Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor güle oynaya üst tura

Konyaspor güle oynaya üst tura

UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçı öncesi özellikle şehrin hemen her köşesinde daha sabah saatlerinden itibaren Konyaspor forması giyenleri görmek o kadar keyif verdi ki anlatılmaz..

Deplasman statüsü nedeniyle Konya'da olsa da seyircisiz oynanan ve 3-0 sonuçlanan ilk maç sonrası evinde ilk kez üstelik bir avrupa eleme maçıyla taraftarıyla buluşacak olmanın heyecanı ile öyle görkemli bir buluşma gerçekleştirdi ki Konyaspor, gerek tribün gerekse ekranları başında maçı izleyenler herşeyiyle şahane bir futbol akşamı yaşıyorlardı...

İlk maça göre Ahmet Oğuz ve Michalak ile kırmızı kart gören Uğurcan'ın yerine Cebrail, Muriç ve Amar Rahmanoviç ile başlayan Teknik Direktör İlhan Palut, daha ilk dakikalardan son derece baskılı bir futbol sergileterek önceki maçın skoruna hiç umursamadığını gösteriyordu..

Nitekim 18'de Amir'in muhteşem şutunu kaleci güçlükle kornere çelerken, 21'de Muriç kaçırdı, 30'da da kaleciden dönen topa Endri'nin şert şutu üst direkten sahaya dönüyor, 35'te de Zymer'in şert şutu az farkla auta gidiyor, muhteşem organizasyonlarla ürettiği o yakalanan pozisyonlar gole çevrilemese de baskın güzel taktiklerle bezeli oyun devam ediyordu.

Ve 37'de sahneye çıkan Rahmanovic dönerek vurup attığı şahane gol ile takımını 1-0 öne geçiriyor, taraftarlarını seviçten havalara uçuruyordu..

42. dakika şovuyla daha da çoşkulu tezahürat yapan taraftarları bir kez de Calvo attığı güzel gol ile havalara uçururken ilk yarı 2-0 Konyaspor'un üstünlüğü ile sona eriyordu.

2. yarıda Amir ve Guilherme'yi kenara alan İlhan hoca, Pavicic ve Yasir'i sahaya sürerek bu oyunculara da forma şansı veriyordu. Bu yarıya çok daha rahat başlayan Konyaspor, sık oyuncu değişiklikleri ile maçı da adeta antrenman havasına çeviriyordu..

Zymer Amilton ile Rahmanovic de Muhammet Demir ile değişirken dakikalar 60'ı gösterirken, 69'da da Calvo çıktı yerine Kahraman oyuna dahil oldu.

73'de Endri'nin gereksiz laubalilikle kaptırdığı ve kalemizde tehlike olabilecek pozisyonda faulle rakibini durduran Cikalleshi ikinci sarıdan atılınca önceki maçtaki gibi yine 10 kişi kalıyordu Konyaspor..

İlk maçta alınan skor ve bu maçta da daha ilk yarıda elde edilen 2-0 ile görmek istediği oyunculara da şans veren İlhan Palut da böylece 2. Avrupa maçından da başarıyla ayrılıyor takımını 3. eleme turuna taşıyordu.

Tebrikler Anadolu Kartalı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR