Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

DEVLET HEP BİR ADIM ÖNDE OLMALI!

DEVLET HEP BİR ADIM ÖNDE OLMALI!

Bu coğrafya her emperyalist güçlerin hedefi olagelmiş. Topraklarımızda ve egemenliğimizde hep birilerinin gözü olmuş. Bu nedenlerle hep güçlü olmak zorundayız. Başımızda artık tüm dünyadan destek aldığı bilinen bir terör örgütü belası var. Tüm güçle mücadele ediyoruz, Allah yardımcımız olsun.

Hükümetimiz amonyum nitratlı gübre satışını durdurdu. Umarım ve inşallah bu karar bombalı eylemlerin son bulmasını sağlar, umarım artık canlar gitmez; ancak ben Devletin hep bir adım önde olması gerektiğini düşünüyorum. Kâh bir Doğu ilinde ailelere dağıtılan küçükbaş hayvanlar yiyecek sıkıntısı çeken eşkıyaya gıda oldu, kâh  önlenemeyen  dış destekler bitmelerini önledi. Şimdi amonyum nitratlı gübre satışının durdurulması ile patlayıcı ile yaptıkları lânet eylemlerin son bulmasını diliyor ve bekliyoruz. Satışı, dağıtımı kontrol altında olması gereken havai fişeklere de nasıl ulaştıklarını vatandaş olarak bilmiyorum. Tünellere, mazgallara, asfalt yol altlarına patlayıcıları nasıl yerleştirdiklerini ve kendilerine destek veren şerefsizlerin kimler olduğunu bilmediğim gibi.

Ülkemizde 2015 Temmuz ayı rakamlarına göre mezun veren Ziraat Fakültesi sayısı 38. Bu fakültelerin kuşkusuz son derece değerli akademisyenleri vardır. Önceden ürüne göre amonyum nitratlı gübre yerine ne kullanılacağı bence belirlenmeliydi. Dahası ülkemizde de bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kayıtlı çiftçilere hangi zirai ilaç ve gübrenin ne dozda verileceği ve nasıl kullanılacağının Ziraat Mühendisleri tarafından belirlenmesi ve adeta reçete gibi belge ile alınabilmesinin sağlanması hem kontrolsüz zirai ilaç ve gübre kullanımını önler hem de satışını yasaklamak yerine kontrollü üretim ve dağıtımının yapılmasına  neden olurdu.

Dileğim tabii ki ülkemi seven her vatandaş gibi huzur, refah, mutluluk, birlik ve beraberlik içinde yaşamak; ülkemin başta terör, tüm belâlardan kurtulmasıdır. Ben yararlı olmasını dilediğim yasaklama keşke daha önce yapılsaydı diyorum. Devlet hep bir adım önde olmak zorunda çünkü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR