için Türkiye için “yola devam” zamanı…

Güzel liste Hac’abi! Gerisi hikâye…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İ. Hakkı Biçer Arşivi
SON YAZILAR