Prof. Dr. Recep Dikici

Prof. Dr. Recep Dikici

Gözlere şifa

Gözlere şifa

Abdestli olmanın maddî ve manevî faydaları vardır. Yıllar önce İstanbul’da tanıştığım bir Allah dostu şöyle nakletmiştir: “Eyüp Camiinde hatip minberde şöyle dedi: Ben o zaman on yaşındaydım. Dedi ki, “Namaz için abdest aldıktan sonra, iki işaret parmağını gözüne sürer ve (Ya Rabbî! Benim gözlerimi hastalıklardan muhafaza et!) dersen, gözüne hastalık gelmez.” 70 senedir her abdestten sonra parmaklarımı gözlerime sürerim. Şimdi de abdest alacağım, yine süreceğim inşeallah. Kitap okumaktan o kadar yoruluyorum ki, hatta gece yarılarına kadar okumama rağmen, gene de gözüme bir şey olmuyor elhamdülillah. Onun için siz de öyle yapın. Abdest alınca, “Yâ Rabbî! Sen benim gözlerimde hastalık varsa, şifa ihsan et. Hastalık yoksa muhafaza et!” deyin.

Bunun yanı sıra yabancı bir dergide şöyle yazıyordu: Bir Avrupalı doktor, müslümanlar abdest alınca, ellerini, kollarını, yüzlerini ve ayaklarını temizliyorlar. Fakat enselerini mest ettiklerinde ne oluyor? diye hayretini mucip faydayı araştırıyor. Neticede göz sinirlerinin ensede toplandığını ve ıslak kalan bu göz sinirlerinin daha duyarlıklı olduğunu tespit ediyor. Nitekim İstanbul Tahtakale’de derecesi yüksek gözlük kullanan bir gayri müslim tüccara bu araştırmayı ve hatta araba sürerken gece uykusu gelen şöförlerin gözlerini açık tutmak için elleriyle enselerini ovuşturduklarını aktardığımda çok etkilenmişti.

Abdestli bulunmanın fazileti çoktur. Nitekim hadis-i şeriflerde şöyle buyurulmuştur:

“Abdestli bulunan oruç tutan gibidir." (Deylemi)

“Can alıcı melek gelince, abdestli olan, şehitlik mertebesine kavuşur.”(Taberani)

“Bir mümin, abdest için yüzünü yıkayınca, gözü ile işlediği günahların hepsi su ile birlikte dökülür. Ellerini yıkayınca, elleriyle işlediği günahlar, suyun son damlası ile dökülür. Ayaklarını yıkayınca, ayakları ile işlediği günahlar, su ile dökülür. Böylece bütün (küçük) günahlardan temizlenmiş olur.” (Müslim)

“Abdestten sonra, on defa salevat-ı şerife getirenin gamı gider, duası kabul olur.” (Ey Oğul İlmihali)

“Kim, yatağa abdestli yatarsa, o gece bir melek sabaha kadar "Ya Rabbi bu kulunu affet!" diye dua eder.” (Hâkim)

“Abdestli yatan, gece ibadet eden, gündüz oruç tutan gibidir.” (Deylemi)

“Abdestli yatan, gece vefat ederse şehit olur.” (İbni Sünni)

Allahü teâlâ, Hazret-i Musa’ya buyurdu ki:

(Yâ Musa, sana bir musibet gelince abdestsiz isen, kusuru kendinde bul!) [Şir’a]

İmkan nisbetinde abdetli olmak lazımdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Recep Dikici Arşivi
SON YAZILAR