Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Şampiyon gençler şimdi neredeler?

Şampiyon gençler şimdi neredeler?

Konyaspor’un futbolda yetenek avcısı bir kulüp olduğunu söylemek maalesef ki mümkün değil. Biz altyapıdan veya yurt içi-yurt dışından futbolcu kazanıp A takıma kazandıran bir geleneğe sahip değiliz. Buna rağmen 2011-2012 sezonunda şerden hayır doğdu. Transfer yasaklısı olmamız nedeniyle kendini star zanneden oyuncular takımı terk edince altyapıdan toplu yükselmeler yaşadık ve bu gençler ilk sezonlarında play-off oynadılar, ikinci sezonlarında ülke çapında sempati ve 1. ligde şampiyonluk kazandılar.

Şampiyon takımın genç oyuncuları ile 2012 Türkiye namağlup şampiyonu U19 takımımızın şampiyon oyuncuları bugün nerelerdeler onu araştırdım. Selim Ay ve Abdülkerim Bardakçı bugün A takımımızın formasını giyiyorlar. Ömer Ali Şahiner Anadolu Selçukluspor kökenli ve mutlulukla izlediğim bir değerimiz. Tolga Ünlü Akhisarspor; Recep Aydın Karabükspor (kiralık) formalarını terletiyorlar. Ali Dere, Ahmet Karaman, İsmail Güven, Rıfat Erdem, Zekeriya Çakırca, Yılmaz Lüle Anadolu Selçukluspor’da futbol yaşamlarını sürdürüyorlar. Muhammet Yürükuslu Diyarbekir, Feyyaz Belen Manavgat, Mehmet Abdullah Çoban Amed Sportif, Emre Akdağ Ankara Demir, Ömer Esenkaya Bayburt İl Özel İdare, Serkan Abaz Kızılcabölük, İbrahim Alan Niğde Belediye, Mehmet Bağlı Bodrum Belediye, Serbay Yağız Tokatspor takımlarında forma giyiyorlar. Aslında bu yetenekli oyuncularımız gibi üst kategorilere çıkamayan çok oyuncumuz var o yılların şampiyon takımından.

Konyaspor ve altyapı denilince Sn. İsmet Karababa’nın özel yeri olmalı. Altyapı genel koordinatörü olarak bu şampiyon oyuncuları keşfedip geliştirmekle kalmadı, tarihimizde U19 şampiyonluğu, A2 Türkiye dördüncülüğü, U16 ve U17 Türkiye ikinciliği, U14 ve U15 Türkiye Şampiyonası yarı finalistlikleri unvanlarına da imza attı. Göreve devam etse, altyapımız akademi tarzı yapıda olsa, altyapı yarışma ekibimizde bu gençler daha fazla süre alsa gelişimleri daha iyi olurdu kanaatindeyim. Bence Konyaspor tarihinin en başarılı başkanı Sn. Ahmet Şan maalesef altyapıya övgüler getirdikten sonra yeni yapılaşma sözü ile yeni bir ekip kurdu ve hiçbir başarı cezasız kalmaz nüktesi gerçek oldu. Günümüz altyapı hocalarına başarılar dilerim ama henüz 2009-2012 dönemi altyapı başarıları yakalanamadı. Ben Sn. Ahmet Şan’ın “Konyaspor’dan futbolcu yetişiyor dedirteceğiz. Altyapı oyuncularımızı Konyaspor ve milli takımlarda göreceğiz. Futbol okullarımız tüm yıla yayılacak” sözlerini önemsiyor ve artık Konyaspor’un yetenek avcısı bir futbol kulübü olarak anılmasını diliyorum. Kazanan hem gençlerimiz, hem kentimiz, hem ülkemiz olacak çünkü.

Kadromuzdaki genç oyuncularımız için Sn. Aykut Kocaman hocamı da şans olarak görüyorum. Formayı adil dağıtan, gençleri önemseyen Aykut hocamın gözüne girsinler, formayı alsınlar ve çok çalışıp kendilerini geliştirip bir daha da çıkarmasınlar. Gelecek onların geleceği. Saygıyla…

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR