Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

DAVA ADAMLIĞI MERKEZİ (SADAM)

DAVA ADAMLIĞI MERKEZİ (SADAM)

Büyük devletleri devlet, büyük insanları büyük yapan değerler, onların idealleri ve hedefleridir. Hayalleri, idealleri ve hedefleri olmayan kişi veya kurumsal yapıyı büyüklükle yorumlamak zor olsa gerek.
Bir öğretim üyesi, eğitimci olarak en büyük arzum; ülkemin geleceğinin büyük düşünen aydın kafalı, açılımcı, hedefli, bilgili, evrensel değerleri bilen bunu kendi değerleri ve iç dünyası ile yoğuran; hazımlı ve daha birçok sıfatları yerleştireceğim değerleri taşıyan gençliğin yetiştirilmesini görmemdir. 
Bu konunun maalesef uzun yıllardır hele de son yıllarda hedefleri olan bir iktidarda gerek resmi otorite gerekse de sivil toplum ve kurumlarca ele alındığını söyleyemem. 
Hedefli bir iktidar, sivil toplum ve iş alemi niye var ki. Bizim değerlerimiz batı veya çağdaş denen insan yiyen değerlerle bağdaşamaz ki. 
Bizim değerlerimiz insanı yaşatmayı devleti yaşatmayla eşdeğer tutar. İnsanı yaşatmak onu canlı tutmak, yedirmek, içirmek yani beslemek değildir. İnsanı insanı değerlerle motive ederek sadece kendisi ve devleti için değil dünya insanının haklarını koruyan ve kollayan, mazlumu ezdirmeyen değerlerle bezenmesini ister.
Şu an ülkemin gerçek ihtiyacı değişik branşlarda iyi yetişmiş, insan kaynaklarla zengin kadroya sahip olmasıdır. Bunu yapmak tek başına olmuyor. Bunu yapmak sağlam değerleri yaşatmak ve yaymak sağlam kurumsal değerlere sahip yapılarla gerçekleşiyor.
Gençlik yıllarımızın heyecanı olmasa da Türkiye genelinde ve Konya da yukarıda değerleri yapmayı ve yaşatmayı hedef edinmiş bir yapıyı ele almak istiyorum. Kimseye haksızlık etmek istemem ama irşad kulüpleri dışında ülke ihtiyacına cevap verecek gençliği hazırlamak üzere SADAM (Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi) tek merkez olduğunu düşünmekteyim. 
Yukarıda bahsedilen değerleri yerleştirmek üzere bir avuç idealist akademisyen, iş adamı, siyasetçi, üniversite öğrencisi, emeklisi bir araya gelerek böyle bir kurumsal yapı oluşturdular. Yöneticilerinin neredeyse tamamı genç kuşak akademisyen ve iş adamlarından oluşmaktadır. 
Görünen odur ki hedef ve dava adamı bu kadro sağlam temelli ve kalıcı devlet yapısını oluşturmak üzere akademisyen, devlet adamı ve sosyal alt yapılı aydın insan için görev yapmaktalar. 
Kim der ki şu an ki devlet ve bürokrasi kadromuz sağlam temele oturuyor, ideallerimiz temsil ediliyor, geleceğin gençliğini hazırlanıyor. Hele de bürokratların geleceğimizle ilgili hedeflere imza attığı hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bu tür projeler DAVA ADAMLARINA aittir. 
Cumartesi günü genel kurulu yapılan SADAM hakkında söylenecek çok şey var ama şahsımın da mensubu olduğum bu yapı hemen hiçbir destek almadan kendi ürettiği projelerle büyük geleceklere imza atmaktalar. Her hafta bilim ve kültür sahasına da hizmet eden, bilimsel ve sosyal içerikli yayınlar yapan SADAM hedefli yöneticileri sayesinde gençliğin ve de Devletin geleceğini hazırlamaktalar.
Yolunuz açık olsun sevgili gençler. İnanıyorum ki SADAMI, “DAVA ADAMLIĞI MERKEZİ” yapmaya hazırlıyorsunuz. Aldırışsız ve duygusuz Devlet ve siyaset adamlarına, özel çevreye, belediye başkanlarına duyurulur.         
Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR