Murat Güzel

Murat Güzel

Proxy Savaşı Artık Bitsin

Proxy Savaşı Artık Bitsin

Uzunca bir süredir Konya şehrinin gizli bir gündemi oldu KTO-Karatay Üniversitesi ile KTO Vakfı ve dahası KTO Meclisi arasındaki ilişkiler.

Selçuk Öztürk KTO Başkanı seçildiği gün KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın, üyelerinden aldığı yetkiyle seçilen Oda Meclisi tarafından yönetileceğine dair bir söz vermişti.

Bu süreçte üniversite mütevellisi, yönetim kurulu ile vakıf arasında üstü kapalı, güncel deyimle “Proxy savaşı” yaşandı.

AK Parti İl Başkan Vekili B. Bestami İnan, AK Parti eski yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yazlık, üniversite mütevelli başkanlığı ve üyeliklerine geldiler ve sonra süreçte istifa ettiler.

Şu anki mütevelli heyeti başkanı da Harun Kızılay Bey.

Hafta sonu gerçekleştirilen KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya Ticaret Odası’nın 20 bin üyesinin alın terinin vebalini üzerinde hissederek üyelerine ve şehrine hizmeti şiar edinen Odamızın hiçbir kademesi şahısların tekelinde olamaz. Rızkını bizimle paylaşan üyelerimizin hak sahibi olduğu KTO Karatay Üniversitesi yönetimi hakkında tasarrufta bulunabilecek tek makam üyelerin hür iradesiyle seçtiği KTO Meclisi ve Vakıf Mütevelli Heyetidir. Konya Ticaret Odası’nda başkanlık görevine başladığım 2011 yılı Mayıs ayından itibaren bu gerçeği hep savundum. Bizim savunduğumuz gerçek şahısların değil kurumun ön plana çıktığı bir yapıdır. Talebimiz Konya Ticaret Odası’nın kendi içindeki tüm dinamikleriyle birlik ve beraberliğidir. Fuar alanıyla, mesleki eğitim merkezi ile üniversitesi ile bütünleşen, şahısların güdümünden çıkarak Konya Ticaret Odası’nın seçilmiş meclisinin sahibi olduğu güçlü bir yapıyı kazandırmak istiyoruz” demiş.

Bu sözler söz konusu proxy savaşını yavaş yavaş Konya Ticaret Odası Meclisi2nin kazanmaya yaklaştığını da gösteriyor.

Selçuk Öztürk vakfın ve odanın hiçe sayıldığı bir üniversite yönetimi yapısının kabul edilemeyeceğini vurguluyor.

KTO üyelerinin paralarıyla kurulan üniversitenin yönetiminde söz sahibi olması gereken kurumların da üyelerin oylarıyla seçilmiş KTO Meclisi ve KTO Vakfı’nın olması gerekliliği açık.

Konya’nın kendi içinde, kulisler eliyle, gizli kapaklı sürdürülen bu proxy savaşını artık bir sona erdirmesi, meseleyi çözüme kavuşturması gerekiyor.

Üniversitedeki akademik ve idari hayatın bu savaştan olumsuz etkilendiğini, üniversitenin kurulduğu günden bu yana gelişimini hızlandıracak herhangi bir katkının bu savaşla elde edilemeyeceğini görmemiz lazım.

BAŞKA İSTİFA OLMAZSA…

AK Parti Altınekin Belediye Başkanlığı’na aday Ali Poçan’ın adaylıktan istifa ettiği geçen hafta içinde duymuş, bu konuda AK Parti Konya Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk İyibildiren beye sormuştuk.

İyibildiren konuyla ilgili birçok spekülasyonun konuşulduğunu, ancak il teşkilatına yansımış herhangi bir şeyin olmadığını söyleyerek cevap vermişti bize.

Önceki gün ise Ali Poçan’ın istifa ettiğini, yerine Akıncılar Belde Belediye Başkanı Muharrem Dere’nin aday gösterildiğini öğrendik.

Bugün partiler tarafından aday listeleri ilçe seçim kurullarına teslim edilecek.

Bunu da göz önünde tutarak AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’a başka bir aday değişikliği olup olmayacağını sorduk. “Ancak istifa olursa…” dedi Ahmet abi.

Yani açıklanan liste şu yazıyı yazdığımız saatlerde tek değişiklikle seçim kuruluna sunulacak liste…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR