Ali Dutal

Ali Dutal

SADECE ODTÜ’LÜ GENÇLER Mİ?

SADECE ODTÜ’LÜ GENÇLER Mİ?

Yazılı ve görsel medyada özellikle de sosyal medyada sık sık Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) öğrencilerinin ülkemizin değerlerinin hilafına fotoğraf ve videolarına rastlamaktayız.

Bu saygıdan uzak, sapkın fotoğraf ve videolar hangi inanca hangi ideolojiye sahip olursa olsun her aklı selim insanı rahatsız ettiğine, inanıyorum.

Şunu belirteyim ki, bu fotoğraf ve videoların ODTÜ’lü öğrencilere ait olduğu ifade edilse de doğruluğu hakkında kesin bir bilgiye de sahip değiliz. Çünkü, fotomontaj olduğu ve ODTÜ’lü öğrencilerle alakası yok, ODTÜ’ye yönelik olumsuz algı oluşturmak için yapılıyor, deniliyor.

Her söylenen doğru veya yanlış olabilir. Velev ki, medyada yer alan fotoğraf ve videoların ODTÜ’lü öğrencilere ait olduğunu düşünsek, hatta doğru olsa bile ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin sürekli bu tür ahlak dışı davranışlarla gündeme gelmesi çok yanlış olup özellikle de muhafazakar kesim tepkilerinde çok dikkatli olmalıdır.

Çünkü, bu ahlak dışı, sapkın davranışları yapanların amacı etki tepki sonucu ODTÜ’ye olan komünist, İslam karşıtı algıyı canlı tutmak isteği olabilir. Suç teşkil edenlerle ilgili işlemler sessizce yapılmalıdır.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin 30 bin civarında öğrencisi bulunmaktadır. Medyada yer alan sapkın davranışları yapan öğrenciler mevcudun yüzde biri bile değil. Kaldı ki, bu tür eylemlere öğrenci olmayanlarda katılmaktadır.

Onun için bu sapkın insanların propagandalarına pirim verilmemelidir. Hatta, ODTÜ’nün olumsuz imajını yıkmak için diğer öğrencilerin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıcı legal eylemleri desteklenmeli ve teşvik edilmelidir.

Esas üzerinde durmak istediğim konu milli ve manevi değerlere saygısızlığın nedenleridir. Bu değerlendirmeyi ODTÜ eksenli birkaç fotoğraf birkaç video üzerinden yapmayacağım. Genel olarak insanımız özellikle de gençliğimizin içinde bulunduğu manevi sıkıntılar üzerinde duracağım.

Her geçen gün gençliğimizin milli ve manevi değerlerden uzaklaştığını gözlemliyoruz. ODTÜ’lü veya değil inançlarımızla bilerek veya bilmeyerek; iyi niyetli veya kötü niyetli alay edici davranışlara rastlamaktayız.

Bir Müslümanın İslam’ın hilafına yaptığı davranışlar insanlar tarafından hoş karşılanmıyor, hatta kızgınlığa sebep oluyorsa bunların yaptığı tahribat ODTÜ’lülerin yaptığı tahribattan kat kat daha fazla olabiliyor.

ODTÜ’lüler inançlarımızla alay ettiğinden insanımızın kahir ekseriyetinin haberi bile olmaz. Bu densizlerin kendilerinden başkasına bir zararı da olmaz.

Açık açık söylüyorum. Başlarını kapatıp da altlarını başörtüsüne göre giyinmeyenlerin tahribatı daha fazladır. Bu giyinik çıplaklara Efendimiz(sav) lanet etmektedir. Bana göre bu örtülü çıplaklık örtünmeyle alay etmedir. Örtüneceksen doğru dürüst örtüneceksin! Örtündüysen örtünün ağırlığını taşıyacaksın!

Hangi birini sayayım;

Üç günlük dünyada üç kuruşluk mal satmak için yemin edecek, yalan söyleyecek; bir de utanmadan sakal bırakıp abdestliyim diyeceksin!

Adaletten, kul hakkından bahsedecek, yaptığın adaletsizliklere kılıf bularak haklı görünmeye çalışacaksın,

Dünyevi bir makam elde etmek veya korumak için masum insanlara iftira atacak; sonra da dini imanı kimseye bırakmayacaksın,

Yüzde 99’u Müslüman olan toplumun çocukları parkta, sokakta hatta toplu taşıma araçlarında sarmaş dolaş uygunsuz davranış içinde olmasına hiç tepki göstermeyeceksin,

Bir de en önemlisi, bu çocuklar bu milletin çocukları, bizim okullarımızda öğrenim gördüler, bu sapkın duruma nasıl geldiler, gelin biraz düşünelim hatta biraz fazla düşünelim!

 

 

 

 

     

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dutal Arşivi
SON YAZILAR