Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

GELECEK DE BİR GÜN GELECEK!

GELECEK DE BİR GÜN GELECEK!

Gelecek Partisi ilk toplantısı ile basının karşısına çıktı. Yönetim kurulu tanıtım toplantısı için ciddi bir hazırlık yapılmış, ayrıntılar atlanmamıştı.

Haliyle Hasan Ekici ilk kez böyle bir organizasyona başkanlık edecekti.

Büyük bir hata yapmadı Ekici. Konuşması sıkıcı, ses tonu ve beden dili heyecansızdı. Hep böyle bir karakterde mi daha evvelden tanımadığım için yorum yapamayacağım ama böylesi toplantılarda biraz daha hatiplik kabiliyetini geliştirmek gerekiyor.

Arada eski vekil Ömer Ünal’ın müdahaleleri de bazı cevapların yetersiz kalmasıyla alakalıydı.

Tabi çiçeği burnunda başkan Sayın Ekici’ye zaman tanımakta fayda var. Biz kendilerini geliştirme adına gözlemlerimizi ve yorumlarımızı aktarıyoruz.

Başkan ve etrafında oturan çekirdek kadro yani Musa Arat, Ali Akmaz, Ömer Ünal gibi isimler eski AK Parti kökenliler.

Yani bir devam filmi mi izleyip göreceğiz…

 

YÖNETİM KURULUNDA DİKKATİMİ ÇEKEN

Gelecek Partisi Konya il yönetim kurulu, disiplin ve etik kurul üyeleri de belli oldu. Listeye göz attım yoğunluk iş insanı.

Genelde parti yönetim kurulu üyeliklerinde avukatlar yoğunlukta olur. Benim görebildiğim bu listede 1-2 kişiydi. Özellikle böyle mi yoksa avukatlar ilgi göstermedi mi bilemiyorum?

Bir de yıllardır bizlerin ellerine tutuşturulan bu yönetim kurulu listelerinde genellikle yedek üyeler de belirlenir ve o minvalde bir liste hazırlanırdı. Burada onu da göremedik.

Neyse genel olarak Konyalıların tanıdıkları simalar yönetimde yer almışlar.

Çok iyi bilsinler ki zora talip oldular. Gelecekte bir gün emellerine ulaşıp iktidar partisinin yönetim kurulu üyeleri sıfatı kazanırlarsa; asıl o zaman ile şimdiki günü kıyas edebiliriz… O gün gelir mi? Elbette müneccim değiliz.

7 MART ÇAKIŞMASI

Dün, Eski Başbakan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 7 Mart’ta il binasının açılacağı belirtildi.

İşin ilginci aynı tarihte Konya’nın en büyük ilçesi Selçuklu’da AK Parti ilçe kongresi yapılacak.

Planlı mı, çakışma mı bilemeyeceğim ama o gün şehir için renkli olacağı kesin.

***

 

EREĞLİ TAMAM, BEYŞEHİR’DE SONA DOĞRU

Uzun süredir bağımsız belediye başkanların durumuyla ilgili söylentiler ortalarda dolaşıyordu. Malum yıllardır bir bölgede bağımsız seçilen adaylar seçimlerin üzerinden 8-10 ay geçtikten sonra bir partiye katılırlar. Bu işin doğasında bir çatı mecburiyeti vardır. Bağımsız olarak bir yere kadar sözünüz geçer…

Aslında halkın da bunu idrak etmesi ve bağımsız adaya oy verirken bir kez daha düşünmesi gerekir. Bunun yanı sıra partilerin de aday belirlemede gösteremedikleri hassasiyetleri söylemeden geçmeyelim. 31 Mart yerel seçimleri öncesi defalarca Ereğli’de Hüseyin Oprukçu’nun ipi göğüsleyeceğini belirttik. Buna göre konum alınması gerektiğini de söyledik ama tabi bir yere kadar!

Sayın Oprukçu hakkıyla Ereğli’de seçimleri aldı. Şifresi ise halka kendini sevdirmesiydi.

Son raddede hangi partiye geçeceği merakla beklenirken o yuvasına dönmeyi tercih etti. Ve MHP çatısı altında Ereğli’de hizmete devam edecek.

Beyşehir’de de ilerleyen günlerde benzer bir durumla karşılaşabiliriz. Adil Bayındır da bir partiye mensubiyet oluşturmak isteyecektir. Genelde ilçe halkının daha çok yatırım alması ve menfaatleri gereği bu iktidar veya iktidara yakın parti olacaktır.

Pişmiş aşa su katmayalım. Önümüzdeki günlerde Beyşehir Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır için de bir partiye geçti diye bir haber okuyacağız.

Her iki güzel ilçemize de hayırlı olsun…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR