Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Kalsak suç gelsek suç

Kalsak suç gelsek suç

Ülkemizin ve şehrimizin gündemi yine yoğun. Her zaman olduğu gibi yine kısa kısa değinmeye çalışacağız. Sınır ötesine yapılan operasyon, iç güvenlik paketiyle ilgili muhalefetin mecliste sergilediği tiyatral performans ve şehrimizdeki aday adaylığı süreci…

***

Suriye’de yaklaşık 5 yıldır devam eden bir savaş var. Esed’in katliamlarıyla başlayan ve Dünyanın satranç tahtasına dönen Suriye’de birbirine kurşun sıkan taraflardan sadece birkaçı ( Özgür Suriye ordusu ve Türkmenler ) dışında bize düşman olmayan yok. Tüm bu şartlar göz önüne alındığında Türkiye’nin 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 askerimizle bu ateş çemberine girmesi ve dahi tek karşısına tekbir düşman kuvveti çıkmadan tüm kutsal emanetlerini alarak yine Suriye toprakları içerisinde sınırımıza yakın güvenliğini daha iyi sağlayabileceğimiz bir yere taşıması başarıdır. Aylar önce Süleyman Şah Saygı karakolunda bulunan askerlerimizi Deaş’ın eline bıraktığımızı, kaderlerine terk ettiğimizi söyleyerek hatta daha yakın geçmişte askerlerimizin teröristlerin elinde rehin olduğunu iddia ederek ortamı germeye çalışanlar şimdi neden askerimizi getirdiniz diye germeye çalışıyor. Yani yaşanan her gelişme bu gerginlik sevenlere malzeme oluyor. Anlayacağınız kalsak suç gelsek suç. Bu yaşananlardan dolayı toprak kaybettiğimiz söyleyenler tarih bilmez geçmişinden bihaberler var birde. Bunlar Misak-ı Milli Sınırları içinde olan vatan topraklarımızı, bağırsan sesinin duyulacağı adalarımızı, boğazlarımızı kaybedenlere gıkları çıkmayan çünkü bu gelişmelerin nasıl cereyan ettiğini bilmeyen ya da bildiği halde en az İngilizler kadar Osmanlı düşmanı oldukları için bilmezden gelenler. Ülkemiz bir hamle yaptığında İngilizlerle, Amerikalılarla ve İsraillilerle birlikte sevinip onlarla birlikte üzülüyorsanız vatanseverliğinizi gözden geçirmeniz lazım.

***

İç Güvenlik Paketi görüşmeleri yine ülkemize özgü kavga dövüş ve düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışına sahip siyasi partilerimizin birlik ve beraberlik pozlarıyla gündemimizin başköşesine oturdu. Daha önce kaleme aldığımız maddeler tüm engellemelere rağmen meclisten geçti. Maskeyi takıp yağmacılık yapanlar artık cezalarını çekecekler. Keşke bu maddeler tüm meclisin ortak iradesiyle meclisten geçseydi. Ak Parti düşmanlığının birbirlerine yakınlaştırdığı muhalefet partilerimiz ülkemizi gülerken düşündürüyor. Bu düşünme süreci sandık başında noktalanıyor. AK Parti neden bu kadar yüksek oy alıyor diye merak edenlere duyurulur.

***

Şehrimizde AK Parti Aday Adayı sayısı 206. Milletvekili olmak isteyen ülkemize, şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye niyetlenen 206 kişi. Muhalefet partilerinin aday adayı sayıları daha netleşmediği için kesin bir rakam veremiyorum. Tüm aday adaylarından herkesin beklentisi aynı aslında olur da vekil olurlarsa kimin vekili olduklarını unutmamaları. İsveç Şehircilik ve İmar Bakanı bir Türk Mehmet Kaplan. Keşke tüm aday adaylarımız bir yolunu bulup Mehmet Bey’i araştırsalar. Milletken neyse milletin vekili olduğunda da hatta Bakan olduğunda da aynı olan nezaketinden, kibarlığından bir şey kaybetmeden de mecliste olunabileceğini, siyaset yapılabileceğini görseler. Milletin derdi milletin içinde milletle birlikte olunursa çözülür. Rabbim milletin, ümmetin derdiyle dertlenen yöneticiler nasip etsin başımıza.

Hayırlı Cuma’lar… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR