Murat Güzel

Murat Güzel

Karnavalesk Bir Cumartesi Yaşadık

Karnavalesk Bir Cumartesi Yaşadık

Hafta sonu Konya en farklı günlerinden birini yaşadı.

Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem seçim sonuçlarında Konya’da partisinin gösterdiği büyük başarı için Konyalılara teşekkür etti hem de başta Bilim Merkezi olmak üzere birçok yatırımı hizmete aldı.

Miting bir “siyasi miting” formatında değil, “açılış töreni” formatında düzenlendiği için Konya Valisi Muammer Erol da katılmıştı.

Başbakan halka hitap ederken miting alanında değildim, ama miting biter bitmez Kültürpark’ta miting sonrası izlenimleri toparlamaya çalıştım.

Bir not: İş Bankası önünden Beşyol kavşağına, Rektörlükten Abdülezel Caddesi’ne kadarki alan trafiğe kapatılmıştı.

Belediye işçileri miting sonrası alanda temizlik yapıyorlardı.

Görebildiğim kadarıyla parti bayrakları ve Recep Tayyip Erdoğan maskları mitingde halkın en çok kullandığı figürler arasındaydı.

Cumartesi günü halk arasındaki konuşmaların yüzde 75’inin AK Parti’den de öncelikli olarak Recep Tayyip Erdoğan temalı olması da ilgi çekici noktalardan biriydi.

Yolda, dükkanlarda, minibüs ve otobüslerde konuşan her 4 ikiliden 3’ünün sohbet konusu Erdoğan ve Türkiye’nin geleceğiydi.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı olmayacak mı?

Eğer aday olursa AK Parti’nin ve Türkiye’nin geleceği nasıl olur?

Eğer Erdoğan cumhurbaşkanı olursa Paralel Yapıya karşı yürütülmekte olan bir mücadeleden taviz verilebilir, o mücadele akamete uğrar mı?

Erdoğan’ın yerini tutacak ve Başbakan olabilecek kapasitede bir ismi AK Parti kendi içinden çıkarabilir mi?

Bu tür bir isim, Ahmet Davutoğlu haricinde kim olabilir?

Konyalıların gündemi hep bu soruların cevaplarıyla doluydu.

Doğrusu, konuştuğum birçok AK Parti seçmeni Davutoğlu haricinde bir ismi Başbakanlık koltuğuna yakıştıramamıştı.

Bir de halk ferasetiyle dile getirildiğini düşündüğüm bir senaryo işittim.

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmazdan önce Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturduğunu söyleyen bir dostum 10 Ağustos’ta seçeceğimiz “Cumhurbaşkanı niye yine aynı makamdan gelmesin?” diye sordu.

Bunu da not aldım.

Ve miting sonrasına dair ikinci not: Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya merkezde düzenlediği ve düzenleyeceği tüm mitinglerin öncelikle Konyalı esnafı memnun ettiğini kaydetmeli.

Taşra ilçelerden gelen vatandaşların bütün gün Konya’da olmaları, gezip dolaşmaları, yemek yeyip alışveriş yapmaları miting günlerini Konya için gerçek bir karnavala dönüştürüyor.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’un yerinde olsam her yıl en az 2 defa Başbakan Erdoğan’ın Konya’da miting yapmasını rica ederdim kendisinden.

Bitirirken bir not daha: Alaaddin Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasına değil, alternatif güzergahların açıkça belirtilmemesine vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Hatta tepkiler arasında uçuk söylemler üretenler bile oldu.

Paralellerin halkın Başbakana tepki göstermesi için vatandaşların ulaşımını zorlaştırdığına dair bir şehir dedikodusu bile şöyle hafiften konuşmaları dalgalandırıyordu.

Benden duyurması…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR