Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

METİN HOCA HIZLI BAŞLADI

METİN HOCA HIZLI BAŞLADI

Neden bu kadar önemli? Neticede Türkiye’de 129 Devlet, 75 Vakıf 4 de Vakıf MYO olmak üzere toplam 208 üniversite var. Selçuk Üniversitesi de bunlardan sadece biri…

Birçok kişi için böyle görünse de işin özü öyle değil.

Bünyesinden 3-4 ayrı üniversite çıkardı. FETÖ Meselesinde en çok yıpranan okullardan biriydi. Hala dimdik ayakta duruyor. Şehrin ilk ve en köklü öğretim kurumu. Alanında uzman ve kaliteli akademisyenler barındırıyor.

Hem şehir için hem de bünyesinden çıkardığı üniversiteler için çok önemli pozisyonda. Bir bakıma anaç rolünde

Akademik camia ile yakınlığımızı bilenler ‘neden yeni rektör hakkında bir şeyler yazmadın’ diye mesajlar atıyor. İsmen bilmediklerim de sosyal medyadaki feyk (fake) hesaplarından güya bize gaz veriyor. Kusura bakmasınlar onların istediği gaza gelmeyiz. Biz doğru bildiklerimizi söyleyelim.

2015’in sonlarından itibaren Prof. Dr. Mustafa Şahin’in de adının geçtiği yazılar yazdım. O dönem için üniversite camiasının genelinin istediği isim Şahin’di. Bugün ters düşenler dahi o dönem Mustafa Hoca için kılıç sallıyordu. Özellikle dönemin Başbakanı Sayın Davutoğlu’nun şehirdeki uzantıları ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde aktif grupla ciddi mücadele edildi. Neticede Cumhurbaşkanı o gün için Mustafa Hocayı göreve getirdi.

Selçuk zor bir üniversite. Şahin Hoca daha sonraki telefon görüşmelerimizde kabul ettiği üzere belirli hatalar yaptığını bizzat itiraf etmişti. Lakin yeni dönem için oldukça umutluydu. O hataları tekrar etmeyeceğini belirtiyordu.

6-7 aydır atama mevzusuyla ilgili belki yüzlerce kez konunun muhataplarıyla görüşmeler yaptım. Çoğu zaman gün gün saat saat olayları takip ettim. Kimler kimlerle hangi görüşmeleri yaptı süreç nasıl buraya geldi saatlerce anlatabiliriz. Ama derler ya hani ‘Geçti Bor’un Pazarı’

Tam 1 ay önce şehir siyasetinde etkin bir büyüğüm, ‘Mustafa Hoca olacak gibi duruyor ancak sekerse Metin Hoca’ cümlesini kurmuştu. Yani bugün birçok dost için sürpriz olan isim zaten belliydi.

Mustafa Hoca ‘şunu yanlış yaptı bunu eksik söyledi’ demek bugün için anlamsız. Geçen geçti. Son günlere kadar Sağlık Bakanının da desteğiyle Şahin Hoca liste başındaydı. Ancak top çizgiyi geçmeden gol olmuyor.

Şimdi Prof. Dr. Metin Aksoy’la ilgili ‘Çok genç, Selçuk zor üniversite, yönetmesi zor’ gibi cümleler kurulmaya başlandı çoktan. 'Doğmamışa don biçmek' adeti hep birilerinin, hele bir durun!

Sayın Cumhurbaşkanı, uzun diyebileceğimiz bir sürecin ardından Leyla Şahin Usta Hanım’ın da çabalarıyla Metin Hoca’yı rektör olarak atadı. Bu saatten sonra homurdanmak ancak şehre ve üniversiteye zarar verir.

Dün gördüğüm kadarıyla Metin Hoca işine hızlı başladı. Prof. Dr. Mustafa Ersöz ve Prof. Dr. Emrullah Eken camiaya hâkim, alanında önemli isimler. Bence iyi bir başlangıç yaptı.

Metin Hoca’ya başarılar diliyorum. Dün söylediğimiz gibi 25 yıllık Tıp iktidarı onunla sona erdi…

 

DEVA BULMAM, GÖZLERİME DEĞDİN!

Deva Partisi’nin teşkilatlanma sürecinde adı geçen isimlerle ilgili bir şeyler yazmıştım. İsteyen dönüp tekrar göz atabilir. Hatta o yazı üzerine partinin buradaki temsilcisi ‘süreç devam ediyor’ babında bir açıklama göndermişti.

Konya’nın kurucu irade olduğunu her fırsatta dile getiririz. Deva Partisi de bunu düstur edinmiş olacak ki Konya Tabipler Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca’yı kurucu il başkanı olarak atadı. Seyit Bey şehir siyaseti ve bürokrasisinden çeşitli zamanlarda görev istemiş, demokratik hakkını kullanarak talip olmuş lakin istediği yere gelememiş/getirilmemiş isimlerden biri. Şimdi Deva’da şansını deneyecek. Artık bir il başkanı, üstelik yeni kurulan bir partinin ilk il başkanı. Bu sıfatı aldığına göre eleştirilmeyi de göze almış demektir.

Çok uzatmayayım. Diyeceğim işi oldukça zor. Allah kolaylıklar versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR