Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Konyaspor sertleşip Dikleşince güzeldi

Konyaspor sertleşip Dikleşince güzeldi

Bu sezon Konyaspor’u izledikçe daha çok sevmeye dahası beğenmeye başlıyorum. Temsilcimiz ligin zorlu deplasmanlarından Sivas deplasmanında rakibi karşısında hiç geri adım atmadan kafa kafaya çok iyi mücadele örneği verdi. Belki her iki takım içinde net gol pozisyonu yoktu ama kıran kırana mücadele vardı. Sivas’ı kimse küçümsememeli. Çünkü rakip geçen sezon gol kralını ve asist kralını çıkartan bir ev sahibi idi.

Sivas deplasmanı bu sezon tüm takımlar için ligin en sert deplasmanlarından birisi olacak. Bunu ilerleyen haftalarda daha net görebiliriz. Ama ilk kırk beş dakika için şunu çok açık söyleyebiliriz ki Konyaspor sert rakibine hiç taviz vermedi boyun eğmedi ve rakip dikleştikçe Konyaspor dikleşti. Bu yarıda hiç ezilmedi rakibin profesyonelce hakemi etki altına alarak oyun üstünlüğünü ele geçirmesine de fırsat tanımadı

İlk yarıda Konyaspor defanstan forvete adeta hatasız oynadı. Rakibi kendi alanında hapsetti. Üçüncü bölgede baskı yaptı. Orta alanda çok iyi yardımlaştı. Defansta temkinli idi.  Yabancı transferlerimiz gerçekten nokta atışı cinsten.

Yalnız bu yarıda diklenen ve sertleşen Konyaspor’un tek zayıf karnı Hleb idi. Geldiği günden bu yana çok inceci ama çıt kırıldım futbolu ile bildiğimiz Hleb bu yarıda biraz takım arkadaşlarına ayak uydurabilse çok daha bir Konyaspor olabilirdi.

 İkinci yarı da ilk yarının tıpkısı gibiydi. Sivas Konyaspor kalesine kısa paslarla gelip hep uzak direk dibinde gol vuruşunu aradı. Konyaspor rakibini sadece bu bölgede değil sahanın her yerinde ezdi nefes aldırmadı.

Bu bir puan bence iyi puandı. Hele sert ve kafa kafaya oynayan Konyaspor hepsinden iyi idi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR