Hasan Durucan

Hasan Durucan

KINA İSTEYEN VAR MI?

KINA İSTEYEN VAR MI?

Bu hafta kimse kusura bakmasın kısa ve sert olacağım. Kusura bakmasın dedim ya bakmak isteyen de baksın. Futboldur, bugün kaybeder yarın kazanırsın. Üst üstte iki maç kazandığın takdirde ilk dörde oynar bu haftaki alınan skoru çoktan unutursun lakin verilen bu tepki nasıl unutulur. Hani derler ya dosta düşmana rezil olduk.

Kadro değeri olarak ligde ilk ona giremeyen bu takım geçen haftayı yedinci sırada tamamlayarak bu hafta kendi evinde aldığı mağlubiyetle dokuzuncu sıraya gerilemiş ve matematiksel olarak tek maç kazanması halinde altıncı sıraya kadar yükselme durumu bulunuyor. Aslında şu kurduğum tezle kadro değerine bakılarak yorum yapıldığında bu takımın ilk onun içinde ligi tamamlaması bile başarı olarak görülebilir. Bunu başarısızlık gibi algılayanların aklına şaşıyorum. Hafta içi koltuklarında ellerine çayı alıp Avrupa kupalarında Barcelona'nın maçı izleyip stada gelenler Konyaspor'dan harikalar yaratmasını bekliyor.

Evet, kardeşim biz de şehrimizi, ülkemizi seviyoruz. Yıllardır bu takımı elimizden geldiğince maddi manevi destekliyoruz. Dost meclislerinde muhabbet konusu yapıyoruz, İstanbul takımlarını değil şehrimizin takımını tutuyoruz, en iyi, en güzel yerlere Konyaspor'un çıkmasını herkesten çok istiyoruz lakin her şeyin de bir kapasitesi olduğunu hiç unutmuyoruz.

Bu sezon içinde bulunduğumuz şımarıklıktan kurtulmak adına karaladığım bu köşelerde birçok kez unuttuğunuz şeyler varsa fazla geçmişe gitmenize gerek yok dönün üç sene öncesine bakın diye çok kalem oynattım. İlginç bir sezon yaşıyoruz. Hiç fark ettiniz mi bilmiyorum ama on sekiz takımın yarıştığı ligde sadece altı takımın averajı artılarda görünüyor. İlk dört takımın averajı gayet iyi görünürken diğer ikisi de attığı birkaç gol fazlasıyla artıya geçmiş. Yani ligde bulunan takımların yüzde atmışı attığından fazlasını yiyerek eksiye düşmüş. Peki, bu diğer on iki takım ne yapar ne eder hiç görmüyor musunuz? Araştırmak, öğrenmek, at gözlüğünü çıkarmak lazım. Nerde nasıl tepki vereceğini iyi ayırt etmen gerekiyor.

Desteklediğin takım Başakşehir karşısında ilk yarı rakibinden üstün oynadı. Daha organize, kanatları daha iyi kullandığı kontrollü ataklarla rakibini yoklarken iki topu da direkten döndü. Elbette ilk yarı oynadığı oyunu ikinci yarı sahaya yansıtamayınca maç sonu itibariyle skor anlamında bu haftanın en farklı yenilgisini alarak; rakibin atağında üçüncü golü istemek, atınca da gol çığırtkanlığı yapmak hangi kitapta yazar? Haftalardır zor bir seri içine gireceğimizi, sabırlı olmamız gerektiğini yazıp çizerken bu yapılan reva mı? Ulusal basın ve Fenerbahçe lobisinin sezon başından beri Aykut Kocaman ve Konyaspor'un kaderiyle oynamasına böylelikle bizde bu kritik haftada Fenerbahçe deplasmanında oynayacağımız müsabaka öncesi ekmelerine yağ sürerek karşılık verdik. Bazı kitleler "Kimse kulübün önüne geçemez." gibi cümleler kuruyor. Yıllarca Fenerbahçe formasını terlermiş, hem oyuncu olarak hem teknik adam olarak sarı lacivertli kulüple birçok başarı yaşamış, sezon başında Fenerbahçe kulübünden gelen teklifleri takımı ve bana güvenen yeşil beyazlı taraftarı yalnız bırakamam diye reddeden, kulüp tarihinde görülmemiş ilklere imza atan ve en önemlisi de çıkıp bu takım benim namusumdur diyen adam gibi adamı göz göre harcıyoruz. Kulübün başında şu yaklaşım ile hareket eden hatırladığınız başka bir teknik adam var mı? Hem oyuncu hem de teknik adamlık döneminde ülkemizde parmakla gösterilen Kocaman'ın zaten böyle bir düşüncesi olamaz lakin kulübü kulüp yapan da asıl yönetim ve idare mekanizmasıdır. Bırakın da Konya'da Avrupa takımlarını otuz liraya izlettiren bu adamın o kadar da primi olsun. Çok şey konuşur çok kalem oynatırım ama sonuç olarak Konyaspor için 12 Mart dönüm noktasıdır. Aykut Kocaman'ın gitmeyeceği varsa da bu maç her şeyi kafasında bitirmiştir diye düşünüyorum. Kimse bu hafta yaşanan ve ilerisini hayal ettiğinde daha da çirkinleşeceğini düşündüğün yerde kalmak istemez. Ben mi? Avukat değilim ama olsaydım öyle düşünenler varsa kesinlikle Kocaman'ın avukatlığını yapardım. İyi ki takım küme düşme hattında bulunmuyor. Maazallah benim avukatlığını yaptığımı düşünen bu kişiler geçtiğimiz hafta şiddetle kınadığımız Adanaspor taraftarının yaptığına şükrettirecek bir görüntü sergilerdi. Elden ne gelir? Haydi şimdi başka kollarda içinde bulunduğumuz durumu aramaya geç kalmadan başlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR