Uğur Özteke

Uğur Özteke

“DUMAN OLMAK” BU OLSA GEREK

“DUMAN OLMAK” BU OLSA GEREK

Dün sabah gazetenin santralinden ısrarla bizi arayan bir bayan okurumuzun bize iletmek istediği konuyu dinleyince inanın önce şaşırdım sonra da çok mutlu oldum.

Arada bir bayan sürücülere takılsam da, bayan okurlarımıza saygım gerçekten çok büyük.

Onların bizi okumaları beni inanılmaz şekilde motive ediyor. Bu hanımefendinin de ısrarla “Sizi her gün okuyorum. Konyalı değilim ama Konya’nın geliniyim. Ve sizi keyifle takip ediyorum” gibi beni mutlu etmenin ötesinde ayaklarımı yerden kesen ifadelerin ardından hanımefendi şikâyetini şöyle dile getiriyordu;

“Uğur Bey benim de çocuklarım Konyaspor fanatiği. Konyaspor’un hiçbir maçını kaçırmazlar. Siz stadyumu yazdığınız için aklıma geldi. Ben bu konuyu Sağlık Bakanlığına da şikayet ettim. Çocuklarım maçtan geldikleri zaman üzerleri başları hatta ciltleri bile sigara kokusundan geçilmiyor. Stadyumlarda sigara içmek yasak olmasına rağmen Konya’da bu durum niye önlemiyor?”…

Hanımefendinin bu hassasiyetine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim.

PEKİ, YA BUNA NE DİYEBİLİRDİM?

Sanki ayarlanmışçasına öğle saatlerine doğru bizim Konya sevdalısı Fikret abimizden şöyle bir not geliyordu; 

“Uğur abim yeni stada her sene kombine alıp katkımız olsun diye giden futbolu amatör olarak da oynamış ve birisiyim. Statta iken bazen namaz vakitleri çakışıyor ve mecburen namazı orada kılmak gerekiyor. Lakin o kadar insana mendil kadar bir yer mescit olarak ayrılmış zaten onun da bakımı böyle maalesef.

İkinci bir konu kuru yemiş.  Statta yasaklandı, çekirdek içeri alınmıyor. Çekirdeği çok sevmeme rağmen bir şikâyetim de yok aksine memnun da oldum. Fakat çekirdek yasak da SİGARA serbest (!) miş gibi görevlilerden hiç biri SİGARA İÇENLERİ engellemiyor.

DUMAN ALTI oluyoruz.

İkaz etsen adamla kavga ediyoruz ve “sana ne?” diyor. Adam kıtlıktan çıkmış gibi bütün paketi statta içiyor biz de DUMAN OLUYORUZ.

Futboldan soğutacaklar adamı. Bunun bir çaresi yok mu? Kime anlatmalı derdimizi. Hanımlar çocuklar da var. Onları da takan yok. Mangal gibi tüttürüyorlar.

AMAN DERDİMİZE BİR ÇARE, YOKSA İÇİMİZ, DIŞIMIZ, HALİMİZ DUMAN…”

…………..

VE KONYASPOR YÖNETİMİ CEPHESİ

Tam arka arkaya bu konu gelmiş iken 40 yıllık gazeteci dostum ve bugün Konyaspor yöneticisi olan Recep Çınar aradı. Recep çıldırmış durumda idi. Sinirliydi öfkeliydi ve kızgındı…

Niye mi?

Bizim yazımıza…

Kime mi?

Bana…

…………

Allah, Allah olacak şey değildi. Recep sürekli olarak Konyaspor yöneticilerinin ceplerinde on binler lira para vererek stadyumun içine yeni mescitler yaptırdığını ve yaptırmakta olduğunu söylüyordu. Yine Recep’in bize verdiği bilgilere göre stadyumda 26 mescit varmış. 17 tanesi bu yönetim tarafından yeniden tefriş edilmiş. Boya badana tamir tadilatları yapılmış tek parça halı sistemine geçilmiş. Geriye kalan 9 mescidin ise boya badana ve tadilat işlemleri daha önceden yapılmış. İbadete hazır vaziyette imiş... Ayrıca acil durumlarda mescitlerin dışında hasırlar bulunuyormuş. Konyaspor yönetimi bu mescit giderlerini cebinden karşılıyormuş.

foto-1-493.jpgfoto-2-415.jpgfoto-3-290.jpg

Recep bu arada birkaç ayrı fotoğraf karesi daha gönderdi.

 

foto-4-185.jpg

Bunlar da stadyum içerisindeki yeni yüz metrekarelik yeni mescit alanları imiş.

……………

Allah’tan bir mani gelmez ise bugün Recep ile Sayın Başkan Kulluk’un yanında olacağız. Konyaspor yönetiminin bu mescit işine niye bu kadar üzüldüğünü ve takıldığını anlamadım. İnşallah bugün bu işi çözeriz diye düşünüyorum.

…………..

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve empati yapın.

Bayanı, erkeği, genci orta yaşlısı stat ile ilgili bir şeyler söylüyor. Kendilerince doğru olduğuna inandıkları için fotoğrafları ile bizimle paylaşıyorlar.

Biz ne yapıyoruz? Kimseyi hedef almadan, kimseyi incitmeden bizimle paylaşılanı paylaşıyoruz. Ve sonuçta da Fikret abimizin tanımlaması ile “DUMAN OLUVERİYORUZ”…

Neyse inşallah bugün bu işi çözeceğiz.

Sabır ve zaman.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ölümü yattığında yastığın altında kalktığında da karşında bil.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

“Hep bana hep bana”…. Zihniyetinden kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR