Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Mezarlıkta Kısırlıktan Bahseden Yok!

Mezarlıkta Kısırlıktan Bahseden Yok!

 

Geçen yıl Kurban Bayramı’ndan sonra olanları hatırlıyor musunuz?

Biz insanların en zayıf yanı sanırım bellekleri… İstemediğimiz şeyleri çabucak unutma hasleti.

Pandeminin o ilk vurgunu ile bunalmıştık. Ramazan Bayramı kapalı geçmişti. 1 Haziran 2020 sonrası özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra alabildiğine açıldık. Haliyle en ciddi ölümleri o dönem yaşadık. Grafik hızla yukarı tırmandı.

Yine tatlı tatlı tatilimizi yaptığımız, Konya-Antalya yolunu, İstanbul trafiğine eş yaptığımız bir süreçten çıkıyoruz.

Maske olayı fiili olarak hayatımızdan çıktı sayılır. Temizlik herkesin kendi özeli, mesafe derseniz geçtiğimiz günlerde yazdım size… Bırakın tokalaşmayı, sarılıp öpüşmeyene ‘adaam sende!’ bakışı atan bir kesim var.

Bir de uyanık geçinenler. Onlar; aşı riskini başkaları alsın, herkes aşı olursa ‘ben olmasam da olur, nasıl olsa bana bulaştıracak kimse kalmaz’ kurnazlığını taşıyanlar.

Tabii bunlara çanak tutan aşı retçileri…

23 milyon vatandaşın kendilerine aşı hakkı tanındığı halde aşı olmaması ne anlama geliyor Allah aşkına?

Bu ülke hatta dünya bırakın aşı seçmeyi daha birkaç ay önce aşı bulunmadığı için kıvranıyordu. İnsanlar çaresizlik içinde dolanıyordu.

Aşı bulamadı diye hükûmeti yıkmaya çalışıyordu birileri. Neden şimdi muhalefet liderleri çıkıp da şöyle ortalığı inlete inlete ‘aşı olun’ demiyor. Neden hep cılız çağrılar var?

Burada da mı muhalefet yapmak gerekiyor?

Hani o bir türlü bir araya gelemeyen liderler, toplu halde aşı çağrısı yapsa ya!

Doğu illeri ısrarla aşıdan kaçıyor. Sürekli o toprakların seçmenine sahip çıkan HDP’liler neden ‘aşı olun’ demiyor? O yörenin insanlarını hiç mi düşünmüyor?

Oraları eleştirirken çuvaldızı da kendimize batırmayı ihmal etmeyelim. Konya aşılamada kırmızıdan turuncuya burun farkıyla ulaştı. Günlük 80 bin kişi aşılama kapasitesi olan şehrimizde bu oran şu an diplerde.

Konya örnek olmalı. Bir an evvel mavi renge boyanmalı. Lütfen etrafımızda aşı olmayanları uyaralım. Bu işin başka çaresi yok. Hiçbir devlet bile isteye vatandaşının kötülüğünü istemez. Buna rıza göstermez. Aşılar sıkıntılı olsa önce bu retçilerin hayran olduğu İsrail vatandaşlarının yok olması gerekirdi. İlk tepki ‘aşılar kısır yapıyormuş’ repliği. Yahu bırak orayı burayı düşünmeyi… Toprağın altında kimse kısırlık sormayacak!

Elimizde aşı varken kaçırmadan olalım. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Bakın yine çevremizden hasta olanların ve ölenlerin arttığını gözlemliyoruz.

 

YENİ BİR KAPANMA KALDIRILAMAZ!

Ağustos böceği misali kışı çetin geçirmek istemiyorsak şimdi gereğini yapmak zorundayız. 1 ay sonra okullar açılacak. Üniversiteye adımını atmadan mezun olan öğrenciler olacak bu gidişle.

Yineliyorum. Dün; esnafın, hizmet sektörü çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları bugün unutmayalım. Devlet vatandaşlarının istekleri doğrultusunda yön alır. Ortada yasak yok, kısıtlama yok… Şu günlerin kıymetini bilmezsek yakında çok acı şekilde geçmişi tekrar edeceğiz.

Bayramda Konya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak bakın nasıl veryansın ediyordu: “Biraz önce Covid-19 pozitif vaka sayısı açıklandı. Sayı maalesef 9 bin 586’yı buldu. Rahmetli olan vatandaşımızın sayısı 52. Bizler de gözlemliyoruz. Üzülerek söylemeliyim ki DİKKATten uzağız. Boş vermişliğimiz, rahatlığımız belki sıkılmışlığımızdandır. Unutulmaması gereken dün birlikte olduğumuz sevdiklerimizin bugün aramızda olmamalarıdır. Zorlu bir süreci Esnaflar olarak bizler daha yoğun yaşadık. Ekonomik olarak yıprandık.  Bir kapanmayı daha kesinlikle kaldıramayız. Sevdiklerimiz için ekonomik olarak etkilenen sektörlerimiz için LÜTFEN DİKKAT edelim. Maskemize, Temasımıza ve AŞImızı olmaya özen gösterelim. Saygılarımla”

Bir kapanma daha kaldırılacak durumda değil. Ne esnaf ne de ülke…

4 binlerden 12-13 bin günlük vaka bandına geldik. Bu gidişle 20 bini kısa sürede göreceğiz. Topu hala turiste ona buna atmak yerine önce kendimize bir bakmayı deneyelim. Lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR