Hasan Durucan

Hasan Durucan

ELLERE “VAR” DA BİZE YOK MU?

ELLERE “VAR” DA BİZE YOK MU?

Geçtiğimiz sezon düştü düşecek derken son haftalarda gösterdiği refleks ile lige tutunmayı başaran Konyaspor gecen yılın aksine bu sezon lige deyim yerindeyse fırtına gibi başladı. Ligde çıktığı altı maçın üçünü kazanıp, ikisinde berabere kalırken sadece Fenerbahçe’ye kazara yenildi. Şöyle hafızamı zorluyor ve istatistiklere bakıyorum da geçtiğimiz sezon ilk deplasman galibiyetimizi ligin 21.haftasında Alanyaspor’a karşı oynadığımız maçta alabilmiştik ve bunun dışında sadece deplasmanda Karabükspor’u mağlup ettik. Yani bu uzun lig maratonunda sadece iki deplasman galibiyetimiz vardı ki ligin tam 14 haftasını da düşme potasında geçirmişiz. Yeri geldi eleştirdik, yeri geldi kızdık, yeri geldi sessiz kaldık ama her ne olursa olsun takımımıza, armamıza, temsilcimize sahip çıktık. Ders çıkaracağımız bir sezon olsun diye son köşemi yazmıştım ki şuan an gelinen tabloya bakıldığında gerçekten bize ders olmuş. Bugün fikstüre baktığımızda ilk beş içerisindeyiz ve dahası oynadığımız altı maçın üçünü deplasmanda mağlubiyetsiz yedi puan toplayarak geride bırakmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Lakin gel gelelim işin birde çok daha farklı bir boyutu daha var. VAR var olmasına da ellere var da bize yok mu? Geçtiğimiz sezon Sivasspor maçının 14. dakikasında ev sahibi takımın oyuncusu Bifouma'nın Eren Albayrak'ın ayağına basması sonrasında Çakır, penaltı noktasını işaret etmişti. Temsilcimizin skor üstünlüğünün sürdüğü bu dakikalarda Çakır’dan lehimize faul beklerken yanlış bir karara imza atarak skandal yaratmıştı. Doğrudan skora etki eden bu karar sonrası o gün Sivas’tan mağlubiyetle ayrılmıştık. Evet, ülkemizin en prestijli, dünyaya açıldığımız hakemi diye gurur duyduğumuz Çakır yine, yeniden skora doğrudan katkı sağlayacak skandal bir yanlış kararın altına yine imzasını attı. İnsanız; beşer şaşar yanılabiliriz. Geçtiğimiz sezon bu durum affedilebilir olsa da bu sezon bu durumu hazmetmek hiç o kadar kolay görünmüyor. Çünkü artık ülkemizde VAR Sistemi kullanılıyor. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem Sistemi'ne dair basın açıklaması ve tanıtımını “Sistem, sana göre, bana göre, herkese göre net olayların kararında etki edecek. Bazı hakem arkadaşlar bu tarz anları atlamıyor mu? Atlayabiliyor. Mesela golü elle önledi. Hakem atladı. Maçın kaderini değiştirebilecek bir an. Hakem atlarsa, VAR burada devreye girecek. Hakemler de zaten %99 VAR'ın dediğine katılacak. Gri nitelikli olan pozisyonlara VAR müdahale etmeyecek. Kargaşa da ortadan kalkacak" cümleleriyle tanıtmamış mıydı?

"VAR, orta hakemi sadece yönlendiriyor. Orta hakem 'Böyle böyle bir olay var, istersen bak' diyor. Orta hakem zaten yüzde yüz eminse 'Ben gördüm' diyor ve sorumluluk alıyor. Bir penaltı var veya yok. VAR, o an durumu incelemeye alıyor, orta hakeme 'Yavaş hareket et' diyor. Maçın hakemine 'Git sen de incele' diyor. Eğer gerçekten penaltı yoksa, penaltı iptal ediliyor ve hakem atışı yapılıyor." diye de sözlerine ekleme yapmıştı. Ee peki biz hala neden mağdur oluyoruz? Kayseri maçından buna rağmen galibiyetle ayrıldık ama hadi yenilseydik ve ortada ofsayt olmadığına dair görüntü mevcutken bunun hesabını pozisyonu izleme gereksinimi bile duymayan Cüneyt Çakır mı yoksa onu yönlendiren VAR Sistemi hakemleri mi verecekti? Çok pardon, ben de soru diye soruyorum. Bir kaç hafta ettiğimiz feryat figandan sonra sonuç değişmeyecek ve üzerine bir bardak buz gibi su içip serinleyecektik. Biz varımızı yoğumuzu ortaya koyalım sizde VAR’ınızla yoğunuzla bunu hiçe saymaya devam edin. İyi ki VARSIN Konyaspor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR