Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONYASPOR’UN ŞU ANKİ TALİHSİZİ İÇİN TEK BENZETME “ÇÖLDEKİ KUTUP AYISI”

KONYASPOR’UN ŞU ANKİ TALİHSİZİ İÇİN TEK BENZETME “ÇÖLDEKİ KUTUP AYISI”

Haftanın ilk yazısına yine Konyaspor ile başladığımız için ve dün köşe yazımızda verdiğimiz sözü tutamadığımız için çok çok özür dilerim.

Ama Atiker Konyaspor’un destan yazdığı Fenerbahçe galibiyetinin hemen ardından durduk yerde Sayın Başkan Ahmet Şan Bey’in oğlu Burhan’ın sosyal medyada paylaştığı o hakaret dolu kare, canım gül bahçesini bir anda cadı kazanına çeviriverdi.

Şimdi tribünler liderleri arasında, taraftar grupları arasında “İSTİFA” sesleri ile çalkalanmaya başladı.

……………………

Evet pazar günkü yazımızda söz vermiştik bir süre Konyaspor yazmayacaktık ama sırf bu yüzden bakın okurlarımızın bize yazdıklarına ve ithamların sadece ikisine;

Selim rumuzlu okurumuz “Abi hâlâ yorum yayınlanmamış. Reklam veriyor diye bu ne Tahir aşıklığı. Yarın Tahir yerine Kazım gelse onu da mı eleştiremeyeceğiz? Tahir’in bu Konya'yı 60 yıllık binalara mecbur ettiğini şehri yenilemediğini bile bile bu davranış ne abi? Abi başkanın oğlu taraftara küfretti diye sosyal medya yıkılıyor abi. Sen Konya çocuğusun niye yazmıyon abi? Konya merkez 60 yıldır aynı bu başkanla kayınbirader yiğen ne yapmaya çalışıyor abi? Sen öyle diyon da abi Galatasaray-Konyaspor maçında bu yönetici kimi tutacak? Ben çocuğuma tek takım tut o da Konyaspor derken bu yöneticiyi görmezden mi geleceğiz?... derken, Kadir rumuzlu okurumuz ise “Uğur abi başkanın oğlunun terbiyesizliği karşısında niye susuyorsun yoksa sen de Konyaspor yönetiminden nemalanan gazeteciler listesine mi girdin? Abi inan sana hiç yakışmıyor” diyordu.

……………

Evet Sayın Başkan Ahmet Bey’in oğlunun sosyal medyada paylaştığı ve bir grup Konyaspor taraftarı ile bazı meslektaşlarımıza yönelik bu fotoğraf karesi çok yakışıksız ve zamansız oldu.

foto-1-276.jpg

Ne yalan söyleyeyim gerçekten de Burhan’ı tanıdıkça Başkan babasından daha çok sevmeye başlamıştım. Daha önceden de yazdım. Başkan Ahmet Şan’la ortada açık net hiçbir problemimiz olmadı. Ancak hani diyorlar ya “ten uyumu” işte nedendir bilmiyorum bizim ten hiç mi hiç tutmadı. Ama Burhan bana daha sıcakkanlı, daha güler yüzlü ve çok daha zeki bir genç olarak geliyordu. Ta ki bu paylaşıma kadar.

Eğer Konyaspor tribünlerini yöneten o gerçek Konyasporlu kardeşlerimizi, o zeki bazı yöneticiler yine kandırmazlar ise bu iş burada bitmez.

Çünkü hep dedik hep diyeceğiz, para pul, siyasi güç, sportif başarı ne olursa olsun her şeyin üzerinde Konyaspor ismi vardır ondan sonra da taraftar gelir.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanı nasıl milletin dediği olur diyorsa Konyaspor’da da taraftarın dediği olur. Olacak da inşallah.

Gelelim Burhan Şan’ın paylamışına.

Her ne kadar bu kardeşimizin gençliğine, toyluğuna versek de sonuçta kendisi de genç ama başarılı bir işadamıdır. Bu sosyal paylaşım asla yenilir yutulur bir şey değil.

Tam bu noktada üzüldüğüm şöyle üzüldüğüm benim de önünü bilmediğim bir durumu hafta sonu öğrendiğim için üzüldüğüm konuya.

Konyaspor’un genç Galatasaraylı hukukçu yöneticisi (!)

Cumartesi günü kendi evladım gibi sevdiğim genç bir hukukçu geldi. Bize gelen bu genç var ya delikanlılıkta şu ortalıklarda ismi kocaman diye dolaşan en az 50 koca koca adama bedeldir.

Hani Burhan kardeşimiz paylaşımında “Mehmet Ali Gökhan Bey demeye devam edeceksiniz” demiş ya. Canım kardeşim insan yeter ki adam olsun adam. Biz de bu Konyaspor camiası da “Bey” de deriz ”beyefendi” de deriz.

Mesela bize gelen ve genç yönetici arkadaşı anlatan, sözüne yüzde yüz güvendiğim kardeşim Mehmet Ali Gökhan BEY(!) in de şahsen günahını aldığımı hatırlattı.

Şöyle ki bu arkadaş şu anda 26 yaşında imiş. Galatasaray formalı kareler 16-17 yaşındaki paylaşımları imiş. Daha sonra da yeşil-beyazlı Konyasporlu hatta tribünlerde kareleri varmış. Bunu da normal karşıladım. Bizim genç insanlarımız başarıya susamış durumda. Çocuklar gözünü açıyor aklı eriyor o yıllarda hangi takım şampiyon oluyorsa o takımı tutup o takımın taraftarı oluveriyorlar.

Hafta sonu duyduklarımdan ben bu olaya da böyle baktım. Genç arkadaş aklı erince doğru yolu bulmuş dedim.

Sonra üzüldüğüm bir başka olay.

Bu arkadaşın olduğu iddia edilen Abdurrahim Albayrak karesindeki genç Mehmet Ali Gökhan değilmiş.

Yaşlandıkça, törpülendikçe sakin olmaya sabırlı olmaya sabretmeye çalışır oldum.

Mesela bu bilgileri aldıkça bu arkadaşla görüşmeyi düşündüm.

Tam bu duygular içerisinde iken genç işadamımız Burhan Şan’ın sosyal medya karesi patladı.

Bu işler veballi işler.

Yalnız acı bir gerçek var ki bazı evlatların kaderleri babalarının soyadları ile geçermiş.

Ya da şöyle diyelim.

Çocuklar bir süre babalarının ismi ile anılırmış. Büyüyüp gelişen insan adam olunca bu kez babası evladının ismi ile anılırmış.

Yatalım kalkalım Cenab-ı Allah’a çok çok dua edelim. Ya rabbim bizi evlatlarımız ile imtihan etmesin. Dosta düşmana muhtaç eylemesin. Bizlere de evlatlarımıza da başımızı öne eğdirecek hatalar yaptırmasın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Haklı olmak bizi tatmin etmez, mutlaka geri kalanların haksız olduklarını da kanıtlamamız gerekir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki kırmızı ışıklarda durup yayalara yol verdiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR