Murat Güzel

Murat Güzel

Hüseyin Namal Beye Teşekkürler

Hüseyin Namal Beye Teşekkürler

Yoğun geçen Ramazan ayının ardından bayramı İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucu biraz buruk geçirdik.

Bu genel olarak böyleydi ancak benim açımdan Ramazan ayının son günleri önce üzücü, sonra sevindirici bir gelişme yaşandı.

Hatırlanacak olursa bayramdan önce Kazeruni sokakta yaşanan hoş olmayan, sevimsiz bir olayı kaleme almış ve İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Namal beyin bu olayla mutlaka yakından ilgileneceğine dair taşıdığım ümidi dile getirmiştim.

Bir trafik polisi, mensubu olduğu teşkilata yakışmayacak hareketler sergilemiş; görevi başında çalışan bir işçiyi halkın gözü önünde haksız yere azarlamış ve üstelik tehdit etmişti.

Ancak Konya emniyet teşkilatı yazım üstüne konuyla ilgili bir ön soruşturma başlatarak bu konudaki ümidimi boşa çıkarmamış oldu.

Konya İl Emniyet teşkilatı halkla kurduğu sıcak ve samimi ilişkiye zarar verecek davranışlar sergileyen personeline karşı “adam kayırmacılık”, “görmezden gelme”, “üstünü örtme” gibi büsbütün büyük hatalara da teşkilat bünyesinde meydan vermediğini göstermesi bakımından bu ön soruşturma bir örnek olacak niteliktedir.

Yazıda dile getirdiğim olaya karşı gerekli hassasiyeti sergileyen teşkilat hem sokak esnafının ifadelerine başvurdu, hem de olaya maruz kalan temizlik işçisinin.

Ön soruşturmanın neticesini, olayın nasıl sonuçlanacağını benimle birlikte sokak esnafının da merakla beklediğini belirteyim.

Bununla birlikte gerek İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Namal beye gerekse emniyet teşkilatımıza olan teşekkür borcumu da yine buradan ifa etmek isterim.

HAKKI HOCAYA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Bayramın son günü, dün yani, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel beyin muhterem valideleri İfakat Gökbel hanımefendinin vefat ettiğini öğrendik.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e, üniversite camiasına ve merhumenin tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR