Uğur Özteke

Uğur Özteke

AHLAK SEVİYESİ VE DİLENEN SURİYELİLER!

AHLAK SEVİYESİ VE DİLENEN SURİYELİLER!

Bazı okurlarımızın özellikle de resmi görevlilerin tatil günü olması münasebetiyle (Nöbetçiler hariç) genelde şehir insanı rahat. Bizde bu rahat ortamdan istifade ederek yine siz değerli iki okurumuzdan gelen iki ayrı konuyu köşemize taşıyalım istedik.

Önce takiplerinin sosyal medyada “SADE VATANDAŞ” rumuzu ile izledikleri okurumuz bakın çok farklı bir konuya iki ayrı fotoğrafla şöyle diyordu;

“Abi biliyorsun Uluyayla Üst Geçit bitişiğine yaya üst geçidi yapılıyor. Buranın asansörlü olacak olması dolayısıyla elektriği de bizim evin yakınındaki direkten aldılar.

Bize kalanlar ise resimde görülenler oldu.

foto-1-319.jpg

Bunları çekip size göndermemek için yaklaşık 10 gündür bekliyorum. Belki gelirler de alırlar diye. Gelen giden yoktu.

Önümüzde bayramdı.

Gelen giden eş dost akrabalar. Arife gününden 1 gün önce kendim temizledim.

Daha topladığım diğer artıkları çekmedim.

Sonuçta bunu vasıflı biri normal vatandaş o kabloyu o direğe bağlayamaz.

Yetiştiren ustasından başladım…

Ulan pislik herif asfaltı kazıyorsunuz tamam da molozunu niye bırakırsınız?

Bu iş ailede yetişme meselesi. Damarda dolaşan kanın hangi lokmalardan oluştuğu çevre faktörü okul eğitim v.b. olmalı.

Çok doluyum ama bazı kelimeleri yazıya dökmeye benim terbiyem müsaade etmiyor.

Onun için devletin yapacağı en önemli yatırımın insanların ahlak seviyesini yükseltmek için ne yapılması gerekiyorsa o yapılmalı.

Ben buna inanıyorum.

Ha bir de maden suyu içmiş zıkkım içççççç.

foto-2-282.jpg

Bunların her tarafı sanatkar olsa ne yazar?

Saygılarımla…”

…………

Hani bizde bir söz vardır “Doğru söze Hacı emmim ne desin?”

PERŞEMBE PAZARINDA DİLENEN SURİYELİLER

Perşembe günü saat 20 sularında Nalçacı Caddesi Kerkük Caddesi bölgesinde emlakçılık yapan ama yıllardır Konyaspor’dan yerel siyasete farklı sektörlerde sorumluluk üstlenmiş vizyonlu bir abim arıyordu.

Yanlış anlaşılmasın şunu da peşin peşin söyleyeyim. Bu abimiz aile boyu babası annesi kardeşi gelinleri ile fanatik AK Partilidirler.

Abimi de kessen damarlarından “Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ve saygısı akar”…

İşte bu abimiz aradı selam sabahtan sonra şunları söyledi;

“Abi Allah rızası için şu dilenen Suriyelileri bir yaz. Bak abi bunların milletin başına bela olacaklar. Malum bizim burada Perşembe Pazarı kurulur. (Nalçacı Pazarını kastediyor).

Buraya üç beş Suriyeli tebelleş oldu. Bunlar dileniyorlar. Az önce bizim gözümüzün önünde kulaklarımız duya duya bir olay yaşandı. Abi bunu yaz ki polis mi zabıta mı kim tedbirini alacaksa alsın aksi takdirde kötü şeyler olacak.

Uğur abi bir amcamızdan para istediler.

O da “Devlet size o kadar para veriyor niye dileniyorsunuz?” dedi. Aslında güzel de Türkçe konuşuyorlar ve söyleneni de anlıyorlar. Önce “Devlet az para veriyor” dedikten sonra ağız dalaşı büyüdü ve eğer biz esnaflar olarak müdahale etmez isek adamcağızı aralarına alıp dövecekler. Tamam, biz önledik ama aynı durum yarın bir gün bize olursa çok kötü şeyler olur abi.

Bunun için acil tedbir alınması gerekir. Gözünü seveyim bunu bir dile getir…”

…………..

Vallahi bütün konuşmalarımız zaten kayıt altında. İnanmayan polis zabıta varsa bu esnaf abimiz ile de görüştürebilirim.

Devlet büyükleri bu konuda ne kadar hassas bütünleştirici, kaynaştırıcı olabilmek için bu kadar tevazu sahibi iken bazı kendi bilmezlerin bu ülkenin birlik beraberliğine küçük şahsi menfaatleri için benzin dökmelerine asla göz yummamalıyız diye düşünüyorum.

Malum dün sabahtan beri dengemizi bozan bir hadise yaşandı. Sakarya’da iğrenç, insanlıkla bağdaşmayan olaydan bahsediyorum. Yaratılmışların en şereflisi insanoğlunun, yeryüzündeki hiçbir canlının olamayacağı kadar aşağılık olabileceğini gösteren bu tablo karşısında nutkum tutuluyor, dilim dönmüyor, söyleyecek, yazacak kelime bulamıyorum. Doğumuna bir gün kalmış, üstelik yanında 10 aylık bir sabi bulunan Suriyeli kadına karşı işlenen insanlık cinayeti hepimizin kanını dondurdu. Bu işin Suriyelisi, Arabı, Afgan’ı Türk’ü olamaz. İnsanlıktan çıkmayalım yeter. Gerisi bir şekilde hallocaktır. Kısaca önce insan olalım…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hiç hata yapmayan insan hiç bir şey yapmayan insandır ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ada caddelerde yol çizgileri çekilirken keyfi bir şekilde daha kurumamış olan beyaz çizgilerin üzerinde teker izi bırakıp bir de üzerine keyif almadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR