Uğur Özteke

Uğur Özteke

Davutoğlu’nun ardından

Davutoğlu’nun ardından

Hafta sonunda bu şehirden bir Başbakan geçti. Ama bu sefer ki çok farklı hatta çok anlamlı idi. Daha önce Konyalı olarak Başbakanlık yaparak tarihe geçenlere olan saygımız bugün daha da büyük. Ama Seydişehir doğumlu rahmetli Sadi Irmak bir ara dönemin Başbakanı idi. Daha sonra merhum Erbakan doğum yeri Konya olmasa da Konyalı milletvekili olarak çok kısa bir dönem o kutlukta oturdu. O süreçte de Konya için büyük şeyler beklemek hayal ötesi idi.

Ve bugün. Konya, Konya olalı tarihi bir fırsatı ilk kez yaşıyor.

Daha Bismillah denmedi.

Şahsi kanaatim özür dileyerek Sayın Davutoğlu Konya’ya gelmez ise, Konya’dan bir dosya önüne gitmez ise Türkiye’yi ve dünyayı düşünmekten aklına bile gelmez.

Bu da son derece normal ve olağandır.

Lafı evirip çevirmenin anlamı yok. Burada top bizde, yani Konya’da yani Konya’yı yönetenlerde, büyüklerimiz Sayın Başbakan’dan akıllı mantıklı ayağı yere basan ne isterlerse o olur. Bunun adı ağlamak, ağlamasını bilmek filan değil. Bunun adı istemek istemeyi bilmek.

Bakıyoruz şimdiden 150 kişi, “Davutoğlu’na nasıl ulaşırım? Ankara’ya şu Bakanlığa nasıl geçerim, falanca Genel Müdürlüğü’ne hangi yoldan otururum”un hesabında.

Amenna. Bu dönemde Ankara’da kilit Bakanlıklarda 150 Konyalı değil keşke bin beşyüz Konyalı olsa. Tabii Konyalı olacak ama “adam gibi Konyalı olacak”…

Eğer bir yanlış adamın, eğer bir yanlış adımın faturası sadece Sayın Başbakan’a değil, Konya’ya da çıkar.

MİTİNGLERDEN YEMEĞE

İLK GEÇER NOT ALINDI

İki günün ardından AK Parti İl Teşkilatı, Başkan Sorgun’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’e ilçeler bürokratlar bu kısa sürede geçerli not aldılar. Bu geliş erken ve çabuk oldu. Bunun da perde arkasını öğrendik. Çünkü Konya bu ev sahipliğine üç günde hazırlandı. Bu işler üç günde olmaz hatta yetişmez. Sayın Davutoğlu bunu bile bile Ahmet Sorgun’dan “Başbakan olarak ilk kez mutlaka Konya’da olmalıyım. Hadim’de olmalıyım. Taşkent’te olmalıyım. Eğer bu programı ertelersek program dışı bir yere gitmek zorunda kalırız. Bu da bize yakışmaz” demiş.

SELÇUK ÖZTÜRK YİNE

ADAMIN KRALI İDİ

Uzaktan yaptığımız gözlemde KTO Başkanı Selçuk Öztürk tam not aldı. Bugüne gelişte de onca sessiz kavgada dik duran, eğilip bükülmeyen Selçuk Başkan’ın “Halid bin Velid, Selahaddin Eyyubi” cümleleri ile başlayıp “ …derdin derdimizdir, onurun onurumuzdur, şerefin şerefimizdir” cümleleri alkışlanacak cinstendi.

TOROSLAR’IN MÜJDESİ

Başbakan Hadim’de bir müjde verdi. Müjdenin ne olduğunu anlayabilmek için önce onu yaşamak gerekir. Başbakan Eğiste’ye viyadük sözü verdi. Viyadük, tünel basit gibi gelebilir değil mi? Asla… Daha iki üç ay önce Eğiste’den 60 metre dibe bir kamyon uçmuştu. O Eğiste’de yıllarca rampayı inip çıkarken ambulanslarda öyle canlar gitti ki. İnşallah bundan sonra gitmeyecek.

Sonuç…

Sonuç bu iki gün Konya adına dolu dolu geçti. Dolu günler inşallah önümüzde…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karaman plakalı ambulans şoförü Hacı Veyiszade Camii kavşağında direksiyonda telefonla konuşmadığı zaman ADAM oluruz.   

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR