Hasan Durucan

Hasan Durucan

Milli Cenk

Milli Cenk

Hırvatistan, İzlanda ve Finlandiya'yı yenersek, Hırvatistan; Finlandiya ve Ukrayna ile berabere kalırsa; Ukrayna ise İzlanda ve Hırvatistan ile berabere kalıp Kosova'ya yenilirse, İzlanda da Ukrayna ile berabere kalıp Kosova'ya yenilirse grup lideri olarak Rusya'ya gidebiliriz.

Bu şekilde daha çok denklem kurulup kombinasyon yapılabilir. Hemen hemen her sene içinde bulunduğumuz duruma düştüğümüz için artık bu hesapları yapmakta zorlanmıyoruz. Türk milleti olarak kendimizi zora sokup sonra bununla mücadele etmeyi mi seviyoruz bilemedim. Ve bitime ramak kala yine hesaplar değişti. Eskişehir'de oynadığımız Hırvatistan maçından üç puan alırken hemen üç gün öncesinde Kharkov'da Ukrayna karşısında resmen sahadan silinmiştik. Eskişehir'de olduğu gibi Ukrayna'da da üç puan alabilmiş olsaydık şu an grubun lideri konumunda olacaktık.

8 maçta topladığımız 14 puanla grupta 3. sırada yer alıyoruz. Peki, gruptan nasıl çıkarız? Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na doğrudan katılabilmek için grubu lider olarak tamamlamak zorundayız. İkincilik ise, play-off kapılarını açabilir. Şu anda 3. sırada yer alan A milli takımın bulunduğu grupta liderlik koltuğunda 16 puanlı Hırvatistan yer alıyor. İkinci İzlanda'nın 16, dördüncü Ukrayna'nın ise 14 puanı bulunuyor. Millilerimiz grupta kalan iki maçında Önce evimizde İzlanda ardından deplasmanda Finlandiya ile karşılaşacak. İşte düğüm tam da burada çözülüyor. Bu iki maçtan 6 puan alırsak 20 puana ulaşıyoruz ve son gece oynanacak olan Ukrayna - Hırvatistan maçı berabere biterse grubu lider bitirmeyi garantiliyoruz. Evet, garantiliyoruz. Çıkarın hesap makinelerini, hesaplayın.

Ay yıldızlı ekip kalan iki maçını kazanması ve Ukrayna-Hırvatistan maçının da arzu ettiğimiz skorun dışında bitmesi halinde ise en kötü ihtimalle grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off aşamasına katılmaya hak kazanacağız. Dünya kupasına Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım katılacak. 13 takımın 9'u grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan yani en kötü ikinci takım organizasyona otomatikman veda edecek. Geri kalan 8 takım ise play-off oynama hakkı elde edecek. İki ayaklı play-off eşleşmelerini kazanan dört takım dünya kupası finallerine katılmaya hak kazanacak. İşin özü, özeti de budur.

Tribün ve ekranları başında takımına inanan ve güvenen bir taraftar; destekçilerini, taraftarını, milletini üzmemek adına daha fazla gayret ve çaba gösteren bir oyuncu zümresi olursa biz Rusya'ya gideriz. Gideriz gitmesine de iş Rusya'ya gitmekle de bitmiyor. Gelin bunu da o zaman konuşalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR