İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya Barosu’nda kritik seçim!

Konya Barosu’nda kritik seçim!

Uzun zaman aradan sonra yine çekişmeli bir Konya Barosu seçimlerine doğru gidiyoruz. Mevcut Başkan Mustafa Aladağ, Murat Çiçek ve Fatih Ruşen adaylığını açıklayan isimler.

Konya’daki en aktif hukukçular STK’sı Huder, Birlik Grubu Adayı Fatih Ruşen’i destekliyor. Geçmişte İlke Grubu’nun adayı olan mevcut başkan Mustafa Aladağ yeni bir oluşum olan Vefa Grubu çatısı altında seçime girecek.

Milliyetçi camianın grubu İlke Grubu’nun adayı ise Konya’nın yakından tanıdığı isimlerden MHP Konya Eski İl Başkanı Avukat Murat Çiçek.

Adaylardan 3’ü de güçlü dersek yanılmış olmayız.

***      ***      ***

Birlik Grubu’nun adayı Fatih Ruşen bey geçtiğimiz dönemde de başkanlığa aday olmuştu. Fatih bey aslen Konyalı değil. Kendisi Erzurumlu. Ama okul yıllarından bu yana Konya’da. Ailesini Konya’da kurmuş, mesleğini Konya’da icra eden bir avukat. Özellikle stajyerler tarafından çok seviliyor. Büyük bir kütüphanesi var gençlerle bilgi paylaşımını seviyor. Duyduğumuz kadarıyla Fatih bey seçimlere güçlü hazırlanıyor. Eski Huder Başkanı Hayrullah Küçükdağ, bizim de yakından tanıdığımız Avukat Mustafa Derbentli, genç avukatlardan Mustafa Körpe ve Mustafa Yıldız başkanlığındaki Huder Yönetimi’nden önemli isimler Birlik Grubu’nun listesinde yer alacak.

***      ***      ***

Gelelim mevcut başkan Aladağ’a. Sayın Aladağ, iletişimi güçlü, meslektaşları tarafından da başarılı bulunan bir başkan. 4 yıldır Konya Barosu’nu yönetiyor.

Kritik süreçlerde yaptığı açıklamalar oldu. Özellikle son dönemde baroların bölünme mevzusundaki ‘tek barodan’ yana açıklama yapması Konya’da tepki görmüştü. Yine İstanbul Barosu’nun yaptığı eylemde Aladağ’ın da yer alması İlke Grubu’yla bağların kopmasına sebep oldu. Listesinde çok fazla değişiklik yapmadan geçmiş dönemdeki isimlerle seçime girecek. Geçmiş seçimler ve görüştüğümüz avukat dostlarımız görüşü ile yine en güçlü aday Aladağ diyebiliriz. Tabii ki sandıktan ne çıkacak bilemeyiz.

***      ***      ***

Konya Barosu’nda etkin gruplardan olan İlke Grubu’nun adayı ise; MHP Konya’da en uzun il başkanlığı yapan ve bu süreçte çok sayıda seçim geçiren Avukat Murat Çiçek. Siyasi arenada başarılı bir başkanlık yürüttü. Basın başta olmak üzere birçok cenah ile arası çok iyi. Bizler de kendisini sever, sayarız. Listesinde de Konya’da tanınan birçok avukat var.

***      ***      ***

Her 3 adayın ismini ve destekleyenlerini göz önüne alırsak heyecanlı bir Baro seçimi bizleri bekliyor dersek yanılmış olmayız. Ekim ayında gerçekleşecek seçim ile Konya’nın en etkin oluşumlarından Konya Barosu yeni başkanını belirleyecek. Toplum nezdinde büyük önem taşıyan ve özellikle genç avukatların zor bir süreçten geçtiği günlerde Konya Barosu, herkes için önemli.

Umarız şehrimiz adına hayırlı olur…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR