Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KADROLAR YAPIM AŞAMASINDA

KADROLAR YAPIM AŞAMASINDA

2017-2018 futbol sezonu hazırlıkları saha çalışmaları ile başlamışken takımlar kadro oluşturma çabalarını da sürdürüyor. UEFA mali kriterleri, ciddi borç yükleri bile transfer çalışmalarını durduramıyor. Tüm çaba büyüyen futbol ekonomisi ve futbolun çekiciliğinden daha fazla pay almak. Bu sezon galibiyete 2,2 milyon lira verilecek olması (2016-17 sezonunda 1,6 milyon lira) artacak gelirler hakkında fikir verir. Defans oyuncularına ödenen büyük bedeller dikkat çekici.

Beşiktaş- 108,5 milyon Euro ile ligin en değerli takımı. En değerli oyuncu Talisca (13 milyon Euro). Yeni transferler Pepe (stoper/Real Madrid), bonservisiyle gelen Caner Erkin (Inter). Son iki yılın şampiyonu kadro istikrarını koruma çabasında ve istemediği kayıpları telafi ederse gene favori.

Fenerbahçe- 89,15 milyon Euro değer. Simon Kjaer 11 milyon Euro ile en değerli oyuncu. Kameni (Malaga/kaleci), Mehmet Ekici (Trabzonspor), Valbuena (Olimpic Lyon), Nabil Dirar (Monaco/sağ kanat) yeni transferler. Aykut Kocaman son yılların sönük takımını parlatacak her şeye sahip.

- 86,9 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu Muslera (11 milyon Euro). Maicon (Sao Paulo/stoper), Belhanda (Dinamo Kiev/on numara), Gomis (Swansa City/santrafor) yeni transferler. Tudor tartışılmaya devam mı edecek, kendi kurduğu kadroyla büyük takım hocası unvanı alabilecek mi, Sneijder ne olacak belli değil.

Medipol Başakşehir- 72,25 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu takımdan ayrılma ihtimali yüksek Visca (8 milyon Euro) ve yeni transfer Eljero Elia (7 milyon Euro/Rotterdam/sol kanat) . Diğer transferler Chedjou( stoper/Galatasaray), Gael Clichy (Manchester United/sol bek), Tunay Torun (Kasımpaşa/sağ kanat). Çok ciddi altyapı yatırımı ile geleceğe hazırlanırken yaptığı transferlerle de hedefi zirvede kalıcı olmak, en önemli handikabı bence seyircisizlik; en önemli avantajları da kurumsallaşması, İstanbul takımı olmanın getirdiği futbolcu ikna avantajı. Kiralıktan dönen ve geçen sezon Başakşehir’in de canını yakan santrafor Cikalleshi bakalım takımda yer bulabilecek mi?

Trabzonspor- Takım değeri 56,35 milyon Euro. En değerli oyuncu yeni transfer Kucka (Milan/orta saha/9 milyon Euro) Diğer transfer Kamil Çörekci (Eskişehirspor/sağ bek). Visca (Başakşehir) ile anlaşma yakın görünüyor. Ersun hocanın da yönetimin de kadro boşaltıp transfer yapma çalışması olsa da ekonomik durumun kötü olduğu gerçek.

Osmanlıspor- 41,08 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu satılması gündemde olan Badau N’diaye. Şu ana kadar tek transfer Serdar Gürler (Gençlerbirliği/forvet) Bakalım Bülent Uygun ile Mustafa Reşit Akçay başarısı tekrarlanacak mı? Transferi çok seven Bülent hoca, Hamza Hamzaoğlu’nun toparlayamadığı takımı yeniden seyri güzel futbol oynayan hücumcu niteliğine kavuşturabilecek mi?

Kayserispor- 26,25 milyon Euro değerine sahip kulüp transfer sezonu şampiyonlarından. Transferler Asomoah Gyan (en değerli oyuncu 4.5 milyon Euro/Shanghai/santrafor), Slyviu Lung (Astra Giurgıu/kaleci), Atila (Stade Reims/sol bek), Oğuzhan (Adana Demir/sol bek), Sapunaru (Astra Giurgiu/sağ bek), Boldrin (Bucuresti/merkez orta saha), Ömer (Bandırma/sağ bek), Şamil (Bursaspor/ön libero), Espinoza (Club Unversidad de Chili/merkez orta saha), Erdal (Bayern II/merkez orta saha),Dejan Meleg (Voyvodina Novi Sad/on numara), Geofrry Bia (Sion/on numara) . Bakalım yeni kadro deneyimli hoca Romen Marius Sumudica elinde neler başaracak?

Bursaspor- 35,38 milyon Euro değere sahip. Teknik patron Fransız Paul Le Guen şekillendirecek takımı. En değerli oyuncu kaleci/kaptan Harun. Titi (Kasımpaşa/stoper) Barış (Gaziantep/sağ bek), Berat (Yeşil Bursa/sağ orta saha), Ozan (Fejenoord II/on numara) yeni transferler.

- En değerli oyuncu Menez (yeni transfer/santrafor/Bordeux). Transferler Boffin (Eskişehirspor/kaleci), Salih (Galatasaray/sağ bek), Musa (Trabzonspor/stoper), Aydın (Gençlerbirliği/orta sağ), Maicon (Lok.Moskova /sol kanat) Drole (Perugia/sol kanat)

- 22,68 milyon Euro değer. En değerli oyuncu Uğur (2.75 milyon Euro). Transferler Ousmane N’diaye (Samsunspor/stoper), Ahmet İlhan (Rizespor/sağ kanat), Skuletic (Lokomotif Moskova/santrafor), Serdar (Antalya/orta sol).

Aytemiz Alanyaspor- 21,63 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu Emre Akbaba (3 milyon Euro) Transferler N’Sakala (Anderlecht/sol bek), Cenk Ahmet (Medipol Başakşehir/sağ bek), Maniatis (Atromitas Athens/ön libero), M’billa Etame (Antalyaspor/santrafor), Yusuf (Hoffenheim II/santrafor)

Kasımpaşa- 20,28 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu Adem Büyük (3 milyon Euro). Transferler Neumayr (Luzern/merkez orta saha), Ben Youssef (Caen/merkez orta saha)

Akhisar Belediyespor- 19,4 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncular sağ bek Lupes ve sol bek Ömer (2.5 milyon Euro). Transferler Alperen (sağ bek/Denizlispor), Eray (ön libero/Balıkesirspor)

- 17 milyon Euro takım değeri. En değerli oyuncu Seleznev (1.8 milyon Euro/santrafor) Transferler Çağlar(Bucaspor/kaleci), Ferhat (Gençlerbirliği/stoper), Hamidou Traore (Elazığspor/merkez orta saha) Erkan Sözeri yeni teknik direktör.

Yeni Malatyaspor- 12,25 milyon Euro takım değeri. Transferler; Farrolle (Le Harle Fransa ikinci lig takımı/kaleci), Yalçın (Medipol Başakşehir/stoper), Chebake (Le Havra/sağbek), Seth (Supreme Court Nijerya/sağbek), Ali Dere (Atiker Konyaspor/orta saha sol), Dia (Nancy Lorraine Fransa ikinci lig/forvet,en değerli oyuncu), Boutaib (Strasburg Alsace/santrafor), Dening (Atletico San Martin/santrafor). Yeni teknik direktör Ertuğrul Sağlam. Göztepe- 14.28 milyon Euro takım değeri. Transferler; Selçuk (Gençlerbirliği/ön libero), Castro (Kasımpaşa/merkez orta saha,en değerli oyuncu)),Ngando (Bastia/on numara). Tamer Tuna yeni teknik direktör olarak ilk süper lig deneyimini yaşayacak. Sivasspor- 9,9 milyon Euro takım değeri. Transferler; Elderson (Monaco/sol bek), Hakan (Elazığ/sağ bek), Kone (Everton/santrafor, en değerli oyuncu) Deneyimli teknik direktör Samet Aybaba tekrar süper lige döndü şampiyon yaptığı takımla.

Atiker Konyaspor- 33,7 milyon Euro ile ligin dokuzuncu maddi değere sahibiz. En değerli oyuncumuz Bajic (5 milyon Euro). Transferler; Patrik Carlgren-25 yaş. 18 kez İsveç U 21, 1 kez İsveç A milli. Önceki kulübü FC Nordjarelland(Danimarka 1. Lig) ile 5; AIK Solna (İsveç 1. Lig) ile 94 lig-6 Avrupa ligi eleme maçı; ilk profesyonel olduğu 2011 yılında İsveç 3. Lig takımı IK Braga ile 24 maç forma giymiş. Savaş Polat Fenerbahçe U 21’den transfer. 20 yaş. Sağ bek. Son üç sezonda Fenerbahçe üst takım formasını 11 kez Kupa maçlarında giydi. Mehdi Bourabia- 25 yaş. Merkez orta saha. Fransa 3. Lig takımında başlayan profesyonel yaşamında Bulgar üst lig takımlarından Lokomotiv Plovdiv’de 15 maç 2 gol, Cherno More Varna’da 22 maç 4 gol ve önceki kulübü Levski Sofia’da 41 maç 2 gol istatistiğine sahip. Abdourazak Traore-28 yaş, Burkino Faso’lu milli oyuncu. 2014 sezonunda Gaziantepspor ile başlayan ve Karabükspor’da devam eden Türkiye macerası ikinci kez Konyaspor ile sürecek. Imoh Ezekiel-23 yaşında Fas milli takım oyuncusu santrafor. 2015 Haziran ayı en değerli dönemi (6 milyon Euro). Standart Liege takımında 104 maç 38 gol, Anderlecht formasıyla 29 maç 3 gol ve Katar’ın Al Arabi Sports Clup takımı ile 33 maç 11 gol istatistiğine sahip. Liege ile 1 maç Şampiyonlar Ligi elemesi, Anderlecht ile Avrupa Ligi’nde 7 maç deneyimi mevcut. Seddar Karaman- 23 yaşında santrafor. Antalyaspor’da 10 maçta 2 gol, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da 16 maç 2 gol ve son kulübü Anadolu Selçukluspor’da 38 maçta 12 gol ile başarılı çizgiye sahip. Takımlarda transfer çalışmaları; Konyaspor’da zorunlu değişim ve takviyeler sürecek eminim. Başarı diliyorum, saygı ile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR