Uğur Özteke

Uğur Özteke

“BU ŞIMARIKLIK NEDİR” Mİ?

“BU ŞIMARIKLIK NEDİR” Mİ?

Bugün tatil yapanlar ve çalışmayan okurlarımız için rahat bir gün.

Biz de klasik rahat kimseyi üzmeyen yazılarımızla sizlerle birlikteyiz.

Önce şehir sevdalısı Konyaspor sevdalısı bir abimiz Fikret Ç…. ‘ın bir notunu sizlerle paylaşmak adına biz de köşemize alıyoruz. Fikret abi sağlam bir muhafazakar özellikle de kul hakkına riayet eden hassas bir büyüğümüzdür. Ama gördüğü aksaklıkları haksızlıkları da şu parti bu lider demeden inandığı insanlara dokunacak da olsa fotoğrafı çekilecekse çeker bize gönderir yazılacaksa yazar bize gönderir. Yani samimidir.   

Fikret abimiz önceki gün bize şöyle bir not iletiyor ve bunu yazarak not düşmemizi istiyordu. Eskilerden bir söz vardı “Yerin kulağı var” diye. Hatta rahmetli Mehmet Gazel abimiz de Y. Meram Gazetesinde bu başlıkla yıllarca yazı yazmıştı. Biz de bu güzel insan Fikret abimizin bir bildiği duyduğu vardır diyerek bizimle paylaştığı notu sizlere aktaralım istedik.   

“Uğur abim tarihe kayıt olsun diye yazının bir köşesinde Mete Kalkavan'ın hakem olarak atanması ile ilgili yayınlar mısın not olarak.

Salı günü ne kadar haklı olduğumuzu belgeli konuşuruz.

Yazıda yazılan konuları da bizzat canlı seyrettim, şahidim ve tarafgirce hiç bakmıyorum. Hak edenin hak ettiğini alsın istiyorum. Eyyamcılıkla Türk futboluna zarar veriliyor umurlarında değil. 

Galatasaray Konyaspor’u yener veya yenemez bu ayrı bir mevzu. Bir sporsever, futbolsever olarak müsabakaların masada değil sahada oynanmasını talep ediyorum, arz ederim. Selamlar.”…

……………

Hadi bakalım hayırlısı olur inşallah diyelim.

BAŞKAN KAVUŞ İYİ KURTARDI (!)

Geçtiğimiz haftada pek buralarda değildim. Çaktırmayın kısa bir Türkiye turu ardından da Kafkaslar filan yaptık.

Bu arada bize ulaşan bilgilerde, notlarda gerçekten çok üzücü durumlar da vardı.

Oraların güzel havası dahası bizim halimize şükretmemiz için pek çok nedeni aynı anda görmemiz ruh halimiz bizi Konya’dan dahası Konya’dan gelen sıkıntılı havadislerden uzak durmamızı sağlıyordu.

Ama mesela şu aşağıdaki gibi çok başarılı ve güçlü bir iş adamı olmasına rağmen, ekonomik krizin yüzde yüz vurduğu ve salladığı ancak AK Parti ve Reis’ten asla sapmayan bir abimiz şöyle bir notu bize gönderiyordu; 

“Şehit ailesinden önce kendilerini yazmışlar. Ayrıca belediye çalışanı ücretsiz ne demek?

Benim babam otobüs şoförüydü. Annem ve ben babamın otobüsü yani babam direksiyonda bile bize denk gelirse biletimizi gönül rahatlığı içerisinde aklımıza ikinci bir şık gelmeden atardık.

Peki, şimdi ki bu şımarıklık nedir?

Kendilerini şehit ailesinden bile önce kendilerini yazmak nedir?”

 

foto-1-597.jpg

………………

Tabii biz kilometrelerce uzakta da olsak her an hep Konya ile birlikte idik. Sizlerle, okuyucularımızla, gazetemizle, dergimizle, internet sitemizle yani kendimiz çok uzaklarda da olsak yüreğimiz beynimiz hep Konya diye atıyordu.

Bu abimizin gönderdiği fotoğraf ve yazdıklarına gerçekten çok üzülmüştüm.

Allah’tan Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş’un konu ile ilgili sosyal medya paylaşımları gelmeye başladı.

 

foto-2-493.jpg

Vatandaşlarımızın ücretli olarak faydalandığı her hizmetten dezavantajlı guruplar haricinde herkesin ücretle faydalanması gerektiğine inandığım için, aksi yönde alınmış bütün kararları değiştireceğimi beyan eder, saygılar sunarım. Selâmetle kalın…

………….

Evet Mustafa Başkan olayı çabuk kurtarıp vatandaşın haklı öfkesini ve tepkisini dindiriverdi. Gaz aldı. Ama okuyucumuzun, partili abimizin öfkesini daha biz çooook duyarız siz de şahit olursunuz. Çünkü millet olarak hepimizin modu değişti. Kalplerden beyinlere kadar.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çıplak ayaklı olmak, ayaksız olmaktan çok daha iyidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tramvay ve belediye otobüslerinde özellikle genç öğrenciler dolu da olsa büyüklerine yaşlılara engellilere yer vermemek adına kulaklıklarını takarak, gözlerini kapatarak uyku modunda kendilerinden başka kimseyi görmeme alışkanlığından vazgeçtikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR