Uğur Özteke

Uğur Özteke

MİLLİYETÇİ OLABİLMEK…

MİLLİYETÇİ OLABİLMEK…

AK Parti böyle iktidar olmaya 100 yıl daha devam etse bile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Bayrak” demese “milliyetçilik” demese, kimseyi bilemem de ben bile bu yazıyı yazamazdım.

Allah’tan Recep Tayyip Erdoğan var da çok şükür bugün bu yazıyı karnımızı kaşıya kaşıya yazabileceğiz.

Dün bizim PUSULA TV’nin UĞURLU GÜNDEM programında konuklarımız sosyal medyanın fenoman sitesi KONYA’DA TRAFİK grubunun Kurucusu Ahmet Gürsel ile grubun admini Mustafa İnel’di. Bu iki Konyalı, pırıl pırıl, zeki ve yürekli genci geç tanıdım ama geç de olsa iyi ki de tanımışım.

Müthiş bir program oldu. Bir ara bizim canlı yayını izleyenlerin sayısı 20 bin küsur idi. Bu dost isimlere huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ederim.

Canlı yayın sırasında hem okurlarımızdan gelen iki soruda hem de konuklarımız Akyokuş’a bir dev Türk bayrağının dalgalandırılabilmesi için kampanya başlattıklarını bunun parasını bile kendilerinin karşılayabileceklerini söylüyorlardı.

……………..

Yayın sırasında bir dost isim ise bize şunları yazıp gönderiyordu;

“Merhabalar uzun zamandır görüşemedik sağlık sıhhatiniz nasıl?

Abim bugünkü konukların Konya’daki trafik ailesinin yetkilileri imiş.

Onlardan ve sizlerden bir istirhamım var.

Bizde Konya’mıza da şöyle şehrin her noktasından görünecek şekilde anlı şanlı büyük bir bayrak istiyoruz.

Benim küçük memleketime bile dikmişler.

Konya’mızda neden yok? Bir Havzan’da var. Ondan da doğru düzgün kimsenin haberi yok.

Belediyeye bu talep iletilmiş net bir cevap alınamamış.

Bizde 150 binden fazla üyesi olan Konya’da trafik ailesi olarak 1 TL kampanyası başlatmak istiyoruz. Ama buna önderlik edecek birini bulamıyoruz. Her üye 1 TL katkıda bulunsa 150 bin lira eder bu parayla Akyokuş’a muhteşem bir bayrak dikilir.

Siz bu talebimizi Büyükşehir yetkililerine iletirseniz bize yer göstersin bizi kaale almıyorlar. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Bir de PUSULA GAZETESİ öncülüğünde bu kampanyayı başlatabilir miyiz?”

……………..

Bunlar konuşulurken aklıma geldi. Belediyenin bu güne kadar en büyük sabit Türk bayrağı aşağıda da görüleceği gibi şu gittikçe meşhurlaşmaya başlayan Dedeman Kavşağındaki bayrak idi.

foto-1-323.jpg

Ama ne hikmetse bu bayrak da kaldırılmıştı. Herhalde 48 saat olmuş bu bayrak tekrar dalgalandırılmaya başlanmış.

………….

Bunu yapmayanlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kadar üstüne basa basa söylemesine rağmen Türk bayrağına gereken hassasiyeti göstermeyenler şehrin siyasi ya da atanmış bürokratları.

Belki biz şimdi bu işte kim yetkili ise onlara kızıyoruz.

Mesela Tahir Başkan niye Akyokuş’a Konya’nın pek çok yerinden görülebilecek hatta gece ışıklandırılması yapılarak gece dahi görülebilecek Türk Bayrağını, o bölgeye de Türk Bayrağı Meydanını yapmıyor diye kızıyorsunuz.

Yerden göğe kadar haklısınız…

Ben de kızıyorum.

Pekiiii fert fert, kurum kurum, site site, apartman apartman, fabrika fabrika biz Türk bayrağını asma ya da dalgalandırma konusunda aynı hassasiyeti gösteriyor muyuz?

HAYIRRRRRR…

……..

Nedenini bilmiyorum.

Tek düşündüğüm ve bugüne kadar gördüğüm bizim dini bütün Müslüman(!) büyüklerimizin Türk Bayrağına bir küçük çekinceleri vardı.

Ama artık Sayın Cumhurbaşkanımızın RABİA açıklamaları ve millet olma bir olma diri olma konularındaki hassasiyetlerinde Türk Bayrağımıza ne acıdır ki gereken değeri vermiyoruz.

Her yerde her fırsatta her platformda söylerim Amerika.. Şu Amerika var ya. Dünya stratejisinden tutun da ayınına oyununa akıl erdiremediğimiz, kızdığımız küstüğümüz yerden yere vurduğumuz Amerika’yı görenler bilirler. Görmeyenler her Amerikan yapımı filmde seyretmişlerdir 72 milletten oluşan Amerika’da her dükkanın her evin her bahçenin girişinde dev bir Amerikan bayrağı vardır. Yani o sistem 72 milleti sadece Amerikan Bayrağı altında tek millet yapıyor ve 72 milleti bir arada tutuyor.

Peki ya biz?

Şehitlerimizin kanından kırmızısı alan ayı ve hilali ile şerefimiz olan bayrağımıza daha düne kadar adam gibi sahip çıkamıyor dahası bile bile sahip çıkmıyorduk.

Biraz daha açık yazayım mı?

Bir süre 8 daireli bir apartmanda yaşadım. Yılda iki kez resmi bayram günlerinde bizim hatun bayrağı çıkartır, ütüler ve balkona şanlı bayrağımızı asardı. Bu bir iki üç derken dikkatimi çekmeye başladı. Bizim apartmanda bizden başka Türk Bayrağı asan yoktu. 7 dairenin sahibi de ev sahibi idi. 7 komşumuz da dünya ahiret Konya’nın en asil en temiz en güzel aileleri ve insanlarıdır. Cenab-ı Allah’ım herkese böyle komşu nasip etsin inşallah. Ama bu yedi komşumda bayrak asmıyordu.

Bir gün dayanamadım. Bizim hatuna “Hatun istersen bizde bayrak asmayalım. Bak yarın Türk bayrağı asıyor diye bizi mimleyecekler” dahi demiştim. Bizimkinin de bir yanı dağlı bana öyle bir çıkıştı ki o lafı dediğim için dahası korktuğum için kendimden utandım.

Gaflete düşmüş bir kadın kadar bile cesur olamamıştım.

Çünkü ne zaman seçimler yaklaşsa mahallemize dev Fazilet ya da Saadet partisinin bayrağı çekilirdi.

………….

Tamam dün böyle idi.

Ama bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın Bayrak gibi cami gibi değerlerimize bağıra bağıra sahip çıkılmasını istemesine rağmen yetkilisinden vatandaşına biz hala neden duyarsız, sessiz kalmayı tercih ediyoruz?

Dünü çözdüm tamam.

Ama bugünü hâlâ anlayamıyorum.

BÜYÜKŞEHİR ZABITASINA TEŞEKKÜR EDERİM

Dün Salı Pazarı yani Dedeman Kavşağındaki kuralsızlıkla ilgili yazdığımız yazıya ilk destek Büyükşehir Belediyesinin ADAM GİBİ ADAM dört dörtlük Zabıta Başkanı Haluk Yılmaz’dan geldi. Haluk Bey Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ile bu konuda temasa geçildiğini ve gelecek haftadan itibaren buranın yeniden eski ve sağlıklı yani olması gibi bir hale dönüştürüleceğini müjdeledi.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yüce Allah’ü Teâlâ’ya göre komşuların en hayırlısı komşusuna faydalı olandır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Doğruya doğru eğriye eğri, haklıya haklı, haksıza haksız diyebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR