Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konya’nın imajını sarsamazsınız!

Konya’nın imajını sarsamazsınız!

Dün, güne Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in programlarını takip etmek için Beyşehir’de başladık. Arkasından Hüyük’e geçtik. Ekip bizden sonra Derbent’e devam etti.

Mitinglerde ilçelere yapılmış olan ve yapılacak çalışmalarla ilgili dev ekranda bilgiler veriyor Tahir Bey.

İlçelere yapılan birçok yatırımdan Konyalının haberi var demek zor. Örneğin seçimlerden beri sadece Beyşehir’e 60 milyonun üzerinde yatırım yapılmış. 15-20 milyonluk da bir prestij proje yapılacakmış.

Bunların şehrin geneline aktarılamaması tanıtım eksikliği olarak gözümüze çarptı diyebiliriz.

Miting organizasyonlarında herhangi bir sıkıntı söz konusu değildi. Halkın ilgisi de fena sayılmazdı.

Bol bol Tahir Bey'in cebine mektuplar, yazılı notlar sıkıştırdı halk...

Dünün önemli konularından bir tanesi de sosyal medyada Konya aleyhine başlatılan kampanyanın bir anda Twitter’da TT olmasıydı.

Twitter gündemine gelen konu artık Milli Takım şehri olarak anmaya başlayacağımız Konya’mızda, dünkü saygı duruşu esnasında yapılan ıslıklama…

 

Olayın aslına astarına bir bakmak lazım. 42 bin kişilik bir topluluktan söz ediyorsunuz. Saygı duruşu esnasında kim ne demiş ne yapmış hangi birini gerçekten gözlemleyebilirsiniz?

 

Pazartesi günkü yazımızda ölen her kim olursa olsun böylesine bir ölümün ne kadar menfurca olduğunu söylemiştik. Neticede insan faktörü var.

 

Stadyumda olan dostlarla konuştuk. Biz de o sahneleri ekranlardan izledik. Asla toplu bir ıslıklama vakasından söz edilemez. Hele Nalçacılar gibi gruplar bu tür olaylara asla karışmadılar. Onlar bunun aksinde tavır gösterdiler. Organize bir durum söz konusu değil. Lokal tavırlar var.

 

Bu bağlamda birkaç kendini bilmezin #utankonya tagıyla başlattığı densizlik bir anda sosyal medyayı aktif kullanan Konya düşmanları tarafından adice kullanıldı.

 

Kimse unutmasın, bu maçların kazanılmasından Konya’nın etkisi asla göz ardı edilemez. Bu maçlar kazanıldıysa Konya stadyumunun, seyircisinin varlığı ve futbolcuların özverisi sayesindedir. Konyalının başarısı kabul edilmeli. Zaten ulusal ve uluslar arası otoritelerin kanaatleri de bu yönde.

 

Dün Başkan Tahir Akyürek Beyşehir’de bizlere, İzlanda futbol temsilcilerinin, başkanlarının kendileriyle sohbet ederken “yüzlerce statta bulunduklarını ama asla böyle fantastik bir stadyum ve etkileyici bir seyirci görmediklerini söylemişler.” Ve Konya’nın bu güzelliğini her yerde anlatacaklarını belirtmişler.

Bundan daha iyi şehir tanıtımı olur mu Allah aşkına?

 

Konya’nın imajını zedelemeye çalışan yüzsüzler bir daha buraya maç verilmemesi için gayret gösteren kendini bilmezlerdir.

Kusura bakmayın beyler bayanlar! “Konya sokaklarında çarşaflılar geziyor, açık saçıkları taşlıyorlar” diye yaftaladığınız günler geride kaldı. Ne Konyalı yobaz ne de siz artık eskisi kadar güçlüsünüz!

 

Yaptığı spor organizasyonlarıyla Dünya’nın takdirini kazanan şehrimiz, bir avuç çapulcunun twitter kusmuğuyla kirlenmez! O çapulcular Konyalının tükürüğünde boğulur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR