Uğur Özteke

Uğur Özteke

ÖLÜ DOĞUM İLE UCUBE BİR ÜNİVERSİTE KORKUSU…

ÖLÜ DOĞUM İLE UCUBE BİR ÜNİVERSİTE KORKUSU…

Geçtiğimiz hafta cuma günü açıklanan ve meclisten geçen 15 yeni üniversite arasında yer alan Konya Üniversitesi kararına hiç kimse sevinememiş gibi bir görüntü var. Allah var ya karar çıktığı andan bu yana şöyle bir nabızları yokladım kimse de tık yok. Cumartesi gecesi durum çözüldü.

Meclisten beklenen Konya Teknik Üniversitesi yerine Konya Üniversitesi kararı çıktı.

Şehri yönetenlerden siyasilere, rektör hocalardan akademisyenlere kadar herkes bu üniversitenin kurulacağını zaten biliyordu. Ama milletin bildiği ve beklediği üniversite “Teknik Üniversite” idi. Durumu yedi sekiz çok güvendiğim akademisyen ile görüştüm. Kimse alınmasın ama bu işi siyasiler ya bilmiyorlar ya da işlerine gelmiyor. Onlar ancak “Konya’ya yeni bir üniversite kazandırdık” diye işin havasında. Sanki bize diğer illerde olduğu gibi çok başarılı vakıf üniversiteleri kazandırıyorlar. Mesela Konya için yıllardır bu işin alt yapısını başarı ile yapmış muhteşem bir temel atmış halen de her şeyi ile ben varım diye yırtınan Ali Ataman abimizin elinden tuttunuz da girişimci bir Vakıf üniversitesi kurulmasına katkı mı sağladınız?

Neyse gelelim şu bizim Konya Üniversitesi olayına.

Aklı erenlerin bu işte kafaları çok karışık, dahası karamsarlar. Genel kanaat ise “Bu üniversite tamamen bir fiyasko olabilir. Teknik Üniversite diye çalışıldı, bunun için her türlü alt yapı yapıldı. Şimdilik durum çok vahim ve ucube”…

Peki neden Teknik Üniversite denildi de şimdi adı Konya oldu?

Şimdi yetkilisinden yetkisizine, vekillik sıfatının önünde sıfatlar olanından olmayanına şehir adına bu işin ilmini yapıp verenler adına soruyoruz 

“Konya Selçuk Üniversitesini bir kez daha bölerek parça parça ettiniz. Amenna biz de işin büyüklüğünde değil niteliğindeyiz. Ama bunun neresi nasıl olacak hiç bileniniz var mı? Mesela akademik camiada konuşulanı ben size söyleyeyim ama gelin söylemeden önce şunu biraz daha açarak net yazalım.

Konya Üniversitesinin gerçek anlamda bir teknik üniversite olmasını istiyorsanız, yani bir İTÜ bir ODTÜ gibi siyaseten değil de gerçek anlamda bir üniversite olmasını istiyorsanız:

Teknik Üniversite bünyesinde;

“İnşaat, Çevre ve Harita Mühendisliği Bölümlerini bünyesinde barındıran İnşaat Fakültesi,

Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bünyesinde barındıran Makine Fakültesi -Jeoloji ve Maden Mühendisliği bölümlerini bünyesinde barındıran Yer Bilimleri Fakültesi,

Kimya ve Malzeme Metalürji Mühendisliği bölümlerini bünyesinde barındıran Kimya Fakültesi,

Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini bünyesinde barındıran Elektrik/Elektronik Fakültesi,

Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Bölümlerini bünyesinde barındıran Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” olmalı.

…………

Ha konuşanları söyleyeyim mi? Söyleyeyim yazalım da şimdiden tarihe küçük bir not düşelim;

 “Allah korusun buraya bir sosyal bilimci Rektör atayabilmek için üniversitenin tekniğini bozdular”…

Ohaaaaa.

Bu nasıl bir iddiadır?

Bu nasıl korkunç bir bilimsel cinayettir?

Allah korusun.

Yok, yok öyle bir şey olamaz.

Biz bunları sadece bilimsel yalan ve dedikodu olarak görmek istiyoruz.

Değilse özellikle siz siyasiler bir daha bu milletin karşısına hiç çıkmayın…

…………

En sonunda da çok sevdiğim inandığım Rektör Mustafa Şahin hocama bir çift söz etmek istiyorum.

“Benim güzel hocam. Benim değerli hocam. Selçuk Üniversitesini parça parça edip yem yapıyorlar. Siz değil miydiniz TEKNİK ÜNİVERSİTE müjdesi veren. Şimdi yeni üniversitenin T’sinden söz edilmiyor bile. Siyasetçiler işlerini yapıyorlar ama siz benim gönlümde de yüz binlerce öğrencinin gözünde de ve şehrin kalbinde de Allah’ın size bahşettiği muhteşem bir cerrah ve günümüzün rektörüsünüz. Bu işe ilk siz hayır demelisiniz. Bir dostum dün bana şu cümleyi kurdu “Senin çok sevdiğin adamım Mustafa Şahin yeni üniversite kuruluyor diye bayram yapıyor. Bir şirketin Genel Müdürü olsaydı ve genel müdürü olduğu kurumun bilmem ne kadarlık kısmı gitseydi o makamda oturabilir miydi?” …

Hocam vallahi düşündüm, düşündüm ve tek bir kelime dahi edemedim.

Hele hele bu üniversiteye iki Sosyal Bilimler Fakültesi dahil edilip başına sosyal bilimci bir dostunuz (!) rektör olarak atanırsa o zaman ne olacak?”

……………

Amannnnnnnn ben cahilim. Bu işlerden anlamam. En iyisini siyasetçiler bilir değil mi? Hele hele sandık görünmüşken ben ne halt edip de böyle şeyler yazarım ki?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En hayırlılarınız görünüşü size Allah’ı hatırlatan, konuşması ilminizi arttıran ve davranışları size ahirete teşvik edendir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Dönel kavşakların içinde durup minibüs beklemediğimiz zaman, dolmuş sürücüleri de dönel kavşak içinde yolcu indi bindisine fırsat vermedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR