Uğur Özteke

Uğur Özteke

DİYALİZ ARAÇLARININ GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ MÜ VAR?

DİYALİZ ARAÇLARININ GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ MÜ VAR?

Serin ve soğuk olsa da huzurlu mutlu ve sağlıklı sonuçta da güzel bir günde yine sizlerle birlikteyiz. Bugüne çarşamba gününden bu yana yazacağım bir konu ile başlamak istiyorum.

Çarşamba günü artık şehir içinde kalsa da çevre yolu diye bilinen Beyşehir yolundan Bosna’ya gitmekte olan bizim malum çileli yoldayız. Burada tüm kamaralar çalışmasa da bir hız limiti var(!).

Saat 17.30 suları.

Yolun en sol şeridindeyim ve 70’i aşmıyorum. Arkamdan hızla gelen bir araç sürekli selektör yapıyor. Ambulans değil, polis aracıda değil ama arkama dayandı ısrarla yol istiyor. Fazla şansımı zorlamadım sağ şeride geçti. Sürücüsü şöyle bir bakış atıp gazladı.

Geçerken baktım geçtikten sonrada plakasını aldım.

06. ….90

Sağlık Bakanlığına bağlı üzerinde de Diyaliz aracı diyor.

Bizde rahat bir adam değiliz ki takıldık peşine.

Arkadaş sol şeritte, önümüzdeki araçtan da yol istiyor.

Olmadı hızla bir sağ çekti sonra sürücünün önüne kırdı sola geçti.

Ve yine topukladı.

Sadece yanımdaki arkadaşa plakayı yazdırabildim.

Yani Sağlık Bakanlığı’nın minibüs modelli beyaz ve logolu diyaliz araç sürücüsü öyle bir gidiyor ki sanırsınız ambulans.

Ama aracın üzerinde ne bir işaret lamba ne de siren var.

Sağlık İl Müdürlüğü’nün bu konularda çok hassas olduğunu bildiğim için bilmediğim ve merak ettiğim bu konuyu sizlerin sayesinde, bilelim istedim.

Acaba bu tür ışığı, lambası, sireni, çakarları olmayan diyaliz araçlarının geçiş üstünlüğü mü var? 

Varsa özür dileriz. Bir dahaki sefere hemen yol veririz. Ama yok ise bu sürücü gerçekten Sağlık Bakanlığı’na yakışmayan bir resmi canavar gibiydi o gün…

BELEDİYE EKİPLERİNİN VE

ÇALIŞANLARININ HAKKINI VERMEK LAZIM

Önceki günden bu yana önce şehir merkezinde üst ve yüksek kesimlerde sonra da merkezde dahil kar yağışı öğle saatlerine kadar etkili oldu. Gece yarısı kar yağışı dahası kar yerde tutununca vatandaşlarımızdan çok sayıda fotoğraf ve şikayetler gelmeye başladı.

whatsapp-image-2018-01-27-at-11.59.38.jpegwhatsapp-image-2018-01-27-at-12.00.12.jpeg

Burası Beyşehir Çevre Yolu imiş, okurumuz yollarda hiçbir çalışmanın olmadığını söylüyordu.

Daha sonra dün sabah erken saatlerde yola çıkan okurlarımız da yetersiz çalışmalardan şikayetçi idiler. Belki bu bizim şansımızdan olacak.

Biz de erken saatlerde Sille’den çıkmıştık. Önce İhsaniye Bölgesi’nde bir ziyarette bulunduk. Daha sonra BÜSAN ve Matbaacılarda idik.

Doğrusunu söylemek gerekirse tüm ana cadde ve bulvarlarda kepçeler, kaldırımlarda elle kar temizleme araçları ile Büyükşehir, Meram, Selçuklu, Karatay’ın tüm araçları ve işçileri aralıksız çalışma içerisinde idiler.

Tekrar ifade ediyorum. Hiçbir okurumuz ne olur yanlış anlamasın. Belki bu kez şans bizden yanaydı. Biz nereye gitsek belediyelerimiz çalışıyordu.

Onun içinde gördüklerimiz nedeni ile Belediye Başkanlarına, ilgili yöneticilere ve işçi kardeşlerimize teşekkür ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın bir düşünceyi sorgulamadan, tutkuyla bağlı olması aptallığın işaretidir.

 

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?        

Yağışlı, kaygan ve buzlu zeminlerde trafik ışıklarında sarı ve kırmızı ışıkta geçmeyi uyanıklık saymadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR