Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Konya’da Ramazan ve Trafik

Konya’da Ramazan ve Trafik

Bu Ramazan’da, şehre indiğim vakit teravih namazlarını ilk olarak restorasyondan sonra ibadete bir Cuma günü tekrar açılan Mevlâna Meydanı’nda Sultan Selim Camii’nde eda ettim.

Sultan Selim Camii’nde teravih namazları dışarıda ve her gün değişik imamlar tarafından Enderun usulüyle kıldırılıyor.

Daha sonra hatimle teravih namazı kıldıran camilerimizden olan Hacı Veyiszâde Camii ve İlâhiyat Camii’nde Kur’an dinleyerek hûşû içerisinde kıldık.

Sultan Selim Camii gayet güzel olmuş. Depremlerden dolayı gördüğü tahribatlar giderilmiş. Benim asıl duyduğum endişe ise, yakınından geçen tramvayın bu camimize ve Mevlâna Dergâhına vereceği zarardır.

Bunu zamanla göreceğiz.

İşte o zaman…

“Keşke tramvay bu güzergâhtan hiç geçirilmemiş olsaydı” denilecek.

Alâeddin Tepesi’ndeki Alâeddin Camisine verdiği zararı önlemek için atılan beton kazıkların yola kadar indirildiğini herhalde biliyorsunuzdur.

Vali Necati Çetinkaya döneminde, tramvayın Alaeddin Tepesi’ni dolaşıp dolaşmaması hususu çok tartışılmıştı. Konya basını o yıllarda bu konu üzerinde büyük bir hassasiyetle durmuştu. Galip gelen taraf bürokrasi olmuştu.

Ben, tramvay Alaeddin’i dolaşmasaydı keşke diyen tarafta yer almıştım. Hâlâ da o tarafta durduğumu yeniliyorum.

Keşke tramvay Alaaddin Bulvarı’na ve Kültür Vadisi’ne hiç sokulmasaydı…

Avrupa’da tarihi binaların çevresini dolaşan ve yanından geçen tramvaya hiç rastlamadım. Bizde niye böyle oluyor, yapılıyor…

Anlamak mümkün değil.

Bu hamur daha çok su götürür de…

“KONYA’DA TRAFİK”

Sosyal medyada “Konya’da Trafik” diye bir e-portal var.

Pek çok insanımız kimi zaman bir yol durumu sormak için, kimi zaman acil kan ihtiyacında, kimi zaman arıza yapmış aracına usta sorma, kimi zaman acil ilaç ihtiyacında nöbetçi eczane bulma yeri ve köprüsü durumunda.

Kimileri de dostluk ve arkadaşlığın samimiyete dönüştüğü ve Konya’nın güncel nabzını tuttuğu bir sayfa haline gelmiş olacak ki, bu sayfayı idare eden Konya’da Trafik Yönetimi, geçtiğimiz günlerde üyelerine ve değerli dostlarına teşekkür ederek “Birlikte kocaman bir aile” olduklarını dile getirdi.

Biz gazeteciler açısından da bu tür sosyal medyada açılan sayfalardan şehrimiz adına habere ve fotoğrafa ulaşmada son derece faydalı da oluyor.

Konya’da Trafik’i şimdiye kadar iyi idare eden Mustafa kardeşimizi tebrik ediyor, Konya’da trafiğin nabzının daha güzeli daha iyisi neden tutulmasın diyerek başarılarının devamını diliyorum.

 

***

Söz trafikten açılmışken Ramazan’da trafiğin yoğunlaşmadığı yerler acaba var mı diyesim geliyor.

Konya’nın şehir merkezinde tıkanan trafiğini açmada AK Partili büyükşehir belediye başkanı Tahir Akyürek ve ekibi, tam anlamıyla elini bu taşın altına neden koymadı diye hep düşünüyorum.

Sahi, sizce neden koymadı dersiniz?..

AZİZİM DİYOR Kİ…

Konya’yı bu kadar büyütmenin bir âlemi var mıydı?

Bir şehir rantla birlikte ne kadar büyürse, büyütülürse ve genişletilirse asayişten tutun insanı, insanımızın güvenliğini ilgilendiren konulara varıncaya kadar pek çok sorunla başbaşa kalırsınız.

Birileri “küçük olsun benim olsun” felsefesiyle hareket ediyorsa, orasını bilemem.

azizim-diyor-ki-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR