M. Mustafa Özdemir

M. Mustafa Özdemir

Konya 2021 ve Konyaspor

Konya 2021 ve Konyaspor

KONYA 2021

Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları için geri sayımdayız.

Cumhuriyet tarihinde Konya’nın düzenleyeceği en büyük spor organizasyonu olacak.

Binlerce sporcu ve katılımcı 10 gün boyunca Konya’da sahne alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak oyunlarda dünyanın farklı ülkelerinden devlet adamları da açılışta yer alacak.

Görkemli açılış töreni ve oyunlar, TRT vasıtasıyla tüm dünyaya ulaşacak.

Oyunlar Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak.

Bunun yanında ekonomik açıdan da şehre önemli katma değer sağlayacak.

Oteller dolmuş durumda. Lokantalar alışveriş merkezleri, esnaflar herkesin yüzü gülecek.

Konya, başta Türkiye’nin ilk olimpik veledromu olmak üzere, olimpik havuz, atletizm pisti gibi önemli tesislere kavuştu.

Yıkılan eski stadın içinde miadını doldurmuş havuz vardı. Atletizm yarışları da stat içerisinde yapılıyordu. Onların yerine modern tesislere kavuştu Konya.

Oyunlardan sonra bu tesisler Konya gençliğinin ve sporunun hizmetinde olacak. Ve bundan sonraki organizasyonlar için de önemli bir avantaj sağlayacak.

***

5. İslami Dayanışma Oyunları, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve hükümetin Konya’ya verdiği önemin bir göstergesidir. Hani diyoruz ya: “Reis Konya’yı, Konya Reis’i seviyor…”

Çokça bir dönem üvey evlat muamelesi gören Konya, AK Parti döneminde altyapı, sağlık, kültür, sanayi, eğitim gibi birçok alanda olduğu gibi sporda da dev yatırımlar aldı.

Konya’nın çehresi değişti.

***

Tabi muhalefetten bunu görmelerini ve takdir etmelerini beklemiyoruz.

Onların tek yaptığı karşı çıkmak ve karalamak.

Bugüne kadar hangi hizmeti takdir ettiler ki!

Yola, köprüye bile karşı çıkan, at arabası hayranı gerici zihniyet, bu ülkeyi ve bu şehri kalkındıracak her icraata karşı çıktı. Dün şehir hastanesine israf diyenler bugün şehir hastanesinin yetmediğinden şikayetçi.

Şimdi de tutturmuşlar metro da metro…

Cumhuriyet tarihin ilk YHT hattının Konya’ya yapıldığını görmeyen, “Hızlı tren göçü artırır” diyecek kadar da hızlı tren ve kalkınma düşmanlığını dışa vuran zihniyet, şimdi ekonomik sıkıntılar nedeniyle gecikmeler yaşanan metroyu dillerine dolamış.

Memleketi köstebek yuvalı yollara, mazotlu trenlere mahkum eden zihniyet, siz 100 yıldır yapmadınız, bir 3-5 yıl daha sabredin bakalım.

Kafayı yormayın onu da AK Parti yapacak. Yarın kalkıp ona da israf, peşkeş, rant deyip karşı çıkar, karalarsınız ya, yapacak bir şey yok.

5. İslami Dayanışma Oyunları, Konya için gerçekten çok önemli bir kazanım. Tabi gören, anlayan ve takdir eden için.

Şehrimize hayırlı olsun.

***

KONYASPOR

Konyaspor adeta fırtına gibi estiği geçtiğimiz sezonun ardından yeni sezona da, ilk olarak boy gösterdiği Avrupa kulvarında harika bir başlangıç yaptı.

Bate’yi rahat saf dışı bırakan Anadolu Kartalı’nın 2. turdaki Vaduz’u da eleyeceği noktasında kuşkumuz yok.

Neftçi veya Rapid Wien hangisi gelirse, Rapid Wien daha ağır basıyor gibi, play-off turu biraz zorlu geçecek.

Ama Konyaspor inşallah gruplara kalacaktır. Gruplara kalmak ve olası gruptan çıkmak Konyaspor’a bir seviye daha atlatacaktır.

Avrupa Kupların katılmanın faydasını Konyaspor maddi ve manevi olarak gördü.

Transfer döneminde tercih edilen bir takım oldu.

Konyaspor’a Avrupa’da olmak yakışıyor. İnşallah başarılı sonuçlarla “Anadolu Kartalı”nın yanına “Avrupa Kartalı” unvanı da alacak.

Konyaspor, her şeyin parayla pulla, transferle olmadığını olumlu anlamda gösterdi.

Tersini de “3 Büyükler” da gösterdi.

Konyaspor için en önemli şey mali disiplin. Bunu her yazımızda vurguluyoruz ve bahsettiğimiz büyük takımlar için “Ekonomik olarak batışa ve felakete gidiyorlar” diyoruz.

Zaten daha sezon başlamadan yine hükümetin kapısını aşındırmaya başladılar.

Bu noktada TFF ve hükümet, asla mali disiplinden taviz vermemeli. Aksi, “4 Büyükler” dışındaki diğer tüm kulüplere haksızlık olur.

Ve “Yeni Spor Yasası” acilen fiili olarak hayata geçirilmeli.

***

Konyaspor’da mali disiplin notasında çok ilkeli ve tavizsiz hareket eden bir yönetim var.

220 milyon TL borç ödediklerini açıkladı Başkan Fatih Özgökçen.

Finansal yapıdaki düzelmenin rahatlığını bu transfer döneminde çok net gördü Konyaspor. Ama şunu da unutmayalım çok transfer eşittir başarı değil.

Önemli olan faydalı, yararlı ve uyumlu transfer.

Yönetim, takım ve şehir, İlhan Palut’la da çok güzel bir uyum yakaladı. İlhan hoca kişiliği ile de Konyaspor’a oturdu. Ağırbaşlı, ciddi, oturaklı, sınır ve seviyeyi bilen, iddialı ama gerçekçi teknik adam karakterleri Konya şehrinin ve Konyaspor’un ruhuna uyuyor.

***

Seçildikleri günden beri Başkan Fatih Özgökçen ve yönetimine “tam destek” dedik. Onlar da bugüne kadar güzel bir yönetim sergilediler. Elbette ki onlar da insan hepimiz gibi eksik ve hataları olacaktır. Barış Yardımcı konusunda, 3 ay önce 2 yıllık sözleşme uzatıp 3 ay sonra gönderme kararı almak gibi… Alırsınız olmaz, uymaz gönderirsiniz, bunlar futbolda var ancak bildiğiniz tamam başarılı, iyi dediğiniz bir oyuncuyla sözleşme yenileyip sonra gönderme kararı alınca doğal olarak sorgulanıyor. Belki de futbol dışı başka nedenler vardır bilemiyoruz. Dediğimiz gibi hatalar da olacaktır. Tecrübeleri arttıkça elbette hata oranı azalacaktır. Zaten Başkan da “İlk yıl tecrübesizdik. Şimdi daha tecrübeliyiz” diyebilen birisi…

***

Konyaspor doğru yolda ilerliyor. Bu yürüyüşte biraz sabırlı olmak gerekiyor, zaman zaman inişler çıkışlar olabileceği unutulmaması, bardağın dolu tarafından bakmak gerekiyor. Bardağın 4’te 3’ü dolu olan tarafını görmeyip 4’te 1’lik kısmını göstererek “burası neden boş” eleştiri yapabilirsiniz. Amacınız eleştirmekse zaten her zaman eleştirecek bir şey bulursunuz. Sosyal medya denilen bir gerçekle, elbette olumlu yanlarının yanında tabiri caizse “gayya kuyusu” gibi garabet yönüyle de karşı karşıyayız.

***

İnşallah Türkiye’de 7. şampiyon takım Konyaspor olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Ancak karıncanın fillerle savaşında bu kolay bir süreç değil. Basamakları teker teker çıkmak, üzerine koya koya ilerlemek gerekiyor. Bu noktada yönetim, takım, hoca her türlü desteği ve övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Mustafa Özdemir Arşivi
SON YAZILAR