Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

ENİŞTENİN DERDİ NE?

ENİŞTENİN DERDİ NE?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" halkın kabulü ile 1 yıldan beri uygulanıyor. Ana Muhalefet en başta da kabul etmemişti, hâlâ da benimsemiyor. Ne zaman eleştirecek bir şey bulamasa “parlamenter sistem” yaygarası koparıyor. Sistemin oturmamış kısımları olabilir. Neticede Allah yapısı değil ya. Varsa revize edilecek kısımlar güncellenir. Ama geriye dönüş, sadece bir tatlı hayal olarak kalır.

Olmaz ya. Hadi “körün taşı” gibi denk geldi CHP iktidar oldu diyelim. Bakmayın şimdi atıp tuttuklarına bu sistemi onlar dahi değiştirmezler. Niye değiştirsinler ki? Parlamenter sistem bu güne kadar ülkemizin geleceğine hep takoz olmuştur. Parlamenter sistemi biz de kötü niyetimize alet edince, ülkemizin çektiği sıkıntıları hep beraber yaşadık.

Parlamenter sistemin en kötü yanı da ülkeyi koalisyonlara mahkûm etmesidir. Koalisyonların olmadığı bir sistem olsun da, adını ne koyarsanız koyun.

Geçmişi bu kadar çabuk unutmamız mümkün değil. Biz bu ülkede aylarca hükümet kurulamadığını unuttuk mu? 2 vekili olan partinin parlamentoyu dize getirmesi çok mu güzeldi? Otellerde-motollerde transfer pazarlıkları yapıldığını CHP bilmiyor mu? “Güneş Motel skandalı" Türk Siyasi tarihinin utanç tablosu olarak yerini almışken, buna sebebiyet veren CHP'nin bunu unutması mümkün değil.

Bir de “tarafsız Cumhurbaşkanı” demiyorlar mı, tüm devreler yanıyor. Bu güne kadar kim tarafsız olmuş ki? Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilseydi “tarafsız" olacaktı öyle mi? Kılıçdaroğlu İnce'nin parti rozetini çıkardı. “Alın size tarafsız Cumhurbaşkanı” diyerek takdim etti. Eğer bu hareketi inanarak yapıyorlarsa onların aklından şüphe etmek gerek. Yok eğer inanmadıkları halde “millete yuttururuz” diye yapıyorlarsa, bu da milleti “enayi" yerine koymaktır. Millet artık her şeyi görüyor, biliyor. Kimse kendisini milletten daha akıllı sanmasın.

Ülkemiz yeni sistemle hantallıktan kurtuldu. Fazlalıklarını attı. Şimdi daha profesyonel bir anlayış hakim. Bakanların milletvekili olması gerekmiyor. Alanında uzman olan kişiler bakanlıkları üstleniyorlar. Bundan kimler, neden rahatsız olur anlamakta zorlanıyorum.

Muhalefetin yıllardan beri yaptığı bir yanlış var. O da iktidarın her dediğine karşı çıkmasıdır. Bu da hastalıklı bir ruh halidir. Eğer gerçekten vatanı seviyorlarsa bu hastalıktan tez zamanda kurtulmalılar. Yani iktidarın yaptığı hiç mi iyi bir şey yok? Madem her yaptıkları yanlışsa vatandaş “teveccühünü” neden iktidardan yana kullanıyor? 

Cevap ver muhalefet!

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR