Ayşenaz Çimen

Ayşenaz Çimen

FERHAT SARIKAYA VE TÜREVLERİ

FERHAT SARIKAYA VE TÜREVLERİ

Geçtiğimiz günlerde yargıda en çok dikkatimi çeken ve bir o kadar da şahsımı mutlu eden mesele FETÖ’cü savcı Ferhat Sarıkaya’nın ihraç edilerek tutuklanması oldu.

Resmen yılan hikayesine dönen bu mesele umarım Sarıkaya’nın soluğu Silivri’de almasıyla sonuçlanır.

Hazırladığı iddianamelerle Türkiye’yi resmen ikiye bölen, intiharlara sebep olan, üst düzey komutanlara attığı iftiralarla devletin itibarını ayaklar altına alan SÖZDE bir savcıdan bahsedeceğim sizlere…

Bahsedeceğim ki yeni Ferhat Sarıkayalar türemesin.

 

*****

Ferhat Sarıkaya’nın adı, 2005’te dönemin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında “tarihi eser kaçakçılığı” ve “çete kurmak” suçlamasıyla hazırladığı iddianameyle duyuldu. Soruşturma kapsamında tutuklanan üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, 13 Kasım 2005’te intihar ederken, yargılama sonucu Prof. Dr. Aşkın’ın beraatine hükmedildi.

Sarıkaya, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Ekim 2005’te iki kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Umut Kitabevi’nin bombalanması olayıyla ilgili de Şemdinli İddianamesi’ni hazırladı. “Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan ilk tertip” kabul edilen iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı olduğu dönemde suç işlemek için çete kurmak” ile suçlandı.

HSYK, Şemdinli İddianamesi’ni hazırlayan Sarıkaya’yı 20 Nisan 2006’da 1’e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti. Ancak Anayasa değişikliğine ilişkin 2010’daki referandumla hakim ve savcılara mesleğe dönüş yolunun açılmasının ardından, yeniden şekillenen HSYK Genel Kurulu, Sarıkaya hakkındaki ihraç kararını kaldırdı. Sarıkaya, 2011’de mesleğe yeniden kabul edildi ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Sarıkaya, bu kez itirafçı olarak kamuoyunun gündemine geldi. Suç duyurularını ele alan HSYK tarafından hakkında soruşturma başlatılan Sarıkaya, HSYK 2. Dairesince, 24 Ağustos 2016’da hakkındaki soruşturma tamamlanana kadar geçici olarak meslekten uzaklaştırıldı. Kurul, 1 Kasım 2018’de Sarıkaya’yı meslekten ihraç etti. Hakkında başlatılan adli soruşturma kapsamında, bir gün sonra gözaltına alınan Sarıkaya, 8 Kasım’da tutuklandı.

*****

Sarıkaya olayı; HSYK olsun yargının diğer birimleri olsun hala kriptoların aktif olduğunun büyük bir göstergesi aslında. Bunun önüne geçilmesi için neler yapılmalı? Yeni alınan hakim ve savcılar didik didik araştırılmalı daha doğrusu referanslarının kimler olduğuna dikkat edilmeli. Unutmayın, boşluğu her zaman dolduracak bir grup devletin başına akbaba misali üşüşür durur hele ki yargı gibi kilit birimlere…

 

*****

İstedikleri kadar pişman olsunlar, itirafçı olsunlar biz bunlara kısaca hain deriz ve bu hainlerin üremeyecekleri yer yoktur, ellerinden her türlü pislik, adilik gelir. Devlet hangi biriyle uğraşsın? Haini ayrı bir dert, iki yüzlüsü ayrı bir dert. Devletine bir kere de olsa ihanet etmiş, eline kan sıçrasın sıçramasın hiç fark etmez hainlerin safında yer almış kim olursa olsun devletteki arşivlerini unutmasın.

Ferhat Sarıkaya gibilerin özellikle hâlâ bir umudu varsa da fazla heveslenmesinler zira milliyetçi Türkiye elbette bu topraklara bir gün gelecek ve devletinin bekası uğruna kendini feda etmeye hazır binlerce evladı ile cevaplarını verecekler.

Devlet kimin ne olduğunu çok iyi bilir, isteyen istediğini söylesin, konuşsun ötsün dursun bakalım, devletin adaleti yüzünüze öyle bir çarpacak ki günü gelince kaçacak delik bulamayacaksınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ayşenaz Çimen Arşivi
SON YAZILAR