Uğur Özteke

Uğur Özteke

“FİTNEYA”, “FÜCURYA” OLMAKTAN YORULDUK

“FİTNEYA”, “FÜCURYA” OLMAKTAN YORULDUK

Şu güzel Konya’nın tarihine, kültürüne, yetiştirdiği insanlarına, gelmiş bu topraklara gelmiş yerleşmiş büyük insanlara bir bakın sonra dönüp bir de bugün içinde bulunduğumuz hale…

Allah korusun iyi ki bu şehrin adını KONYA koymuşlar ya bir de Fitneya, Fücurya dense halimiz nice olurdu?

Lafı uzatmadan önce bugünkü konumuza gelelim…

Ulusal bir site iki gün önce şöyle bir haber yapmış; 

“Anadolu Birlik Holding’in enerji yatırımları için kullandığı kredilerin yapılandırması için bankalarla görüştüğü öğrenildi.

TORKU markasının da sahibi olan Konya merkezli Anadolu Birlik Holding’in enerji yatırımları için kullandığı kredilerin yapılandırması için bankalarla görüştüğü öğrenildi.

Bloomberg’in kaynaklara dayandırdığı habere göre, şirketin toplam 2 milyar dolarlık borcunun yarısından daha az miktarı için vade uzatılmasının amaçlandığını kaydetti.

Aynı kaynak görüşmelerin iki ay içinde sonuçlanmasını beklediğini belirtti.

Anadolu Birlik Holding’in şirketlerin Konya Şeker, Özelleştirme İdaresi’nden 2013 yılında 985 milyon dolara Kangal Termik Santrali’ni, 2015 yılında ise 685 milyon dolara da Soma Termik Santrali’ni satın aldı.”

…………….

Tamam bunu yazan yayınlayan ulusal bir site. Konya’yı Konyalıyı bilmez.

Peki ya içimizdeki İrlandalılara ne demeli?

Bu haber servis edildikten sonra sosyal medyada bir yeni rüzgar başlatıldı. İnsanlar bu işi gurdalayarak akılları sıra pas etmeye ve klavye donkişotluğuna dönüştürüyorlar.

Şimdi açık ve net söyleyeyim bu iş için Anadolu Birlik Holding’in hiçbir yetkilisi ile görüşmedim.

Bana ne ki?

Ben yerel bir gazeteci olarak haber bana atılıp sosyal medyadaki dolaşımları görünce şehir ve şehir insanı adına üzüldüm.

Allah akşına olaya şöyle bakarsak yanlış mı görürüz;

Bir; Bu sonuçta bir iddia. Ama doğru ama yanlış. Sonuçta bir iddia.

İki; deniyor ki “Enerji şirketinin toplam 2 milyar dolarlık borcunun yarısından daha az miktarı için vade uzatılmasının amaçlandığını kaydetti.” Yine basın olarak bizim bildiğimiz Konya Şeker’in holdingin cirosunun yanında bu rakam ne ki?

Üç; Devlet, hükümet insanların şahıs olarak kurum ve kuruluşlar olarak içerisinde bulundukları zor durumdan kurtulmaları için yasal yollar açıyorlar. Bırakın kurumları, kuruluşları, şirketleri, kredi borcu olan sade vatandaş bile yapılandırmadan istifade ederek borcunu ödemek veya ötelemek, sonunda da kurtulmak istemiyor mu?

Kurumların ödeme gücü olmasa bankalar yapılandırmaya girerler mi?

…………….

Bu iş ne ekonomik ne siyasi sadece ve sadece fesatlık, onda da eğer bu fesatlığı adam gibi bilsek insanlar ona göre tedbirlerini alırlar.

Başta dedik ye iş sadece fitne fesat fücur. Kanımıza işlemiş.

Şimdi Şeker’e bir şey olsa kim ne kazanacak?

Kimin cebine 5 kuruş girecek?

…………..

Hadi Şeker’i bir kenara bırakalım.

Son aylarda bu şehirde koskoca bir şirket mi diyeyim holding mi diyeyim direkt ya da en direkt binlerce insana ekmek ve eş veren aile fertleri ile on binleri ilgilendiren kurum sallanıyor.

Bu kurumun kurtulup düzlüğe çıkartılabilmesi için şehri yöneten zirvedeki isimler iki defa Sayın Cumhurbaşkanımıza gidiyorlar. Yardım istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız onca ülkenin, bölgenin, dünyanın iç ve dış sıkıntıları arasında oturuyor danışmanları yetkilileri ve uzmanları ile Konya ve bu kurum için kafa yoruyor.

Niye?

Bir değil iki değil binlerce insan mağdur olmasın. İşsiz, aşsız kalmasın diye.

Şimdi bu tür kurumlara kuruluşlara yenilerini ilave etmek olmadık işlere bulaştırmak bunların dedikodusunu yapmak kime ne kazandırıyor?

Kimse kusura bakmayacak bizim kendi ayağımıza sıkma gibi kötü bir geleneğimiz var. Bu zıkkımın adına ister huy ister ahlak ister gelenek deyin olmaz gomaz olsun.

Karşımızdakiler düşmanımız değil. Ticari rakibimiz değil. Siyasi rakibimiz değil.

Peki durduk yerde bu kurumlarla uğraşmak ile ne elde ediyoruz?

Yazıktır günahtır. Etmeyin Allah aşkına.

Biraz geniş biraz da tepeden olayları değerlendirmeye çalışırsak hepimiz için çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.  Sonuçta kendi kendimize ediyoruz beyler, lütfen biraz dikkat.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ulaşamadığına tevekkül, ulaştığına rıza, kaybettiğine sabır gösteren kişi, takva ehlindendir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Direksiyon başında ister erkek isterseniz bayan olalım şu öz çekim (selfie) yapma hastalığından kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR