Uğur Özteke

Uğur Özteke

Biz bu vekilleri bile çok ararız

Biz bu vekilleri bile çok ararız

 

Kim ne derse desin şehrin üst kesiminde herkes yeni dönem için vekil kim olacak, Sayın Davutoğlu ile kim çalışacak, Konya Davutoğlu dönemi ile cumhuriyet tarihinin o altın dönemini yakalayabilecek mi… gibi konuları konuşuyor.

Bu demektir ki yeni dönemde vekilliğe hevesli olanlar, vekil olarak birilerini öne çıkarmaya çalışanlar ve de derin su kuyuları ile birilerini yukarıya pompalamaya çalışanlar meydana çıktı. Hadi üç beş tane de hâlâ etek altında saklananların olduğunu düşünürsek ortalık bayram yeri gibi.

İşte tam bu noktada şahsen ben eğri oturup doğru konuşmak ve de empati yaparak özeleştiride bulunmak zorundayım.

Mevcut AK Partili vekilleri üç gruba ayırabiliriz.

Birinci kısımdakilere gerçekten inanıyor onların iyi niyetinden şüphe etmiyor ve de ellerinden geldiği ölçüde bir şeyler yapabilmeye çalıştıklarını görüyoruz.

İkinci grup niyeti ne kadar iyi olursa olsun çaresiz olanlar. Çünkü vekillik bir misyon ve vizyon olayı bu gruba dahil vekillerimiz ihlasla şehre, bölgelerine bir şeyler yapabilmek için çırpınsalar da ellerinden bir şeyler gelmiyor.

Üçüncü grup ise yatıp kalkıp ne kadar şanslı ve ballı oldukları için dua etseler az olanlar. Bence bu gruptaki vekillerimiz günde beş vakit Sayın Cumhurbaşkanı’na dua etmeli kaderin kendileri için en güzelini en kısmetlisini yazdığına inanmalı ve hiç kıpraşmamalılar.

Şu anda ortalıkta “vekil”lik hayali ile dolaşanları görünce yemin ediyorum bu üçüncü gruptaki vekillerin bile yarın mumla aranmasından korkuyorum. Eğer vekil olma hayali ile kolları sıvayanlardan Allah korusun birkaçı o rozeti taksın ben gazetecilik yaptığım müddetçe en çok eleştirdiğim hatta konuşmak dahi istemediğim vekillerden gider özür diler ellerini dahi öperim.

Şimdiden piyasadaki vekil aday adaylarını düşünüp yarınımdan korkmaya başladım.

Yeni Türkiye’nin yeni Konya’sında çıta yükselecekse şimdiden söylüyorum Sayın Başbakan Davutoğlu’nun çok büyük vebali olacak. Ve hiç kimse Sayın Başbakan “Konya’yı tanıyordu, tanımıyordu”, “Başbakan’a yanlış ve yanlı bilgi verilmiş hatta kandırılmış” dememeli ve bizler de böyle bir mazereti kabul etmemeliyiz. Testiyi kırmadan bir kez daha çok net ve açık ifade ediyoruz ki bugün piyasada adı ve cismi “vekil adayı” diye dolaşanlar Allah korusun hasbel kader vekil olurlarsa ben eleştirdiğim tüm AK Partili vekillerden huzurlarınızda bir değil bin kere özür dileyeceğim.

Bizim bu dediklerimizin ne kadar doğru ve gerçek olduğu zaten siyaset arenasında çok net biliniyor. Vekiller bile o kadar aşikar ifade ediyorlar ki Konya’dan Ankara’ya gelmek isteyenler ile Ankara’daki bazı Konyalıların o rozeti takmak için başlatmış oldukları organize işler artık ayyuka çıkmış durumda. Yapacak bir şey yok biz söylenmesi gerekenleri söyleyebildiğimiz kadarı ile ifade edeceğiz taktir Sayın Başbakan’ın olacak.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Peteğinden çıkmayan arı bal yapamaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Dolmuş şoförleri Dedeman kavşağında indirme ve bindirme yapmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR