İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya Tarım Fuarı Ne Zaman Yapılacak?

Konya Tarım Fuarı Ne Zaman Yapılacak?

Konya’nın en büyük organizasyonu olan Tarım Fuarı, bildiğiniz üzere 17-21 mart tarihleri arasında yapılacaktı. Ama dünyanın en büyük organizasyonları gibi COVİD-19 yüzünden Konya Tarım Fuarı da ertelendi. Konya Ticaret Odası, TÜYAP ve TARMAKBİR’in ortak kararı ile ilk erteleme Haziran ayı diye duyurulmuştu.

***      ***      ***

Lakin görünen o ki Haziran ayında yapılma imkanı yok. İlk aldığımız duyumlara göre Konya Tarım Fuar’ı Eylül ayına ertelenecek. Tabii ki halen YAPILMAMA riski yüksek.

Uzmanların virüsün bu yılı kapattığı yöndeki görüşlerini hepimiz duyuyoruz. EURO 2020 bile 2021 yılına ertelendi.

***      ***      ***

O yüzden Eylül diye planlanan Konya Tarım Fuarı’nın bu yıl olmama ihtimaline üretici de ziyaretçi de çiftçi de hazırlıklı olmalı.

***      ***      ***

Salgın riski bu yıl devam ettiği müddetçe fuar büyük ihtimal 2021 Mart ayında yapılacak.

***      ***      ***

Diyelim fuara izin çıktı ve Eylül ayında yapılacak. Eylül ayı riskli bir ay. Çiftçinin ekim dönemi öncesi hazırlık yaptığı ve yoğunluğunun arttığı bir dönem. Bir de 2021 Tarım fuarı ile arasında 5 ay gibi süre kalmış olacak. Makine üreticileri 5 ay arayla iki fuar yapılmasını istemez.

AVM’LER, RESTORANLAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Esnaflar başta olmak üzere birçok insanın merakla beklediği noktalardan bir tanesi de AVM, restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı. Bununla ilgili devlet net bir açıklama yapmadı.

***      ***      ***

Çünkü bunlarla ilgili tarih vermek mevcut pandemi grafiğinde imkansız. Lakin devlet ve STK’ların tahmini Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli bir normalleşme sürecinin başlaması.

***      ***      ***

Mesela geniş alana sahip iş yerlerinin açımı ile ilgili bir adım atılacağı iddia ediliyor. Açık hava mesire alanları da aynı şekilde.

***      ***      ***

Bu sürecin hızlanması da aslında bize bağlı. Biz tedbirleri sıkı tutar, özellikle Ramazan ayını bu noktada hassasiyet göstererek geçirirsek, normalleşmemiz de bir o kadar hızlı olur.

Çünkü virüs halen ülkemizde, şehrimizde hatta mahallemizde…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Çiçekçi Arşivi
SON YAZILAR