Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Estetik yerini doğallığa mı bırakacak?

Estetik yerini doğallığa mı bırakacak?

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda estetik operasyonlara olan ilgi oldukça arttı. Sosyal medya da estetik operasyonların bu kadar yaygınlaşmasının nedenlerinden biri diyebiliriz.

Rekonstrüktif cerrahi yeniden onarmak; plastik cerrahi ise yeniden şekillendirmek demek. Vücuttaki birtakım anormalliklerin ya da kazalar ve yaralanmalar sonucunda oluşan bozuklukların eski haline döndürülmesini sağlayan bir branş.

Ama şekillendirmeyi de içerdiği için estetik cerrahiyle de uğraşıyor. Ancak son zamanlarda rekonstrüktif cerrahların çoğu estetik cerrahı oldu. Çünkü insanlar estetik cerrahiyi daha çok talep etmeye başladı.

Bir dönem 7 den 70 e tabiri ile herkes estetik yaptırmak istiyor bunun için krediler çekiyordu. Minicik burunlar, birbirinden şekilli vücutlar ise cabasıydı…

Son günlerde reklamlara baktığınızdan mankenlerin daha bizden olduğunu göreceksiniz. Çarpık dişlerle atılan o samimi kahkahalar sizi estetik gülüş yaptırma hayallerinde bırakmayacak…

Geçtiğimiz günlerde fazlaca başarılı bulduğum Danla Biliç isimli influencer, geçmiş dönemlerde yaptırdığı başarısız estetik ameliyatlarından dert yanmıştı. Vücudunda oluşan enfekte sebebi ile 1 ay boyunca hastanede yattığını ve sürekli rahatsızlıklar yaşadığını dile getirmişti.

Halbuki yaptırdığı dönem pek çok genç önerdiği ürünler gibi estetik ameliyatı da öneriyor sanarak sıraya girmişti.

Danla Biliç, bu tarz estetik istekleri olan kişileri uyararak yaşadığı sıkıntıları açık yüreklilikle dile getirdi.

Onun bu samimiyeti umarım biz estetik algısını hayatımızın merkezine koyan insanlara ders olur.

Asıl mesele burada estetikten ziyade doğallığın ön plana çıkması olmalıdır. Bu da son zamanlarda yapılan reklamlardaki cast çalışmaları ile görülebiliyor.

İnsanlar kendisinde kusur aramaktan ziyade doğallığını kabulleniyor olursa eminim birbirinden daha güzel suretle bizi dışarıda karşılayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR