Murat Dönmez

Murat Dönmez

Maçın hakkı beraberlikti

Maçın hakkı beraberlikti

Ligin 3 haftalık bölümünde bir mağlubiyet, bir galibiyet alan ve son olarak da Sivas deplasmanından bir puanla dönen T. Konyaspor, olabilecek her türlü sonuçla tanışmış oldu.

Balıkesirspor karşısında 3 puan alan ancak bana göre mücadele yoksunu olan yeşil beyazlılar, Sivas deplasmanında iyi bir mücadele ortaya koydu. Geçen sezonun asist kralı Cicinho ve yine geçen sezonun gol kralı Aatif Chahechouhe’yu barındıran iyi takıma karşı iyi mücadele ederek alınan beraberlik aslında maçın hakkıydı. Her ne kadar topla oynamada Sivasspor'un üstünlüğü olsa da geride al gülüm ver gülüm vakit geçirilmesi rakibin daha fazla topla oynama istatistiğini artırırken,  daha diri, daha istekli olan T. Konyaspor'du. 5 ile 20. dakika arasında iyi bir baskı kuran Konyaspor, bu bölümde net olmasa da gollük pozisyonlar buldu. Yine bu bölümde Torje ile direğe takılan Yeşil beyazlılar, bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran rakibi karşısında istenileni yaptı. Sivasspor'un da bir kez direğe takıldığı mücadelede bir puan 'Altın' değerindeydi.  'Yenemiyorsan yenilme' kuralı  çerçevesinde deplasmanda alınan bir puan önemli bir kazançtır.

Mücadele de Kaleci Belec bana güven vermedi. Yumrukladığı toplarda acemi bir kaleci görüntüsü sergiledi. Hele hele son dakikalarda kendisine atılan geri pas da yaptığı hata affedilmezdi.  Takımın beyni konumundaki Hleb'e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Geçen sezonun ortasında gelen ve kısa sürede takıma adapte olan, özellikle Hasan Kabze ve Djalma ile iyi bir uyum sergileyen bu oyuncuyu 3 haftadır maalesef göremiyoruz. Ya; formsuz, ya uyum sağladığı Hasan Kabze ile Djalma'yı arıyor, ya da rakipler Hleb'in oyun anlayışını tamamen çözdü. Gerçi, Sivas karşısındaki bir pozisyonda 3 kişi tarafından tutulması, bizim de bildiğimiz kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor ama, Konyaspor kamuoyunun Helb'den beklentilerinin de üst düzeyde olduğu bir gerçek. Kaptanlık bandını da takan Helb'in önümüzdeki haftalardan itibaren takımı yönlendiren, takımı koordine eden, geçen sezonki gibi aralara attığı paslarla takımın başarısı için ter döken oyuncu olacağına inancımız devam ediyor.

Ligin ilk üç haftası sona erdi. Yavaş yavaş takımlar kendini bulmaya başladı. Yeşil Beyazlılar’da da sakat oyuncularının takıma dahil olması ile birlikte Konyaspor'un bu sezon daha başarılı olacağına inanıyoruz. Yeni stat ile birlikte, Konya'nın önemli bir markası olan Konyaspor'un bu değeri artırması adına yapacağı hamleler, tüm şehre kazanç sağlayacaktır...    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR