Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

“KOLAYLAŞTIRIN, ZORLAŞTIRMAYIN…”

“KOLAYLAŞTIRIN, ZORLAŞTIRMAYIN…”

Çok umutluydum ama, bu yıl da hac kurasında ismimiz çıkmadı. Ümidimiz, (Allah ömür verirse ) önümüzdeki yıla sarktı. Her şeyde bir hayrın olduğuna inananlardanım. İnşallah öyledir. Kurada ismi çıkan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah sağlıkla görevlerini en iyi şekilde yapmalarını nasip etsin. Dualarında gidemeyen kardeşlerini de unutmasınlar.

Diyanet İşleri’nin Hac organizasyonunu gidip gelenler hep takdir ediyorlar. Gitmek isteyenlere de Diyaneti tercih etmelerini söylüyorlar. Yılların verdiği tecrübe ile insanlara hep daha iyi hizmet vermek için canla başla çalıştıklarından kimsenin şüphesi yok. O kadar ki diğer ülkelerin insanlarına bile yardımcı olduğunu söylüyorlar. Allah razı olsun.

Ancak ! Müslümanlar hac için Amerika’ya gitmiyor. Madem öyleyse neden Amerikan parası üzerinden Müslümanların çile çekmesine sebep oluyorlar? Arabistan para  birimi  üzerinden  hesap  yapılsa  normal.  Ama neden Dolar?

Bizim insanımızın para biriktirerek zengin olması mümkün değil. Emekli olacak,  aldığı ikramiyeyi de çar-çur etmeden faizsiz bir finans kurumuna yatıracak. O parayla da Hac görevini yerine getirecek. Ama dolar dalgaladıkça bu umutlar da dalgalanmaya başlıyor. Sayılı para. Dolar arttıkça vatandaşın parası eksiliyor. Müslümanların yürekleri pır-pır edip duruyor. Bir sene önce hac için ayırdığı para, bir sene sonra eksik   kalıyor. Adamın kurada adı çıksa da parayı denkleştirmesi zora giriyor. Bunun hesabını birileri vermeli değil mi sizce de?

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez’i gerçekten seviyoruz. Muhabbetli adam. Görevini –bana göre- iyi yapıyor. Hac için sıra bekleyen kardeşlerimizin  dolar mağduriyetini ciddiye alsın ve bir çözüm bulsun istiyoruz. Sayın Görmez, görsün, duysun, bilsin.

Dolar’daki bu artıştan  dolayı sırası geldiği halde hacca gidemeyen kardeşlerimizin vebali kimin omuzlarına biniyor, fetva makamı olarak bunu da bir yorumlasınlar.

Sayın Görmez’e arzu halimiz budur. Bu konuda sıkıntı çeken tüm kardeşlerimiz adına arz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR