Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Yetenek sizsiniz!

Yetenek sizsiniz!

Ligde kalma adına artık son kozlarını oynayan Karabükspor ve önemli isimlerinin yokluğunda bir puanı başarı sayacak Torku Konyaspor’un maçı beklenenin aksine çok kötü başladı. Beni hayal kırıklığına uğratan Torku Konyaspor’un kötü futbolu değil, Karabükspor’un bizden daha kötü olan futboluydu.  Karabük temsilcisi maça öyle bir başladı ki, umutlarının kırıldığı, ligde kalma inançlarının kalmadığını da net bir şekilde gözledik. Görülen o ki Karabük’ün motivasyonu bitmiş ve bayrağı kaldırmak için gün saymaya başlamışlar.

Karabük’ün durumunu, kötü futbolunu, ligde kalıp kalamayacaklarını kendi hedef kitlelerine bırakalım ve Konyaspor’a geçelim. Kaybetmenin dışında gollü, golsüz her türlü sonucun yaradığı Konyaspor maça dağınık, savruk, ne yaptığını bilmez bir şekilde başladı. Koca 45 dakikada üç pas üst üste gelmedi. Topu ayağına alan ya şişirdi, ya ezbere oynadı ya da rakibe teslim etti. Hücumdaki etkin isimler Torje ve Hasan Kabze’nin yokluğunda (1,6 milyon euroluk ultra lüks golcü Marica’yı da bu sınıfa dahil etmek isterdik ama arkadaş yine sakattı. Problem yine dizinde miyde, ayak tabanının zarında mıydı yoksa kılı, tüyü mü döndü bilmiyorum) Konyaspor’un kolay kolay gol bulamayacağını tahmin etmek zor olmuyordu. Sanırım kenar yönetim de maçtan önce, “Sakın gol atmaya uğraşmayın. Zaten atamayız. En iyi siz yememeye bakın” cinsinden talimatlar vermiş.  Futbolcular da bu minvalde oynadılar. Kısır döngüde geçen maçta temsilcimiz yine de rakibin evlere şenlik savunma anlayışından faydalanarak Rangelov’un müsait pozisyonda fantezi denediği ve Campos’un 44. dakikada müsait pozisyonda elini ayağına dolandırdığı iki pozisyon üretti.

İkinci yarıya ev sahibi takım baskılı başlarken, bu baskıyı 7-8 dakikada kıran Torku Konyaspor, hızlı atak sonunda Uğur İnceman-Djalma işbirliği ile golü de buldu. Bu dakikadan sonra Karabük’ün bastıracağını Konyaspor’un kontra ataklarla farkı açacağını ümit ettik ama son 10 dakikaya kadar Karabük’ten tık çıkmayınca maç da kilitlendi kaldı. Son bölümde artık gemileri yakan Karabük çok adam ile hücum etti. Defansta da iyice gedik verdiler. Torku Konyaspor’da sadece Ömer Ali biraz gününde olabilse bu maç en az 3 farklı bitebilirdi. Sonuçta çok değerli bir galibiyet oldu. Yeteneksizler ordusunun mücadelesinde kazanan formsuz da olsa Djalma gibi bir ustaya sahip Konyaspor oldu.

Bu galibiyet Torku Konyaspor’un ligde kaldığını resmen olmasa da ilan etmesini sağladı. 9 haftada daha var. Elbette futbolda her an her şey olabilir ama görünen köy de kılavuz istemiyor. Hayırlı uğurlu olsun…

Son 2-3 haftadır Konyaspor iyi oynamıyor. Sadece iyi mücadele ediyor, olması gerekeni yapıyor. Neticesinde de puanları hanesine yazdırıyor. Kazanan haklıdır. Kocaman ve öğrencilerini mücadelelerinden dolayı kutlayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR