Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Gerginlikten oy devşirmek

Gerginlikten oy devşirmek

Gerginlik ve çatışma kime ne fayda sağlar? Ağrı’da, Hakkari’de ve Diyarbakır’da güvenlik güçlerine ateş açılması baharın gelmesiyle birlikte terör örgütünün yeniden hareketlenmeye başlaması olarak mı görülmeli? Eğer öyleyle İmralı Kandil tarafından çokta önemsenmiyor demektir. Çatışmasızlık ve silah bırakma talimatları veren Abdullah Öcalan örgütün son eylemleri göz önüne alındığında aslında Kandil üzerinde tam hakim değil demek ki. Peki kim hükmediyor terör örgütüne? Siyasi irade silahları susturmak için bu kadar kararlı davranırken, örgütten silah bırakma konusunda adım atılması beklenirken neden yeniden silaha sarıldılar? Önümüzdeki seçimin bu süreçle bağlantısı ne?

Halk barış istiyor kardeşçe yaşayabilmek gönül rahatlığıyla Edirne’den Hakkari’ye Şırnak’tan Sinop’a Anadolu topraklarında gezmek istiyor. Özgürlük uğruna savaş verdiğini iddia eden taşeron terör örgütü hakkını savunduğunu iddia ettiği vatandaşlarımızın özgürlüklerini ellerinden almakta kimi zaman zorla kepenk kapattırmakta kimi zaman evlerinden çıkmalarını yasaklamakta, Bayram kutlamak bile yasaklanmakta güya özgür toplum için savaş verenler sandıklar kurulduğunda toplumun nerde kime ne kadar oy atması gerektiğine karar vermekte kimi zaman silahların gölgesinde insanların özgürlüklerini kısıtlamakta. Samimiyetten uzak siyaset yaparak çözüme katkı sunmak yerine çözüme köstek olarak baraj geçme stratejileri oluşturmak HDP’ye oy kazandırmayacaktır.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun kararlı duruşları sayesinde Çözüm süreci muhakkak nihayete erecek ve bu işin sonunda samimi olan taraf milletin yüreğine kazınacaktır. Samimiyetsiz taraf ise çıkardığı çatışmaların aksine sessiz sedasız siyasi arenadan da milletin yüreğinden de silinip gidecektir.

Ermeni soykırımı konusunda Papa’da konuştu şükürler olsun. Neden şükrettiğimi hemen söyleyeyim; demek ki hala bizi Osmanlı olarak görüyorlar. Ceddimizi ve varisi olduğumuz için bizi, böyle bir konuda suçlu gördüğünü söyleyen kefere teşkilatlarına her sene bir ikisi ekleniyordu zaten ama bunların başı neden suskun diye ben hep merak ediyordum. Evet silahla da olsa bürokrasiyle de olsa karşılarında biz olduğumuz zaman batı Haçlı ittifakını bir şekilde yapıyor. Papalığın bunca sene sessiz kaldığı bir konuda şimdi açıklama yapması bence tesadüf değil bu Papa’nın diğerlerinden bir farkı felan da yok mevzu açık yeni Türkiye’ye karşı Haçlı İttifakı’na en üst düzeyde çağrıdır bu açıklama. Dünya’nın her yerinde Müslümanlar birbirlerini yerken aslında Haçlı zihniyetinin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Soykırım falan hikaye bunların derdi başka. Allah devletimize güç versin.

 Hayırlı Cuma’lar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR