Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya Sağlıkçılarına Değer Veriyor

Konya Sağlıkçılarına Değer Veriyor

Sağlık çalışanlarının barikat kurup kapının ardına saklandığı görüntüler ‘insanlık’ kelimesini yeniden sorguladığımız anlardan biriydi. Gerçekten yazıklar olsun denilecek bir görüntüydü. Özellikle salgın sürecinde canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarına yapılan en büyük darbelerden biriydi bu. Belki orada 3-5 doktor ve hemşire karedeydi ama onların nezdinde bütün sağlık çalışanları moral ve motivasyon olarak, ruh olarak onlarla birlikteydi.

Sağlık Bakanlığı olay üzerine gerekli açıklamayı yaptı. Özetle Ankara Keçiören’de silahlı kavgada iki kişi yaralanıyor. Yaralılardan biri ölüyor. Onları görmek isteyen yakınları arbede çıkarıyor. Sağlık çalışanları barikat kurup odaya sığınıyor. Temas olmadan olay sona eriyor. Valilik olay hakkında tahkikat başlatıyor. Belki fiziki müdahale yoktu ama yine sosyal medya üzerinden linçler yapılıyordu. Sağlık çalışanlarını hedef alanlar azımsanmayacak seviyedeydi.

Maalesef bu süreçte sağlık çalışanlarımız çok yıprandı. Uzay kıyafetiyle saatler geçirmeyi anlamak için yaşamak gerekiyor. Allah hepsine sabır versin.

Hatırlarsanız, Konya Valisi Vahdettin Özkan, 2 hafta önce salgın sürecinde sağlık çalışanlarına karşı davranışlarla ilgili şu görüşlere yer vermişti:

“Covid-19 salgınıyla mücadelede özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımız hakkında sosyal medya üzerinden veya toplum içerisinde yapılan olumsuz, onların görev şevkini, motivasyonlarını kırıcı paylaşımlar ve söylemler olduğu müşahede edilmiştir.

Salgınla mücadelenin ön safında yer alan sağlık kurumları ve çalışanlarımız hakkında yapılan her türlü gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımların tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından titizlikle takip edilmesi ve lüzumu halinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi ve Valiliğimize bilgi verilmesi,

Sağlık birimlerimiz ve çalışmaları hakkında CİMER veya diğer başvuru usulleriyle yapılan başvuruların sorumlu yöneticiler tarafından değerlendirilmek suretiyle cevaplandırılarak salgınla mücadelede aktif olarak görev yapan personelin idari işlerden dolayı asli görevini aksatmasına meydan verilmemesi konusunda bilgi ve gereğini rica ederim.” denilmişti.

Bu olaydan sonra bu emirlerin ne kadar önemli olduğunu tekrar anladık. Vali Özkan, sağlık çalışanlarına karşı sosyal medyadan yapılan her türlü linç girişimine karşı öngörülü bir şekilde gerçekten önemli emirler vermiş. Diğer şehirlere örnek olacak nitelikte.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr sağlık çalışanlarına billboardlar aracılığıyla teşekkür etmesi onları isimleriyle onore etmesi gerçekten harika bir jestti. Konya sağlıkçılarına değer veriyor. Ama bu yetmez millet olarak sağlık çalışanlarımıza destek olmalıyız.

 

ŞENER: SEÇMEN AK PARTİ İLE TAYYİP BEYİ NEDEN AYRI GÖRÜYOR?

Bu hafta önemli ziyaretçilerimiz arasında CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş vardı. Keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sayın Şener 30 yıllık siyaset hayatında buna benzer günler yaşamadığını anlattı. Halkla kucaklaşamamak, sarılamamak çok zor, dedi.

Konu AK Parti’den ve Sayın Cumhurbaşkanından açılınca; Şener, Tayyip Bey bana karşı hep nazikti dedi. Hatta kızgın anlarında herkese bağırsa çağırsa bile ona karşı naif bir tavır sergilermiş. Özellikle ayrılış sürecinde de iyi bir şekilde ayrılmışlar. Şener iktidarda görev aldığı süre içerisinde de yanlış gördüğü şeyleri hep eleştirdiğini tıpkı bugün olduğu gibi karşı çıktığını söyledi.

AK Parti ile Cumhurbaşkanı’nın oy farkının nedenlerini tartıştığımız anda Sayın Şener bu kez bana dönerek peki neden dedi? Neden insanlar AK Parti ile Tayyip Bey’i ayırıyor? AK Parti’nin yaptığı her işten Tayyip Bey sorumlu, onun izni olmadan hiçbir şey yapamazlar dedi. Buna rağmen neden olumsuz işleri Tayyip Bey değil de AK Parti yapıyor gibi görülüyor?

Evet, can alıcı bir soruydu bu. Belki cevabı en iyi bilenlerden biri Sayın Şener’di. Ama bir de benden duymak istiyordu.

Seviyorlar dedim. İnsanlar Cumhurbaşkanını SEVİYOR. Olumsuz bir şeyi asla ona kondurmak istemiyor. Gönül sevdiğine kırılırmış ama toz kondurmazmış.

Bunu son seçimlerde de gördük. Her ne kadar MHP işin içinde olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’nin oy farkı ciddi sayılacak derecedeydi.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR