Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

GÜNEŞİN SARI HALİYLE…

GÜNEŞİN SARI HALİYLE…

İnsanın canı en çok; uykunun yok, düşlerin çok olduğu zamanlarda, yalnız kalınca acırmış. Yalnızlık çaresizlik midir bilinmez. İnananın riyazeti, dervişin ibadeti, rabbin kuluna imtihanı, inanmayanın çaresizliği… Yalnız olmaz hiçbir kul, Yaradan’ın merhametine sığındıkça… Bir dünya vardır, gördüğün çile zannettiğin, bir dünya vardır ki nar-ıyla ateşin kavrulduğun,  bunun içine işleyen harman olup savrulduğun, sonrası piştiğin…

Uzanırsın yatağa, gözlerin tavanda, hayatın telaşı yok, yüreğin dingin, kulaklarına derinden gelen melodiler… Ardı ardına duygu sağanağı, melodiler zincirini dinlersin umursamadan. Farkında olmaz defalarca hisseder dinlersin.  Dinlerken harman olur, savrulur, kırılır, anlam veremez, sadece susarsın. ‘SEN’ olan sırdaşına susmayı öğretir, ömrünü hayatın akışına bırakırsın. Kalbin sızlar, gözlerin dolar.  Gözlerinin dolması düşünmekten de ötedir. Bazen de dinlerken dilini ısırır, sessizliğin içindeki sesi,  SEN’ i dinlersin. Hayatın notalara yansır, kendini kaybolmuş hissedersin. Sonra bir bakarsın içine kapanmış, hatta dışına kapanmışsın. Duygularınla rüzgârla birlikte yağmur eşliğinde ahenkle dans edersin.

Dinlediğinde hissettiğin duygular, bugünde aynıysa, sakın vazgeçme! Unutma!  yaşamak için inanmak zorundasın. İşte o zaman SEN o kadar değerlisin ki, kendinden emin bir tavırla güneşi görürsün.  Güneş,  Sen’in kahramanın, İnancın, geleceğin, sevdan,  hayallerinin sarı halidir. SEN’ sizlikten öte güneşe yükselen ‘şey’ ise sadece hasrettir.   SEN’ in yanında hasreti anlarsın. Gece gibi gizemli sesinde hafif bir ürpertiyle huzuru bulursun. Huzurlu sesinle, gizli kalmış yokluğun kıymetini artırırsın.

SEN, Sözler müzik ne kadar hüzünlü olursa olsun, o ses ruhunu dinlendiriyorsa yaşıyorsun. Giden her şeyin ardında, kalanlardan en güzel hediye sana benzeyenlerdir. Fikirlerin, çığlıkların SEN’ inde tertemiz delirirsin. Deliliğin Sen’li güzelliklerine, riyasız saf sevgilere, güzelliklere yol verirken, varlığın delili sevgiyle mutluluktan ahenkle dans eden dostluğun gözyaşlarıdır. Anlatılamaz dostluğun, suskunluğun, şarkıların pişip harman olduğun ırmakların delilidir.

Güneşin sarı haliyle, Sevgi ve aşkla dolu ırmaklarda sevgiyle kalın….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR