Oktay Mermer

Oktay Mermer

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlçe Belediye Başkan Adayı Belirlemede Etkin Olmalı..

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlçe Belediye Başkan Adayı Belirlemede Etkin Olmalı..

31 Mart seçimleri için ilçe belediye başkan adayları çoğu yerde henüz belirlenmedi.

İlçe belediye başkan adaylarının belirlenmesini genelde parti genel merkezleri yapmakta ama tabi ki il-ilçe parti teşkilatlarından gelen bilgilerin etkin olduğunu düşünmekteyiz.

Düşünmekteyiz diyorum lakin bizim ülkemizde adam kayırma fazlası ile olduğu için, menfaat adaylarının öncelikli olması mümkündür.

İlçe adayı onun bunun torpili ya da kibarca referansı ile belirleneceği yerine.

Değişen kanun gereği, 2014 yılı 6360 sayılı kanun kararnamesi ile ilçe belediyelerin birçok yetkisi illere verilmiş aynı zamanda il belediyeleri ilçe belediyelerin hizmetlerini yerine getirme sorumluluğunu almıştır.

Böyle olunca il belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı aynı siyasi partiden uyumlu olması, büyükşehir belediyesinin başkan adayı ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olması, hatta direk isim önermeli diye düşünüyorum.

Şehircilikte en önemli konu imar planları, alt-üst yapı ve ulaşımdır.

1/25.000’lik leke planları, ardından 1/5000’lik nazım imar planları büyükşehir belediyesi tarafından onaylanıp, meclisinden geçmekte.

Yine alt yapıya ait, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ilçelere büyük şehir belediyesi tarafından hizmeti verilmekte. 

Her türlü toplu taşıma hizmeti bunun yanında metro ve raylı sisteminin ilçeye hizmetinin uygunluğu büyükşehir belediyesi tarafından belirlenmekte.

Hal böyle olunca il ile ilçe bir birini destekler şekilde baba ve öz evlat olmak zorunda.

Aynı partiden olursa öz evlat, başka partiden olursa maalesef öz evlat olmuyor.

Öz evlat harçlığı biraz daha fazla alabiliyor bu kaçınılmaz bir gerçek.

Öyle olunca il ilçe aynı partiden olursa, ilçe daha çok hizmet alabiliyor.

Hatta hükümet ile belediye aynı siyasi partiden ise destek ve imkanlar daha farklı olabiliyor buna da siyasetin cilvesi diyoruz.

Halk olarak biz hizmet istiyoruz. Özellikle belediye başkanlığı seçiminde işin ehli, vatandaşın içinde, halka kulak veren, hizmetkarlık edecek belediye başkanları istiyoruz.

Ulaşımda çözüm üreten, şehri trafikte rahatlatacak, toplu taşımada alternatifler üretecek halka projeleri ile gelen adayların desteklenmesini istiyoruz.

Ben yaparım, ben çözerim diyen değil, somut sözler, somut mantıklı projeler ile dersine çalışmış adayların karşımıza gelmesini istiyoruz.

Takım tutar gibi parti tutmadan, gerçekten bu adaya güveniyorum, inanıyorum dediğimiz adayları başkan olarak belediyelerimizde görmek istiyoruz.

Gülen yüzünün solmadığı, koltuğun değiştiremeyeceği,  halktan kopmayacak, mahalle sorunlarını kendine sorun yapacak, koltukta oturan değil, sahada dolaşan başkan adaylarını belediyelerimizde görmek istiyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR