Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Konyaspor'un kaliteli transferler yapması lazım

Konyaspor'un kaliteli transferler yapması lazım

Konyaspor, 2019-2020 sezonun ilk maçında Ankaragücü’nü ağırladı. Ağustos ayının ortasında futbol için son derece uygun hava ve saha koşullarında oynanan maçın mutlak favorisi Konyaspor’du. İç saha avantajıyla  transfer yasağı olan ve  çok sayıda oyuncusunu kaybeden Ankara ekibi karşısında kolay bir galibiyet bekleyenlerin sayısı hiç de az değildi. Ortak görüş de Konyaspor'un rahat kazanacağı bir maç olacağı ancak hazırlık döneminde hücumda yaşanan sıkıntıların en önemli handikap olduğu yönündeydi.

Nitekim bunun doğruluğu da maçın başıyla birlikte anlaşıldı. Bajic eski Bajic değil ve gittiğinin oldukça gerisinde geri dönmüş. Genç Erdon istekli ama deneyimsiz, Ömer Ali ise devamlılıktan uzaktı. Hücumda bütün yük Milosevic’e binmişken, Boşnak oyuncu hem hücumu organize etmekte hem de uzaktan şutlarla gol arayışlarında kendini gösterdi.

Ancak geciken gol rakibin direncini arttırırken, Konyaspor’u gereksiz bir aceleciliğe sevk ediyordu. Son bölümdeki risklere rağmen, Konyaspor hücumda bitiricilikten uzak performans, final paslarındaki acelecilik ve ceza sahasında çoğalamama sorunu yaşadığı maçı beraberlikle tamamlayıp, çok önemli iki puan kaybıyla sezona başladı. Yazık oldu, rahatlıkla kazanılabilecek bir maçtı.

Bugün Konyaspor’un en önemli eksiği ise yedek kulübesindeydi.  Amir sakat, Volkan sakat, Diagne sakat, Hurtado zaten müzmin sakat… Baktığımız zaman yedek kulübesi gençlere emanetti. Bir başka ifadeyle de yedek kulübesinde hamle oyuncusu yoktu.

Konyaspor eksiklerine rağmen organize bir takım görüntüsü verdi. Savunmada güvenli, orta alanda garantici ve mücadeleci ileride ise arayış içinde bir kimlik yansıtıldı sahaya.

Hücuma yönelik kaliteli birkaç ayağın takıma dahil olması, hamle gücünün artması ve en önemlisi Bajic’in hantallığını atmasıyla birlikte Konyaspor çok daha iyi bir takım olacak. Beklentileri karşılayacak hatta daha da ötesinde makine düzenine geçecek. Bunun için takıma ve hocaya güvenip biraz da sabırlı olsak yeter…

Sonuç olarak geçen sezon Süper Lig’de en fazla beraberlik alan takım Konyaspor’du. 17 beraberlik alındı, yani 2 maçtan biri beraberlikle tamamlanmıştı. Bu sezon da değişen bir şey yok. Bir şeylerin değişmesi için de bu takıma mutlak suretle kaliteli ayaklar dahil olmalı. Oyun sıkıştığında da kenardan gelip skora ve hücum gücüne katkı sağlayacak oyuncular şart. Aksi takdirde daha çok beraberlikler ve kıl payı kaybedilen galibiyetler yaşarız. Yalnız kaybedilen her puanın da 1 milyon TL olduğu unutulmamalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR