Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

HADİ BİR SENARYO DA SİZ YAZIN

HADİ BİR SENARYO DA SİZ YAZIN

15 Temmuz'da bu asil milletin, vatanın bekası için gösterdiği kahramanlığı, fedakârlığı, akıl almaz gayreti itibarsızlaştırmak düşüncesiyle demediklerini bırakmadılar. “Tiyatro" dediler. “Senaryo” dediler. “Kontrollü darbe” dediler. Oysa 15 Temmuz kalkışması darbenin de ötesinde bir şeydi. Darbenin bile bir şerefi, haysiyeti vardır 15 Temmuz’un yanında. Ama bunu görmek istemediler malum çevreler.

15 Temmuz bize çok önemli bir şeyi daha gösterdi. Bir ağacı bahane edip dış güçlerle ortak hareket eden “Gezici"lerin asaleti ile 15 Temmuz’da vatanın bekası için hareket edenlerin asaletini kıyaslama imkânı bulduk.

Geziciler, Vandalların ülkemizde vücut bulmuş son örnekleri gibi hareket ettiler. Yaktılar, yıktılar. Kamu mallarına ne kadar düşmanlarsa, özel mülkiyete de o kadar düşman olduklarını anladık. Ama 15 Temmuz kahramanlarının tek derdi vatandı. Ne özel mülkiyet, ne de kamu mülkiyeti en küçük bir zarar görmedi.

Dünyanın hangi medeni (!) ülkesinde 15 Temmuz benzeri bir hareket olsa yağmalanmayan hiçbir yer kalmazdı. Oysa göğsünü mermilere siper eden kahramanların tek derdi vatanı korumaktı.

Şimdi başa dönüyorum ve onları haklı bulduğumu (!) söylüyorum. Ve diyorum ki; hadi bir senaryo da siz yazın. Yazdığınızı kusursuz bir şekilde oynayın. Bu defa siz oynayacaksınız, biz bakacağız. Hatta sizin yaptığınız gibi bankaların ATM'si önünde kuyruğa gireceğiz, sonra AVM'lerde (ne olur ne olmaz diye) gıda stoklayacağız. Büyük (!) yazarlarınız var. Kusursuz bir oyun yazsınlar. Herkes hangi rolü oynamak isterse kendisi karar versin.

Mesela biriniz Ömer Halisdemir gibi gözünüzü kırpmadan şehit olmayı oynasın. Vatan için nasıl can verilir, onu göstersin dünyaya. Bazılarınız can derdine düşmeden tankların önüne yatsınlar. Lideriniz “meydanları doldurun" dediğinde nedenini sorgulamadan meydanlara koşsunlar. İnsanlar ne eşlerinin dul kalacağını, ne çocuklarının yetim kalacağını, ne de ana-babalarının evlatsız kalacağını düşünmeden vatana nasıl feda olunacağını göstersinler senaryoda. Ölümler rol icabı olmayacak ama. Yani ölenler gerçekten ölecek. Var mısınız?

15 Temmuzu anlamak hiç kolay değil. Vatan sevgisi Allah vergisidir. İçinde bu sevgi olmayanlar haliyle bunu anlamaz. Sonra da senaryo der, tiyatro der, kontrollü darbe der. Allah yardımcıları olsun.

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR